مثلث خطر بیخ گوش ایران / زنگ هشدار برای پوتین به صدا درآمد
نزدیک شدن ارمنستان به غرب از جمله موضوعاتی است که باعث شده تا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه زنگ خطر را بیخ گوش خود احساس کند.
نشست مقامات اتحادیه اروپا و ایالات متحده با پاشینیان نشان از تمایل ایروان برای نزدیکی به غرب است. این تغییر جهت آشکار ارمنستان حداقل به جنگ دوم قره باغ در سال 2020 برمی گردد که با پیروزی آذربایجان بر نیروهای ارمنی به پایان رسید، اما طی آن روسیه - متحد استراتژیک ارمنستان - ظاهراً بی طرف ماند و مداخله نظامی نکرد.
علاوه بر این، هنگامی که ارتش آذربایجان کنترل اکثر مناطق ارمنینشین واقع در بخشهای باقیمانده قرهباغ را در سال 2023 به دست گرفت، روسیه نیز خود را کنار کشید. انفعال مسکو، روابط این کشور با ایروان را پرتنش کرد. ارمنستان به عنوان یکی از اولین گامهای مهم، مشارکت خود در ائتلاف منطقهای تحت رهبری مسکو، سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) را متوقف کرد. اخیرا، رهبران ارمنستان خواستار خروج نیروهای گارد مرزی سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) از فرودگاه زوارتنوتس ایروان شده اند. یکی از نمایندگان حزب حاکم حتی فراتر رفت و تلویحاً گفت که پایگاه نظامی روسیه در گیومری باید بسته شود. اگرچه انفعال روسیه عامل اصلی نزدیکی ارمنستان به غرب بود، اما پیشرفت های اخیر گرجستان برای عضویت در اتحادیه اروپا نیز بی تاثیر نبود. 14 دسامبر 2023، شورای اروپا رسماً وضعیت نامزدی را به گرجستان اعطا کرد. رهبری ارمنستان با بررسی رویکرد پیچیده گرجستان جهت ادغام با این نهاد اروپایی، با تأکید بر ارزشهای مشترک با غرب و ابراز آمادگی برای همسویی نزدیکتر با همسایگان قفقاز جنوبی، تصمیم گرفت از همین رویکرد پیروی کند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «ایروان بازی مسکو در قققاز را برهم زد / پیشنهاد وسوسه کننده غرب برای ارمنستان / باکو چگونه از دوراهی خارج میشود؟» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- ارمنستان محل درگیری شد / یارکشی خطرناک پوتین
- والس تهران - مسکو در قلب آسیا / روسیه چه خوابی برای قفقاز دیده است؟
- رایزنی تلفنی روسای جمهور روسیه و ارمنستان
- توافق سهجانبه در سوچی
- سخنان مشاور پوتین از اتحاد نظامی روسیه و ایران
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.