پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ماجرای انتقال دشوار «خطیب» از دفتر رهبری به قوه قضائیه / نقش آملی لاریجانی چه بود؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
ماجرای انتقال دشوار «خطیب» از دفتر رهبری به قوه قضائیه / نقش آملی لاریجانی چه بود؟

قم نو نوشت: مصیبی با اشاره به مخالفت ها با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: برخی مخالفت‌ها با ایشان سیاسی است. در عرصه بازی‌های سیاسی هر کسی دوست دارد هم باندی و هم تیمی خودش را در این موقعیت قرار دهد. و الا مگر می‌شود شخصی مانند آقای خطیب انقلابی نباشد؟

اردیبهشت سال 1391 بود که آیت الله آملی‌لاریجانی رییس وقت قوه قضاییه با صدور احکامی «محمدباقر ذوالقدر» را به عنوان معاون راهبردی و حجت الاسلام والمسلمین «سیداسماعیل خطیب» را به عنوان رییس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه منصوب کرد.

آن زمان ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه بود و در مراسم معارفه خطیب گفته بود «شاید قریب یک دهه کامل ماموریت خطیب فقط ماموریت قضایی بوده لذا آشنایی و ارتباطشان با قوه قضاییه به عنوان یک آغاز نیست.

آیت‌الله آملی لاریجانی از بین گزینه‌هایی که مطرح بود بهترین گزینه را برای ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه انتخاب کردند که هم آشنای به قوه قضاییه و هم آشنای به یک کار حفاظتی و اطلاعاتی هستند.

خطیب در دفتر مقام معظم رهبری اشتغال داشته‌اند و به سهولت امکان نداشت این جابه‌جایی صورت گیرد ولی با پیگیری‌های شخصی آیت‌الله آملی لاریجانی این کار صورت گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین «اسماعیل خطیب» سال 1359 به اطلاعات عملیات سپاه پیوست و از سال 1370 ریاست اداره کل اطلاعات قم را بر عهده داشت و مدتی مسئول حفاظت دفتر رهبری در قم بود. خطیب از سال 1391 تا 1398 ریاست حفاظت اطلاعات قوه قضائیه را بر عهده داشت و در سال 1398 به پیشنهاد ابراهیم رئیسی که حالا تولیت آستان قدس رضوی بود، مسئولیت حراست و تأسیس حفاظت آستان را بر عهده گرفت بود و اکنون دست سرنوشت و اعتماد قوی آیت‌الله به وی، در سال 1400 بار دیگر رئیسی و خطیب را در یک سنگر قرار داده است؛ این بار ابراهیم رئیسی، «خطیب» را به عنوان وزیر اطلاعات معرفی کرده است تا شناخته شده‌ترین چهره اطلاعاتی کشور، مسئولیت مهم تأمین امنیت کشور را به دست بگیرد.

2327215

کد خبر 1548202