پنج‌شنبه 8 آذر 1403

محدودیت صنعت هوایی و عدم توازن عرضه و تقاضا برای سفر به عتبات / تلاش برای جلوگیری از اتفاقاتی شبیه به رانت در توزیع بلیت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
محدودیت صنعت هوایی و عدم توازن عرضه و تقاضا برای سفر به عتبات / تلاش برای جلوگیری از اتفاقاتی شبیه به رانت در توزیع بلیت

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور با اشاره عدم وجود توازن در عرضه و تقاضا و محدودیت‌های صنعت هوایی گفت: صنعت هوایی کشور تمام تلاش خود را به کار بسته است تا همین توان محدود عادلانه در اختیار عموم مردم قرار گیرد و از اتفاقاتی شبیه به رانت جلوگیری شود تا زائران بتوانند با دل‌آرام به زیارت خود برسند.

میر اکبر رضوی سخنگوی و مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره آخرین وضعیت پروازهای اربعین و مشکلات کمبود بلیت پرواز به عتبات عالیات اظهار کرد: باتوجه به اینکه ایام، ایامی است که اشتیاق بسیار بالایی برای حضور در این حماسه و حضور در کربلا و نجف وجود دارد که خود ما هم شامل این شوق و اشتیاق هستیم خود قطعاً نسبت تقاضا و عرضه برابری نمی‌کند.

میزان تقاضا برای بلیت اربعین بسیار بالاتر از عرضه است / ممنوعیت فروشی چارتری و تعیین قیمت

وی ادامه داد: در ایام اربعین تقاضا بسیار بالاتر از عرضه است و نه فقط در حوزه تهیه بلیت که در هر حوزه دیگری این نابرابری عرضه و تقاضا به وجود آید قطعاً مردم برای تهیه آن خدمت خاص با مشکل مواجه می‌شدند و باتوجه‌به اینکه سازمان هواپیمایی سهم بسیار کمتری نسبت به سایر وسایل حمل‌ونقل عمومی در جابه‌جایی مردم دارد از دیدگاه سازمان هواپیمایی برای اینکه مشکلات سال‌های قبل در حوزه‌های گران‌فروشی و... پیش نیاید امسال مقرر شد که دو اتفاق به‌هیچ‌وجه نیفتد. وی در زمینه این دو اقدام توضیح داد: اول ممنوعیت فروش چارتری و بعد تعیین قیمت بود که شرکت‌های داخلی به هیچ وجه فروش چارتری نداشتند و همه ایرلاین‌های داخلی موظف به اجرای دستورالعمل شدند که فقط فروش را به صورت سیستمی انجام دهند و بر اساس قیمت 6 میلیون تومان برای نجف و بغداد بلیت‌ها فروخته شود به جر چند مسیر زاهدان و یزد و مشهد و شیراز که به خاطر دوری مسیر قیمت 7 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شد. بیشتر بخوانید: خرید بلیت اربعین منوط به ثبت نام در سامانه سماح است رضوی با اشاره به عدم فروش آژانس‌ها و مشکلات فنی که به علت مراجعه زیاد اینترنتی به وجود آمد، گفت: این مشکلات به سرعت برطرف شد و طبیعی بود که وقتی به عنوان مثال روزانه هزار بلیت ارائه شود و یک میلیون متقاضی وجود داشته باشد اکثر این خریداران گله خواهند داشت که بلیت پرواز به آنها نرسیده است. وی تأکید کرد: تمام تلاش صنعت هوایی و وظیفه ما این است که همین سهمیه کم هم به بهترین شکل ممکن در خدمت مردم قرار بگیرد و از اتفاقاتی شبیه به رانت جلوگیری شود و جوری هم نباشد که همان روز اول همه بلیت‌ها تمام شود و سهمیه‌بندی شد تا هر شرکتی بر اساس یک سهمیه خاص بتواند سهمیه روزانه خود را به فروش برساند.

قیمت‌های نا متعارف مربوط به پروازهای بیزینس کلاس است

وی درباره قیمت‌های نامتعارف و کنسل شدن برخی پروازها، گفت: هر تخلفی را پس از اعلام با جدیت دنبال خواهیم کرد و اطلاع‌رسانی خواهد شد و با خاطیان برخورد خواهد شد و خواهش من این است که حقوق مسافر حتماً مطالعه شود تا درباره حقوق خود آگاه باشند. رضوی توضیح داد: قیمت‌های نامتعارف پروازهای اربعین مربوط به 15 شرکت داخلی نیستند و به شرکت‌های خارجی مثل قطر مربوط هستند که یک‌بار به دوحه و از آنجا به بغداد حرکت می‌کنند و یا پروازهای بیزینس کلاس هستند که باقیمت‌های نامتعارف اقدام به فروش بلیت می‌کنند و ما صرفاً شرکت‌های داخلی را موظف به پیروی از فروش به قیمت مصوب نموده‌ایم تا بازه زمانی 15 تا 30 این ماه را با این نرخ در خدمت مردم باشند. وی در پایان گفت: همه ایرلاین‌ها این نوع فروش را پشتیبانی نمی‌کنند و ما شرکت‌هایی که امکانات ارائه این خدمات را داشتند برای این کار در نظر گرفتیم و انصافاً همه شرکت‌ها خود را در تکیه امام حسین می‌دیدند و بنابراین گذاشته شد تا در هر فرودگاهی یک نماینده وجود داشته باشد تا با قید فوریت به مشکلات مردم رسیدگی نمایند و همه تلاش خود را می‌کنیم تا زائران بتوانند با دل‌آرام به زیارت خود برسند.