یک‌شنبه 7 بهمن 1403

مالیات و عوارض سالانه مس سوگون بالای 20 هزار میلیارد ریال است

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
مالیات و عوارض سالانه مس سوگون بالای 20 هزار میلیارد ریال است

نماینده وزیر و مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با بیان اینکه مالیات و ارزش افزوده سالانه مس سونگون آذربایجان بالای 20 هزار میلیارد ریال است گفت: ما می‌خواهیم همه درآمدها از جمله عوارض آلایندگی و حقوق معادن نیز به استان بیاید.

دنیای اقتصاد - تبریز: واقف بهروزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تا سال گذشته، مس سونگون هیچ اثر مثبتی در استان نداشت تنها آورده آن برای استان اشتغال بود که اگر می‌توانستند آن را هم از جای دیگری می‌آوردند.

وی ادامه داد: طبق ماده 43 قانون، مالیات و حساب بانکی شرکت ها باید برای همان استان باشد و عوارض آلایندگی و حقوق معادن نیز در همان استان هزینه شود اما تا سال 1401 چنین اتفاقی نیفتاده بود.

بهروزی افزود: تا قبل از سال 1401، کسی جرات نداشت نام مس سونگون را در جلسات بیاورد و حتی تذکر می‌گرفت تا اینکه با سفر رئیس جمهور به این معدن، همه چیز عوض شد و ورق برگشت.

مطالبه غیرقانونی نداریم

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: مطالبه غیرقانونی نداریم و شرکت مس آذربایجان «شمسا» ذیل شرکت ملی مس ایران تشکیل شده و در چارچوب قانون تجارت عمل می‌کند.

بهروزی اظهار کرد: حاشیه‌ها در این زمینه را افرادی ایجاد می‌کنند که منافع شخصی‌شان به خطر افتاده است و این افراد فراموش کرده اند که تا سال 1401 این شرکت هیچ اثر اقتصادی در استان نداشت.

وی به عدد بودجه عمرانی استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: 18 هزار و 980میلیارد ریال رقم بودجه عمرانی تحقق یافته استان در سال گذشته بود در حالی که تنها در اسفند ماه سال گذشته مبلغ سه هزار میلیارد ریال برای عمران با آبادی شهرستان‌های استان از سوی مس سونگن توزیع شد.

بهروزی ادامه داد: هیچ مدرک و فاکتوری از سود و زیان این شرکت در دست ما نیست اما حدس می‌زنیم که 25 درصد سود شرکت ملی مس ایران مربوط به مس سنگین است که باید به استان بیاید.

وی ادامه داد: اگر رقم مالیات، ارزش افزوده، عوارض آلایندگی و حقوق معدن به صورت واقعی به آذربایجان شرقی تعلق گیرد این استان به طور همه جانبه توسعه می‌یابد.

بهروزی پیگیری‌های استاندار دربه ثمر رسیدن شرکت مس آذربایجان را مهم توصیف کرد و گفت: سرمایه‌گذاری یک میلیون و 10 هزار میلیارد ریالی و تولید کاتد مس در آذربایجان شرقی که در دولت سیزدهم روی داد اتفاق بزرگی است که روزی همه آنها تابو بودند.

وی ادامه داد: به وضعیت فعلی راضی نیستیم تمام حقمان را می‌خواهیم و دستور رئیس جمهور در مورد این شرکت باید به طور کامل اجرا شود و مقاومت‌ها باید بشکند تا تمام مواهب این شرکت به استان بیاید.

وصول درآمدهای عمومی استان سیر صعودی داشته است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: وصول درآمدهای عمومی استان از سال 1399 به بعد سعودی بوده و بیش از میزان تعهد شده تحقق یافته است.

بهروزی افزود: در سال 1399، 42 هزار میلیارد ریال مصوب شده بود که 108 درصد معادل 45 هزار میلیارد وصول شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 نیز 65 هزار میلیارد ریال مصوب بود که 76 هزار میلیارد ریال معادل 116 درصد و در سال 1401 نیز 100 هزار میلیارد ریال مصوب بود که 130 هزار میلیارد ریال معادل 122 درصد وصول شد.

وی افزود: برای سال جاری نیست 150 هزار میلیارد ریال مصوب شده که در پنج ماهه 63 هزار میلیارد ریال وصول شده است.

بهروزی با بیانی که 96 درصد درآمدهای استان از مالیات است گفت: برای تحقق تعهد مالیاتی، بیشترین زوم تیم اقتصادی استان بر روی فرارهای مالی و شناسایی افراد و شرکت های متخلف در این زمینه است.

مولد سازی حتما باید از طریق مزایده انجام شود

بهروزی با تاکید بر اینکه در طرح مولدسازی فروش اموال مازاد حتماً باید از طریق مزایده صورت گیرد گفت اگر این مسیر جواب نداد از مسیرهای دیگر این کار را انجام خواهیم داد.

وی اضافه کرد: اگر خریداری برای زمین‌های مازاد دستگاه‌ها وجود نداشته باشد آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده یا از طریق تهاتر اقدام می کنیم.

--> اخبار مرتبط