مجازی شدن آموزش باعث خمودگی فضای دانشگاه میشود
یکی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان با اشاره به پیامدهای منفی آموزش مجازی گفت: مجازی شدن آموزش باعث خمودگی فضای دانشگاه میشود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، پس از مجوز وزارتعلوم به دانشگاهها برای برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی که با ماه پایانی نیمسال تحصیلی جاری دانشگاهها همزمان شد، برخی دانشگاههای تهران از جمله دانشگاه شهید بهشتی اعلام کردند کلاسهای خود را تا پایان ترم به صورت مجازی برگزار میکنند.
مجوز دانشگاهها برای کلاسهای مجازی / امتحانات حضوری استدر حالیکه برخی دانشگاهها نیز به دنبال پیاده کردن این الگو برای روزهای باقیمانده از ترم جاری بودند، این موضوع با انتقاداتی از سوی دانشجویان به خصوص دانشجویان خوابگاهی و رشتههای فنی و مهارتی روبرو شد.
دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در این زمینه با انتقاداتی عنوان کردند غیر حضوری شدن آموزش دانشگاه در شرایط کنونی، باعث کاهش کیفیت آموزش و ایجاد اختلال در روند فعالیتهای علمی دانشگاه میشود. این دانشجویان که مجازی شدن دانشگاهها را به دلیل ناترازی انرژی مضر میدانستند اعلام کردند: در صورت نیاز به چنین تعطیلیهایی، دانشگاه باید جزو آخرین اولویتهای مسئولان باشد زیرا نهاد علم و تربیت تعطیل پذیر نیست.
سعید زعیمی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در این زمینه به تسنیم گفت: ساختار وزارت علوم و نهاد دانشگاه در ایران رکن بسیار مهمی است. در صورت کم توجهی و بیتوجهی به این نهاد مشکلات زیادی گریبانگیر جوامع میشود، زیرا دانشگاه به خصوص در جوامع غربی با نهادهایی مانند، صنعت، بهداشت و درمان، مسکن و سایر حوزهها ارتباط تنگاتنگی دارد و این مسئله بسیار مهم است.
وی در عین حال تاکید کرد مجازی شدن دانشگاهها در حوزه سلامت عملا غیر ممکن است زیرا موضوع سلامت و بهداشت و درمان تعطیلپذیر نیست و این دانشگاهها با مجازی کردن دروس و یا تعطیل شدن دانشگاه، از تربیت نیروی متخصص در این بخش دور میمانند.
این فعال دانشجویی گفت: قطعلا تعطیلیهای پی در پی و مجازی شدن دروس به آموزش لطمه میزند و آسیبهای آن در طولانی مدت بیشتر احساس میشود. چندسالی که آموزش کشور به دلیل شیوع کرونا نیمه تعطیل و مجازی بود شکافهای مختلفی در حوزههای علمی و آموزشی ایجاد شد که این تجربه باید کمک کند در مواقع این چنینی تعطیلی یا مجازی شدن آموزش جزو آخرین اولویتها قرار گیرد زیرا مجازی شدن آموزش باعث خمودگی فضای دانشگاه میشود.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت آموزشی دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان نیز تاکید کرد: این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه تخصصی، نقش مهمی در نظام تربیت معلمان آینده و نسل جدید کشور دارد. تربیت یک دانشجو صرفا در یک روند 4 ساله رخ نمیدهد. مطالبی که یک دانشجو معلم در طول تحصیل خود یاد میگیرد، پایه و اساس آن فرد برای تدریس سی ساله هزاران دانشجو است و لذا استمرار بیرویه هر گونه تعطیلی یا مجازی شدن دروس به دلایل مختلف، دانشگاهها را دچار افول کرده و نظام تعلیم و و تربیت را با شکاف روبرو میکند.