مجلس شورای ملی
مجلس شورای ملی
در این گفتار سراغ 4 نفر دیگر از آن جمع 11 نفری میرویم و داستان های مرتبط با آنان را مرور میکنیم. یکی غلامرضا نیکپی سهردار تهران در سال های 48 و 56 و دیگری عموی همدست برادرزاده یاغی محمدرضاشاه...
تهران - ایرنا - عباس کاتوزیان یکی از برجستهترین نقاشان پرتره و ناتورالیستی در میان هنرمندان معاصر است. آثار او را میتوان ادای احترامی به سنت نقاشی کلاسیک ایران دانست. وی در تمامی 50 سال فعالیت هنریاش بر دستاوردهای مکتب کمالالملکی وفادار ماند و بدین ترتیب نام خود را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین و اصلیترین هنرمندان نسل دوم این مکتب در تاریخ هنر کشور تثبیت کرد.
21 و 22 فروردین سالروز محاکمه و اعدام 11 تن از مقامات ارشد رژیم پهلوی در سال 58 است. در بخش اول به عبدالله ریاضی پرداخته ایم که در مجلس همان نقش هویدا در دولت را ایفا میکرد: اجرای اوامر همایونی... او 14 سال رییس مجلس شورای ملی بود مثل هویدا که 13 سال نخست وزیر و 4 روز پس از او تیرباران شد. خلخالی در دادگاه یک دستی زد و بعد نوشت که در فرودگاه لندن او را دیده بود... همچنین به دو رییس...
نقش مجلس انقلابی در نظارت بر فعالیت های دستیابی به انرژی هسته ای و در صورت لزوم تصویب قوانین مورد نظر برای حمایت سیاسی و اقتصادی از این برنامه، بسیار مؤثر خواهد و با توجه به ترکیب مجلس آینده، می توان به این موضوع امیدوار بود.
تهران - ایرنا - تلاش جمهوری اسلامی ایران جهت دستیابی به کاربردهای صلحجویانه فناوری هستهای، نمایانگر توان علمی، تکنولوژی و پیشرفته عالی کشور در این زمینه است که ضمن توانمندی در جامعه بینالمللی موجب ارتقای سطح زندگی مردم در میان ملل مختلف جهان نیز میشود.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست امین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
تهران - ایرنا - هلند از جمله کشورهای اروپایی به شمار میآید که نظام سیاسی و حکومتی آن بر پایه پادشاهی مشروطه بنیان یافتهاست. البته در این نظام، شاه یا ملکه نقش چندانی در سیاست کشور ندارد و اداره امور بر عهده نمایندگان پارلمان و همچنین رئیس دولت یا نخستوزیر قرار دارد.
در جریان آغاز به کار مجلس شانزدهم، آیتالله کاشانی که به لبنان تبعید شده بود در میان استقبال باشکوه مردم به تهران بازگشت و با راهنماییها و سخنرانیهای پرشور آیتالله کاشانی و تلاش جبهه ملی و نمایندگان اقلیت، در مجلس طرح ملی شدن صنعت نفت به تصویب رسید.
تهران - ایرنا - شروع پادشاهی محمدعلی شاه قاجار بار دیگر استبداد شاهانه را نمایان ساخت که این موضوع با به توپ بستن مجلس به اوج خود رسید و دوره استبداد صغیر شروع شد و اگرچه مجاهدان با تصرف تهران و خلع شاه از سلطنت مهری بر پایان دوره استبداد او زدند اما این پایان دوره استبداد شاهانه در ایران نبود.
در جریان تشکیل مجلس پانزدهم محمدرضا پهلوی آنقدر قدرت پیدا کرده بود که توانست با همکاری نمایندگان مجلس شورای ملی، مجلس مؤسسان را تشکیل دهد و سپس مجلس سنا را تاسیس کند.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
مجلس چهاردهم اولین انتخابات مردم ایران بعد از سقوط دیکتاتوری رضاخان بود. در این دوره با به وجود آمدن فضای باز سیاسی همه میتوانستند در انتخابات شرکت نمایند و آزادانه به تبلیغات بپردازند. این مجلس زمانی آغاز به کار کرد که دو سال و نیم از جنگ جهانی دوم گذشته بود و کشور هم چنان تحت اشغال قوای متفقین بود.
در 25 شهریور 1320 فروغی نخست وزیر وقت متن استعفا نامه رضا خان از سلطنت و سپردن امور به ولیعهد را به اطلاع مجلس شورای ملی رساند وی در 26 شهریور محمد رضا پهلوی را با تشریفاتی به کاخ بهارستان برد و شاه جدید نطق تدارک دیده فروغی را در مجلس قرائت کرد.
فارس نوشت: فقط «کرونا» دید و بازدید عیدانه ایرانیها را تعطیل نکرد؛ یکبار هم «تیفوس» همین کار را کرد. نوروز سال 1322 دنیا درگیر جنگ جهانی بود و ایران درگیر تیفوس؛ بیماری کشنده و همهگیر، سوغات خارجیها!
همزمان نیاز به سرودی تازه بود. اولین سرود بر اساس شعر ابوالقاسم حالت ساخته شد: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد هم دنیا به ما... بعدتر اما سرود تغییر کرد چون بیش از یک دقیقه بود و در جایی فرود داشت و شنونده می پنداشت تمام شده حال آن که ادامه می یافت. با این حال بیت اول به عنوان خواست اصلی از برپایی انقلاب و جمهوری اسلامی در خاطره ها ماند: شد جمهوری اسلامی به پا / که هم دین دهد...
با پیشنهاد امام خمینی، دولت موقت مهندس بازرگان مسئول برگزاری رفراندوم تغییر رژیم سلطنت به جمهوری اسلامی شد.