شنبه 3 آذر 1403

«مجسمه‌سازی» هنری تأثیرگذار برای تجلیل از آرمان‌های دوران جنگ است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
«مجسمه‌سازی» هنری تأثیرگذار برای تجلیل از آرمان‌های دوران جنگ است

حمید کنگرانی هنرمند مجسمه‌ساز با اشاره به برگزاری رویداد طراحی بنای یادبود شهدا و ایثارگران گفت: هنرمندان برای جذب جوانان به آرمان‌ها و ارزش‌های دوران جنگ، به نمادهایی نیاز دارند که بتوانند پیام خود را به نسل امروز و فردا برسانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا حمید کنگرانی، هنرمند مجسمه‌ساز با اشاره به اینکه باید در بحث تولید محتوای فرهنگی و هنری با هدف یادآوری ارزش‌های دینی شهدا و ایثارگران دوران جنگ، اهمیت و ارزش بیشتری داده شود، به خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس گفت: فرهنگ ایثار، از خودگذشتی، فداکاری و شهادت به بحث‌های ریشه‌ای و فرهنگی در جامعه باز می‌گردد. در حال حاضر در دنیا، در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... سرمایه‌های عظیمی برای ساخت و نهادینه کردن فرهنگ و یا رفتاری ارزشمند اختصاص داده می‌شود.

سازنده مجسمه‌های سیلیکونی افرادی همچون عزت‌الله انتظامی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در کشور ما نیز برای انجام این کار نیاز داریم تا در تمامی عرصه‌های فرهنگی و هنری به بحث فرهنگ ایثار و شهادت توجه کرده و به آن اهمیت بدهیم. مجسمه‌سازی هم یکی از این حوزه‌های هنری است که به‌عنوان یک نماد در جامعه عمل می‌کند و هراندازه که در این زمینه‌ها فعالیت کنیم، کم کرده‌ایم و نیازمند فعالیت‌های درست، مثبت و تاثیرگذار با مضامین مفهومی و اثربخش و طراحی‌های خلاقانه و به دور از کلیشه و زیباشناسانه هستیم تا طرح، اثر مدنظر خود را در میان مخاطبان و جامعه هدفش بگذارد.

کنگرانی همچنین درخصوص تاثیرگذاری حرکت فرهنگی شرکت راه‌آهن جهت تجلیل از شهدای خود در بطن جامعه خاطرنشان کرد: ارزش نهادن به یک حرکت فداکارانه برای تمامی نسل‌ها یادآور آن خواهد بود که اگر روزی سرزمین مورد تهاجم قرار بگیرد و من نوعی از سرزمینم دفاع کنم، من هم ارج نهاده خواهم شد؛ یعنی این پیام برای نسل‌های آینده نیز خواهد بود که فراموش نشده و درواقع از سمت جامعه برگزیده خواهند شد.

وی بیان کرد: تمرکز شرکت راه‌آهن بر هنر مجسمه‌سازی جهت تجلیل از شهدای راه‌آهن، نمادی تاثیرگذار است و قطعا پاسخگوی هدف و نتیجه دلخواه مسئولان فرهنگی برگزارکننده این رویداد خواهد بود.

این هنرمند مجسمه‌ساز درخصوص توجه به فرهنگ ایثار و شهادت در تولید آثار فرهنگی و هنری و اقدام فرهنگی شرکت راه‌آهن گفت: اجرای این طرح، اقدام مثبت و نتیجه‌بخشی است، چراکه هنرمندان هر یک براساس سبک و سلیقه خود نسبت به این موضوع جریان‌سازی می‌کنند و در پایان به‌صورت پیش‌طرح‌هایی ارائه خواهند داد و پس از تایید طرح‌ها توسط مجری و برگزارکننده این رویداد فرهنگی انتخاب شده و آثار برگزیده ساخته خواهند شد.

وی افزود: شرکت راه‌آهن با انجام این اقدام، کار درست، حرفه‌ای و اصولی‌ای را در پیش گرفته‌است و مجری طرح دیگر مجبور نیست که صرفا یا یک فرد خاص و معین کار کند، بلکه حق انتخاب آزاد دارد و همچنین هنرمندان هم دست‌شان باز است تا طرح دلخواه و خلاقانه خود را مطرح کنند و آثار هنرمندانه‌تری با محوریت تجلیل از شهدای شرکت راه‌آهن و ایثارگران دوران جنگ ارائه کنند.

به گفته این مجسمه‌ساز، راه‌آهن از اولین وسیله‌های حمل و نقل بوده‌است که وقتی اسم آن بیان می‌شود، سفر و تماشای لحظات خاطره‌انگیزی را برای افراد تداعی می‌کند؛ چراکه مسیر ریلی راه‌آهن نشانگر مسیرهای بکری است که با جاده‌های دیگر نمی‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. به‌لحاظ حسی، راه‌آهن برای من خاطره‌انگیز و لذت‌بخش است.

 هنرمندان برای جذب جوانان به آرمان‌ها و ارزش‌های دوران جنگ، به نمادهایی نیاز دارند که بتوانند پیام خود را به نسل امروز و فردا برسانند

وی در ادامه درباره رویکردهای فرهنگی و هنری نسبت به توجه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: این موضوع، مسئله مورد چالش تمامی هنرمندان در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری است. هرساله فیلم و سریال‌های بسیاری با این محوریت ساخته می‌شود و هنرمندان برای جذب جوانان و نسل جدید نسبت به آن آرمان‌ها و ارزش‌های دوران جنگ که در این دوران صرفا عکس و فیلم هایی از آن باقی مانده‌است، به نمادهایی نیاز دارند که بتوانند پیام خود را به نسل امروز و فردا برسانند.

کنگرانی افزود: این موضوع، بسیار گسترده‌است و فعالیت‌های ارزشمندی در آن درحال انجام است و هراندازه هم که نسبت به آن فعالیت صورت بگیرد، باز هم جای کار دارد.

به گفته وی، تمرکز شرکت راه‌آهن بر هنر مجسمه‌سازی جهت تجلیل از شهدای راه‌آهن، نمادی تاثیرگذار است و قطعا پاسخگوی هدف و نتیجه دلخواه مسئولان فرهنگی برگزارکننده این رویداد خواهد بود؛ چراکه هراندازه شیوه و شکل اجرای اثر، خلاقانه و زیبایی‌شناسانه‌تر باشد و به‌زودی در ذهن خسته‌کننده نباشد، فضای جدیدی در ذهن مخاطب خواهد ساخت که قطعا تاثیری ورای پیش‌بینی‌ها خواهد داشت.

به گزارش فارس، راه آهن جمهوری اسلامی ایران به منظور گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدا و ایثارگران گرانقدر هشت سال دفاع مقدس و به ویژه شهدای راه آهن، مسابقه طراحی لوح و بنای یادبود شهدا و ایثارگران را برگزار می‌کند که هنرمندان فرصت دارند تا 20 مرداد ماه 1399 آثار خود را به دبیرخانه مسابقه به نشانی isargaran.rai.ir ارسال کنند.

انتهای پیام /

منبع: فارس

«مجسمه‌سازی» هنری تأثیرگذار برای تجلیل از آرمان‌های دوران جنگ است 2