محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان سال گذشته پس از یک دوره طولانی مبارزه با بیماری سرطان در سن 80 سالگی دار فانی را وداع گفت. از زمان اعلام درگذشت تا خاکسپاری استاد آواز ایران در آرامگاه ابدی خود در جوار فردوسی 40 ساعت طول کشید؛ 40 ساعتی که همراه با غم، اندوه و لحظاتی به یاد ماندنی بود.
17 مهر ماه بود. عصر روز اربعین. زمزمههایی درباره درگذشت استاد آواز ایران در فضای مجازی منتشر میشد. رفته رفته خبرها بیشتر و بیشتر شد. علاقمندان به موسیقی و محمدرضا شجریان، امیدوار بودند این بار هم خبرها شایعه باشد، اما نه، این امید واهی به حقیقت نپیوست و با اعلام رسمی همایون شجریان، خسروی آواز ایران برای همیشه به دیار باقی شتافت. حالا یک سال از خاموش شدن صدایش میگذرد و موسیقی ایران...
بخشی از موفقیت شجریان مربوط به این است که ایشان توانست حرف مردم و بطن جامعه را متوجه شود. او اشعار مورد نظرش را بر اساس دردها و مصائبی که در جامعه وجود داشته، انتخاب میکرد.
عبدالحسین مختاباد میگوید صدای شجریان مانند یک ساز خوب است و اگر در دوره سوم زندگی هنری این استاد آواز، آهنگسازانی برجسته و توانمند بودند که میتوانستند آهنگهایی خوب برای او بسازند، اوضاع بهگونهای دیگر میشد.
ایسنا نوشت: همایون شجریان در نخستین سالگرد درگذشت پدرش محمدرضا شجریان و به یاد وی، تصنیف «شباهنگ» را به علافمندان موسیقی و این استاد فقید آواز ایرانی تقدیم کرد.
خراسان نوشت: امروز اولین سالروز درگذشت چهره ماندگار موسیقی و آواز ایرانی، استاد محمدرضا شجریان است؛ شخصیتی که به واسطه هنرش توانست ذهن و زبان عموم مردم ایران را با شعر و ادبیات فارسی آشنا کند.
یکی از کارهای بزرگ آقای شجریان این بود که حافظ و سعدی را برای نسل امروز زنده کرد. اگر آقای شجریان نبود، مطمئن هستم که حافظ و سعدی را مثل مولانا که به ترکستان بخشیده بودند
همایون شجریان در نخستین سالگرد درگذشت پدرش محمدرضا شجریان و به یاد وی، تصنیف «شباهنگ» را به علافمندان موسیقی و این استاد فقید آواز ایرانی تقدیم کرد.
یکسال پس از درگذشت محمدرضا شجریان در کلابهاوس خبرآنلاین با حضور چهرههای شناخته شده به بررسی میراث خسرو آواز ایران در موسیقی ایرانی میپردازیم.
قطعه موسیقی «رواق سکوت» در آستانه فرا رسیدن نخستین سالگرد درگذشت محمدرضا شجریان، منتشر شد.
تصور کنید از یکی از بهترین دانشگاههای ایران فارغالتحصیل شدهاید و برای خودتان تخصص مهمی دارید. دیگران شما را به عنوان نخبه در حرفهتان میشناسند و فکر میکنند که حتما با این تحصیلات و تخصص بهترین شغل و درآمد دنیا از آن شما خواهد بود اما در واقعیت هیچکس تخصص شما را به رسمیت نمیشناسد و باید مدام استرس داشته باشید که آیا اصلا برای ماه آینده حقوق و درآمد دارید یا نه.
محسن احمدوندی، دکتر زبان و ادبیات فارسی، از غلطخوانی خوانندگان و دخل و تصرفهای نابهجای آنها در شعرهای مولانا، بهعنوان یکی از اشکالات عمده رویکرد اهالی موسیقی به این شاعر بزرگ پارسیگو یاد کرد.
شب گذشته 9 مهرماه بمناسبت پیوند فرهنگی بین شهرهای خوی و قونیه بعنوان مدفن شمس و مولانا گروه موسیقی اوستا کنسرت موسیقی خود را در جوار بارگاه مولانا و با حضور جمع کثیری از علاقمندان شمس و مولانا از سراسر جهان بخصوص ایرانیان برگزار کرد.
«در زیر ابرهای نبارنده» مجموعهای از غزلهای وحید عیدگاه طرقبهای (استاد ادبیات دانشگاه تهران) توسط انتشارات هنر موسیقی منتشر شد.
کتاب «چهرهها و ناگفتهها» نوشته محمد بقایی ماکان پس از شش ماه انتظار با حذف مواردی اجازه انتشار گرفت.
«استاد شجریان در کوران حوادث همواره در کنار خواست اکثریت مردم قرار گرفت؛ البته به گونهای که به هیچ جریان یا رویکرد خاص سیاسی هم منتسب نشد.»