ماجرای بزرگترین عملیات فرار زندانیان در ایران
اقتصادنیوز: عملیات فروغ جاویدان در ایران، برنامه فرار منافقین از زندان در مرداد سال 1367 بود.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، بزرگترین عملیات فرار زندانیان در ایران کی بود؟ مرداد 1367 در عملیات «فروغ جاویدان» بود که منافقین طرحریزی کرده بودند تا در حمله به ایران، زندانهای شهرها را یک به یک بگشایند و برای خودشان از زندانیان سربازگیری کنند!
همان اول کار «مسعود رجوی» داستان را لو داده بود و گفته بود: «در این عملیات نیروهای زیادی به ما کمک خواهند کرد. از طرفی درب زندانها که باز شود آنها هم با ما هستند و با ما خواهند آمد... نیروهای زندان، بالقوه با ما هستند».
برنامه کلی برای فرار زندانیان هم این بود: «نیروهای منافقین در زندان از قبل نقشههایی درباره... پلان ساختمانی زندانهای مختلف با ذکر جزییات به مراکز این گروهک در خارج کشور رسانده بودند... براساس طرح کلی عملیات فروغ جاویدان نقشه آن بود که یگانهای به اصطلاح آزادیبخش منافقین به هر شهری که رسیدند زندان شهر را به تصرف خود درآورده و از منافقین آماده به رزم یگان جدیدی تشکیل دهند که در ادامه پیشروی به کمک آنها بشتابد. این طرح را به نام گلوله برفی نامیده بودند به این مفهوم که نیرویی همچون گلوله برفی هرچقدر پیش میرفت فربهتر و سختتر و بزرگتر شده و نهایتا در گستردهترین حالت به تهران میرسید تا آن را اشغال نماید...
در مرحله دوم که تصرف کرمانشاه بود ابتدا تسخیر زندان دیزلآباد مد نظر بود، در مرحله سوم یعنی فتح همدان، آزادسازی زندان همدان و زندان وزارت اطلاعات در برنامه بود، در مرحله چهارم یعنی تصرف قزوین، زندان چوبیندر نشانهگذاری شده بود و در مرحله پنجم که تسخیر تهران نام داشت گام نهایی یعنی تسخیر زندان اوین برداشته میشد».
طرف دیگر ماجرا هم منافقین زندانی بودند که آنها هم در جریان عملیات بودند و وضعیت اینگونه بود: «منافقین از قبل به نیروهای خود در زندانها اطلاع داده بودند که قرار است به زودی عملیات فتح ایران صورت گیرد و آنها باید خود را آماده کنند تا به محض رسیدن ارتش سازمان به آنها بپیوندند و در جنگ مسلحانه شرکت کنند. زندانیهای منافقین هم با آغاز عملیات فروغ جاویدان جشن و سرور در زندانها برپا کرده بودند...
مقارن با ناکامی ارتش آزادیبخش منافقین، رخ دادن شورش منافقین در زندانها نشان داد شبکه زندانیان این گروهک به خوبی هماهنگ و فعال شده بود. اما... فروغ جاویدان تبدیل به مرصاد شد و ارتش آزادیبخش در همان ابتدای راه تارومار شد».
همچنین بخوانید