مجوزهایی که صادر نمی شود / ساماندهی زبالهگردها نیازمند عزم استانداری و نهادهای متولی
طی چند سال اخیر شهرداری بجنورد نتوانسته است به درستی به وظیفه خود در زمینه انجام رفت و روب و پاکیزگی سطح کوچه و خیابان های شهر بجنورد عمل کند که این مسئله وضعیت نابسامانی را در سطح معابر این شهر بوجود آورده و نارضایتی مردمی را به همراه داشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، رفت و روب، کوچه و خیابان های محلات شهری همچنین جمع آوری زباله ها از جمله خدماتی است که ساکنان مناطق شهری از شهرداری ها انتظار دارند تا این نهاد به این وظیفه خود عمل کند.
در مقابل شهرداری ها نیز از مردم انتظار دارند تا به موقع و در زمان مشخص شده زباله های خود را خارج از منزل برای جمع آوری قرار دهند همچنین از ریختن هر نوع زباله ای در سطح معابر شهری خودداری کنند.
این انتظار دو طرفه از یکدیگر قطعا بر پاکیزگی معابر و زیباسازی منظر شهری کمک خواهد کرد و رضایت دو طرفه مردم از شهرداری و شهرداری از مردم را به همراه خواهد داشت.
اما زمانیکه دو طرف ماجرا (شهرداری و مردم) به علل مختلف این انتظار دو طرفه را برآورده نکنند، پاکیزگی و زیبایی مناطق زیست شهری دچار آشفتگی و نابسامانی می شود و آنچه که بیشتر از همه به خطر می افتد، سلامتی مردم است.
متاسفانه طی چند سال اخیر، شهر بجنورد (مرکز خراسان شمالی) با مسئله آشفتگی و نابسامانی در زمینه رفت و روب معابر شهری، کیسه زباله های پاره شده در سطح معابر توسط زباله گردها، زباله های خشک پراکنده شده در میان شمشادها و کف کوچه و خیابان ها در نقاط مختلف شهر به ویژه در محلات حاشیه نشین روبرو بوده است که البته این وضعیت آشفته در دوره شیوع بیماری کرونا به علت ماسک ها و دستکش های پراکنده شده در معابر و خیابان ها بیشتر خودنمایی می کرد.
هرچند که این معلول، قطعا علت هایی دارد، با این وجود، طی چند سال اخیر این وضعیت نابسامان، نارضایتی شدید مردمی را به همراه داشته و شهرداری نتوانسته است آنطور که در این زمینه وظیفه دارد به انتظار مردمی در زمینه رفت و روب و پاکیزگی سطح کوچه و خیابان های این شهر پاسخ دهد.
در همین باره، شهروند ساکن یکی از محلات حاشیه نشین شهر بجنورد در گفت و گو با عصراترک بیان می کند: طی پنج سال گذشته محله نیروگاه رفت و و روب مناسب به خود ندیده است و زباله گردها با پاره کردن کیسه های زباله درب منازل برای پیدا کردن زباله های خشک وضعیت را بدتر کرده اند.
این شهروند می گوید: از سال گذشته تا به حال حاضر با تماس های پی در پی با سامانه 137 شهرداری بجنورد وضعیت نابسامان سطح کوچه های این منطقه را توضیح می دهیم که اتفاقا این توضیح همراه با اصرار و التماس است که پاکبانی را برای نظافت معابر این منطقه بفرستند اما بیشتر تماس ها بی نتیجه می ماند.
شهروندانی دیگر از ساکنان سایر مناطق بجنورد نیز می گویند: کسبه زیادی در بیشتر خیابان های این شهر فروشگاه، مغازه و بوتیک دارند که تولید زباله های خشک آنها بسیار است، این خیابان ها و محلات اطراف باید به طور مستمر رفت و روب شوند، اما وضعیت پراکنده زباله در میان شمشادها و سطح کوچه و خیابان نشان می دهد که شهرداری همانند چندین سال گذشته به پاکیزگی و منظر شهری اهمیت نمی دهد درحالیکه پاکیزگی کوچه، محلات و خیابان ها وظیفه شهرداری است و این نهاد بابت این خدمت عوارض و مالیات دریافت می کند.
بکارگیری بخش خصوصی برای رفت و روب معابر مرکز خراسان شمالی
در همین باره، مجید شادکام، معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد در گفت و گو با عصراترک درباره علت وضعیت آشفته و نابسامان رفت و روب سطح شهر بجنورد و نارضایتی مردم از این مسئله اظهار کرد: سال ها قبل، پاکبان های بسیاری به طور همزمان در شهرداری بجنورد استخدام شدند، که در حال حاضر بازنشستگی تعداد زیادی از آنها با هم فرا رسیده است.
شادکام افزود: از سال 98 به بعد، تعداد زیادی از پاکبان های استخدامی در شهرداری بجنورد بازنشست شدند که در حال حاضر تعداد پاکبان های شاغل در شهرداری بجنورد کمتر از 100 نفر است.
وی با یادآوری این مطلب که سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور مجوز استخدام جذب نیروی پاکبان به شهرداری های کشور را نمی دهد، عنوان کرد: شهرداری ها مکلف هستند که رفت و روب معابر را به بخش خصوصی واگذار کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد همچنین عنوان کرد: البته طی سال های اخیر، شهرداری بجنورد توان مالی برای جذب پاکبان و یا جذب مشارکت بخش خصوصی برای رفت و روب مناطق شهری بجنورد را نیز نداشت.
در عین حال، وی تصریح کرد: سرانجام در بودجه سال 1401 شهرداری بجنورد مصوب شد که مبلغ 12 میلیارد تومان برای جذب بخش خصوصی به منظور رفت و روب و پاکیزگی سطح معابر بخشی از سطح شهر بجنورد اختصاص داده شود.
شادکام اعلام کرد: فرآیند برگزاری مناقصه انجام شده است و در اوایل خرداد ماه امسال شرکت برنده مشخص و معرفی خواهد شد.
وی گفت: به شرکت برنده اجازه داده می شود که تعداد 100 نفر نیرو برای رفت و روب و جمع آوری زباله های محلات منطقه 2 شهرداری بجنورد به مساحت چهار میلیون متر مربع را جذب کند.
معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد یادآور شد: پاکبان های تحت استخدام شهرداری بجنورد نیز به شهرداری منطقه 1 بجنورد برای انجام رفت و روب محلات این منطقه بکار گرفته می شوند.
وی به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در شهر بجنورد اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح که اخیرا آغاز شده است به پاکیزگی زیست محیطی و شهری، زیبایی منظر شهری و درآمدزایی برای شهرداری بجنورد و نیروهای فعال در اجرای این طرح همچنین صنایع مختلف بسیار کمک خواهد کرد.
شادکام خواستار شد: مردم در اجرای این طرح شهرداری بجنورد را همراهی کنند تا وضعیت آشفته و نابسامان سطح معابر شهر بجنورد تغییر کند و بهتر شود.
وی همچنین با بیان اینکه زباله گردها در بوجود آمدن این وضعیت آشفته بسیار تاثیر گذار بوده اند، عنوان کرد: شهرداری بجنورد به تنهایی نمی تواند زباله گردها را مدیریت کند و مدیریت این افراد به همکاری استانداری، فرمانداری و دیگر دستگاه های اجرایی ذی ربط نیاز دارد.
مهدی معلم، رییس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر بجنورد نیز در گفت و گو با عصر اترک عنوان کرد: تا سه سال آینده تمامی پاکبان هایی که هنوز در شهرداری بجنورد شاغل هستند بازنشست می شوند.
انتهای پیام /