محسن رضایی: تصمیمات شورای اقتصادی سران قوا اجماعی است
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: اگرچه رئیس جمهور رئیس شورا است اما تصمیم گیریها در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا براساس اجماع است.
به گزارش مشرق، محسن رضایی دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در نشست خبری که عصر امروز برگزار شد، گفت: شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای افزایش همکاری ها و هماهنگی هر سه قوه در امور اقتصادی شکل گرفته است زیرا همکاری بدون هماهنگی امکان پذیر نیست و این مقدمه همکاری است.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از سال 97 دستور دادند شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا تشکیل شود. در تمام دنیا هم همکاری و هماهنگی سه قوا اصلی راهبردی است. در آمریکا، کشورهای اروپایی و کشورهایی مانند چین این همکاری ها را میبینیم و برای همین پیشرفت ها سرعت دارد.
رضایی تصریح کرد: در کشور ما چون هماهنگی سه قوه براساس قانون اساسی بر عهده رهبر انقلاب است، ایشان برای این که همکاری و هماهنگی بین سه قوه ایجاد شد، به خصوص بعد اینکه جنگ اقتصادی علیه ما آغاز شد، نظرشان این بود شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت فعالیت به عنوان دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درخواستهایی از سران قوا برای رفع برخی مشکلات داشتیم.
وی گفت: اصل این شورا بر اجماع است، البته رییسجمهور رییس شورا است و دولت هم محور است ولی باید با اجماع تصمیم گیری شود. روز گذشته ما خواستیم مصوبه ای را تمدید کنیم ولی با مخالفت یکی از سران قوا نتوانستیم و مصوبه تعلیق شد. بنابراین سه قوه باید با هم تصمیم بگیرند.
وی درباره وظایف این شورا اظهار داشت: مهمترین وظیفه این شورا این است که اقتصاد را به اولویت اول کشور تبدیل کند زیرا این کار به هماهنگی و هم افزایی سه قوه نیازمند است تا از اقدامات پراکنده و متفرقه و متضاد جلوگیری شود.
رضایی با اشاره به سفرهای استانی سران قوا و مسایل و مشکلاتی که وجود دارد، خاطر نشان کرد: حتی اگر در سفرها هر سه قوه با هم هماهنگ باشند، این سفرها خیر و برکت بیشتر برای مردم خواهد داشت.
وی اضافه کرد: هماهنگی سران قوا خوب است و جلسات مرتب برگزار میشود اما تا رسیدن به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوای ایده آل فاصله داریم.
رضایی افزود: مهمترین وظیفه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا این است که اقتصاد را در عمل به اولویت اول کشور تبدیل کند و زمانی این اتفاق رخ دهد که سه قوه با هماهنگی از اقدامات موازی و بعضا متناقض جلوگیری کرده و هم افزایی کنند.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: محورهای کار در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا دو نوع تصمیم میگیرد. یک، مسائل اضطراری یا محرمانه در شرایط تحریمی است که حداکثر یک ساله است و همزمان با این نوع تصمیمات لایحه آن برای تصویب به مجلس تقدیم می شود. دوم، گره گشایی از امور بنیادین اقتصادی است که دولتها و مجالس نتوانستند آن را حل کنند.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه چهار سند در حال انجام در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا وجود دارد، گفت: اصلاح ساختار بودجه کشور که یکی از ام المشکلات کشور است. اصلاح ساختار نظام بانکی، سند راهبردی تولید و اشتغال و رفع محرومیت و رسیدگی به اقشار آسیب پذیر است چهار سند مهم است.