سه‌شنبه 2 بهمن 1403

محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست

مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست و اجازه نمی‌دهیم محیط‌های آبی با ورود آن دچار مشکل شوند.

ماهی تیلاپیا از گونه‌های مهاجم برای محیط زیست کشور است که پیشتر حضور آن در تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور مشکلاتی را برای این پهنه‌های آبی و جامعه صیادی که از این محیط‌ها ارتزاق می‌کنند، ایجاد کرده بود.

نمونه واضح تأثیر ماهی تیلاپیا را در نابودی معیشت صیادان و از بین رفتن گونه‌های بومی در این تالاب‌ها به ویژه تالاب شادگان شاهد بوده‌ایم. همچنین این ماهی ارزش غذایی پایینی دارد و اسید چرب موجود در گوشت تیلاپیا موجب تشدید بیماری‌های قلبی، آسم و آلرژی می‌شود. این ماهی به دلیل زندگی در آب‌های آلوده از مواد آلوده تغذیه می‌کند که این مواد داخل بدن ماهی می‌روند و در صورت تغذیه انسان از آن می‌توانند سبب بروز بیماری در انسان‌ها شوند.

با این وجود به تازگی حسین حسینی - رئیس سازمان شیلات ایران در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذا‌های دریایی و صنایع وابسته اعلام کرده است که محدودیت‌های تولید ماهی تیلاپیا در کشور برداشته شده است و تولید این محصول در کشور افزایش می‌یابد تا مانند ماهی قزل‌آلا تبدیل به گونه‌ای تجاری شود.

وی همچنین گفته بود که با توجه به برداشته شدن این الزامات، استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، قم، یزد و سمنان مجوز‌های زیست‌محیطی برای تولید ماهی تیلاپیا دریافت کرده‌اند.

غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن رد این اظهارنظر گفت: آقای حسینی اعلام کرده‌اند که محدودیت‌های زیست محیطی پرورش تیلاپیا برداشته شده است و از این پس این ماهی نیز مانند قزل‌آلا و... پرورش داده می‌شود، در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد.

وی تأکید کرد: او باید توضیح بدهد که بر اساس کدام مدرک، سند، جلسه، مصوبه و در توافق با چه کسی این موضوع را اعلام کرده است. محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست و اجازه نمی‌دهیم محیط‌های آبی با ورود این گونه دچار مشکل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست