سه‌شنبه 6 آذر 1403

ماجرای انتصابات فامیلی در وزارت کشاورزی چیست؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ماجرای انتصابات فامیلی در وزارت کشاورزی چیست؟

نماینده گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تمام امنیت غذایی مردم در دست وزارت جهاد کشاورزی است، اما هم شخص وزیر کاربلد نیستند و هم افراد کاردان به کار گمارده نشدند.

محمد صفایی دلوئی نماینده گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید به خاطر عملکرد حراست وزارت جهاد کشاورزی با وزیر اطلاعات هم صحبت کرده است. به گفته صفایی، مدیر حراست برادر زن وزیر است و از این دست انتصابات در وزارت جهاد انجام شده است.

این روز‌ها درباره انتصابات فامیلی در دولت ابراهیم رییسی و ابهاماتی در وزارت جهادکشاورزی سخن به میان آمده است. محمد صفایی دلوئی نماینده گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یکی از کسانی است که به انتقاد از ناکارآمدی وزارت جهادکشاورزی پرداخته و از انتصابات فامیلی و بروز انحراف در این وزارتخانه می‌گوید؛ انحرافاتی که در موارد متعددی از جمله کوتاژ صوری سامانه بازارگاه که منجر به اعتراضات دامداران و کشاورزان شد.

صفایی می‌گوید: در سال 1227 یعنی حدود 174 سال قبل مرحوم امیر کبیر تاکید کرده بودند که با سفارش عمه و خاله نمی‌توان کشور را اداره کرد. متاسفانه این یک سنت پیشینی در کشور ما است که دچار انتصاب‌های فامیلی می‌شویم. متأسفانه آقای ساداتی نژاد، برادر خانمشان آقای نصیری را در حالی به عنوان مدیرکل حراست وزارت جهاد کشاورزی منصوب کرده که پیشتر در این سطح کار نکرده است. من این مسأله را به وزیر اطلاعات نیز گفتم. وقتی چنین انتصابی صورت بگیرد، یعنی هر انحرافی در سیستم باشد، ماله‌کشی می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به ناکارآمدی‌ها در این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: طی این یک سال ما شاهد انحرافاتی در حوزه فعالیت وزارت جهاد کشاورزی بودیم. در حوزه کار این وزارتخانه تخلفات متعددی از جمله کوتاژ صوری سامانه بازارگاه رخ داد که به صورت غیرمناقصه شرکتی انتخاب و در صداوسیما هم بولد و برجسته می‌شود و ارزش افزوده‌ای پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: برای نخستین بار در سامانه بازارگاه کوتاژ تقلبی ثبت کردند که چیزی حدود 500 هزار تن کوتاژ تقلبی را شامل می‌شد و حدود 1100 میلیارد کالایی را به مرغداران فروختند که کالای آن وجود نداشت و هنوز مرغداران ما مطالبه آن را دارند. سیستم جهاد کشاورزی هم به این مطالبات تولیدکنندگان پاسخگو نیست.

صفایی به بازداشت‌های اخیر تیم جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: اخیراً خبر رسید که برخی معاونان مدتی بازداشت شدند و یک نفر هم که قصد افشاگری داشت، عزل شد و یکی با دکترای جغرافیا را به یونسکو فرستادند که مرتبط با تخصص ایشان نبود. یعنی به ایشان رانتی دادند که سکوت کند. ضمنا چندی پیش هم برادر خانم دیگر آقای وزیر به خاطر مسائل مالی بازداشت شد. این‌ها مفاسدی است که ما در دولت مردمی آقای رییسی انتظار آن را نداشتیم و توقع داریم آقای رییس‌جمهور با آن به صورت جدی برخورد کنند و بدون ملاحظه یا محافظه‌کاری و به شکل عادلانه و منصفانه با آن برخورد شود. امیدواریم اکنون که قوه قضاییه به این فساد‌ها وارد شده است به رسالت خود در این رابطه عمل کند.

نماینده گناباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تمام امنیت غذایی مردم در دست وزارت جهاد کشاورزی است، اما هم شخص وزیر کاربلد نیستند و هم افراد کاردان به کار گمارده نشدند. در شرایط کنونی تولیدکنندگان، مرغداران و دامداران ناراضی هستند و بخش کشاورزی آسیب جدی دید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: آسیبی که به ذخایر ژنتیکی ما در حوزه دام سنگین وارد شد، طی 20 سال آینده جبران نخواهد شد. وقتی تولید آسیب ببیند، کالا کمیاب می‌شود و وقتی کالا کمیاب و گران شود، هزینه این ناکارآمدی و فساد را مردم باید بپردازند. من از وزیر جهاد کشاورزی در 21 تیر ماه در مجلس شورای اسلامی درباره این دست مشکلات سوال کردم و مجلس نیز به ایشان کارت زرد داد. امیدواریم که آقای رییس‌جمهور به این مسأله توجه کند.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.