سه‌شنبه 6 آذر 1403

مجلس، نقطه امید مردم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجلس به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین پیاده کننده های اصل مردم سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی است. نهادی که از سویی با ریل گذاری درست می‌تواند مشارکت موثر مردم را در حوزه‌های مختلف فراهم کند و از سوی دیگر با ابزار های نظارتی خود فعالیت دیگر قوا را هم در راستای منافع ملی جهت دهی کند. به دلیل همین وظایف و اختیارات مهم و گسترده است که امام خمینی (ره)،...

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجلس به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین پیاده کننده های اصل مردم سالاری دینی در نظام جمهوری اسلامی است. نهادی که از سویی با ریل گذاری درست می‌تواند مشارکت موثر مردم را در حوزه‌های مختلف فراهم کند و از سوی دیگر با ابزار های نظارتی خود فعالیت دیگر قوا را هم در راستای منافع ملی جهت دهی کند. به دلیل همین وظایف و اختیارات مهم و گسترده است که امام خمینی (ره)، مجلس را نهادی در راس امور توصیف کرده اند. اما آیا هر مجلسی، صرفا با اتکاء بر موجودیتش می‌تواند در راس امور باشد؟

برای پاسخ به این پرسش بهتر است نگاهی به صحبت ابتدایی یادداشت بیاندازیم. در این گزاره به خوبی، ویژگی های مجلس در راس برشمرده شده است. ویژگی هایی در حوزه تشخیص و عمل که تحققشان مجلس را در جایگاه اصلی خود قرار می دهد در مقابل هر چقدر هم که در انجام وظایفش کوتاهی کند، خودخواسته خود را به حاشیه رانده است. در این صورت این مجلس دیگر نه تنها در راس امور نیست؛ بلکه حتی نسبت هایی مانند وکیل الدوله و.. نیز به آن اطلاق می گردد.

امروز اما تشکیل مجلس یازدهم، آن هم پس از هجمه ها و صحبت های غرض ورزانه ای که در باب تشریفاتی نشان دادن مجلس شکل گرفت، جوانه‌های امید را در دل های مردم کاشت تا ان شاءالله مجلس در آینده با عملکرد و شناسایی درست این جوانه ها را شکوفا کند.

اگر بخواهیم گریزی هم به مطالبات و مجلس بزنیم خواهیم دید که مجلس یازدهم حتی قبل از شروع به کار هم با مطالبات بسیاری روبه‌رو بوده است. مطالبات به حقی که در خوشبینانه ترین حالت به دلیل نبود شناخت درست از اولویت‌های کشور، در دوره قبلی دنبال نشدند و بعضا به حاشیه رانده شدند. اما به دلیل پایه ای بودنشان، نه تنها از طرف بدنه ی اجتماعی و تشکل های گوناگون فراموش نشده اند، بلکه کامل تر شده و این بار خود را به مجلس یازدهم رسانده اند. مطالباتی که پیگیری آنها حقیقتا منجر به ایجاد تحول در ساختار کلی کشور می‌شود. مواردی همچون بحث #شفافیت، اصلاح قانون انتخابات، اصلاح قوانین نظارتی، وضع و اصلاح قوانین موثر در مسئله تولید و اشتغال و سیاست‌های پولی، پرداختن به خلأهای قانونی و نظارتی موجود در حوزه زن و خانواده و قوانین مربوط به سیاست خارجه و حوزه امنیت و...

در نهایت امیدواریم که مجلس یازدهم در این فرصت چهار ساله خود با توجه به نظرات کارشناسی و مطالبات جریانات دانشجویی به این مطالبات جامه عمل بپوشاند.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.