محمدرضا پهلوی
محمدرضا پهلوی
مخالفت ظاهری با دستگیری و شکنجه و اعتراف به خطاها، مفاسد و جنایتهای رژیم پهلوی در نطق رادیویی و تلویزیونی و حمایت پنهانی از دولت نظامی و سیاست مشت آهنین برای ایجاد آرامش مصنوعی از طریق حکومت نظامی در دوران سلطنت محمدرضا شاه، در 15 آبان 1357 به اوج رسید. او 42 سال قبل در خطابه ای که خود کذایی خواندش، سوگند خورد که «بار دیگر در برابر ملت ایران سوگند خود را تکرار می کنم و متعهد می شوم...
کتاب زندگینامه دکتر سید حسین فاطمی نوشته محسن چگینی توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.
سنندج - ایرنا - نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: تغییر ماهیت انقلابی که شعار و هدف آن ضداستکباری است و دست برداشتن از این آرمان از انقلاب اسلامی شیر بی یال و کوپالی میسازد که هویتی نخواهد داشت.
بندرعباس - ایرنا - مسوول شورای هماهنگی تبلغات اسلامی هرمزگان گفت: به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار رژه اقتدار توسط قایقهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دریابانی نیروی انتظامی در آبهای نیلگون خلیج فارس برگزار میشود.
تاریخ روابط ایران و ایالات متحده آمریکا از جنگ جهانی دوم که این روابط شروع شد تا زمان اشغال سفارت آمریکا در تهران که قطع شد، چیزی جز موارد متعدد استعمار و بهرهکشی رایگان از ایران ندارد.
با وجودی که مقامات وقت سیاسی آمریکا هیچگاه تعداد واقعی مستشاران و خانواده هایشان در ایران را اعلام نکردند اما گمانه زنی های رسانه ای و آمار متفاوت مقامات دیپلماتیک این کشور، اعداد و ارقام پر ضد و نقیضی را نشان می دهد. بر این اساس تعداد مستشاران آمریکایی و خانواده هایشان در ایران از حدود 10 نفر در دی 1330 تا حدود 60 هزار نفر در سال 1357 تخمین زده شد که صد البته به آمار و ارقام موجود...
طیب حاج رضایی از اون دست از لوطی های دهه 1330 و 13340 تهران بود که عشقش به اباعبدالله الحسین (ع) سرنوشتش را شبیه حر، فرمانده لشکر یزید کرد. مزدورهای محمدرضا شاه طیب و نوچه هایش را بازداشت، دادگاهی و متهم کردند که در غائله قیام 15 خرداد 1342 از سیدروح الله پول گرفتند اما جوانمردی و عرق حسینی طیب مانع تن دادنش به این دروغ بزرگ شد و هزینه این مردانگی اش را هم با بذل جانش داد.
امروز نهم آبان ماه سالروز آزادی دو یار و دو همراه انقلاب اسلامی از زندانهای رژیم پهلوی است. 42 سال قبل در چنین روزی مرحوم آیت الله سیدمحمود طالقانی و مرحوم آیت الله حسینعلی منتظری از زندان قصر ساواک آزاد شدند.
به دنبال بخشنامه دولت اسدالله علم در سی ام اسفند 1341 و مصوبه مجلس شورای ملی در 21 مهر 1343 هیاتهای مستشاری آمریکایی و خانواده هایشان در ایران از امتیاز مصونیت قضایی و سیاسی و قضاوت کنسولی برخوردار شدند، موضوعی که پس از اطلاع بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با واکنش سریع و تند ایشان و اعلام عزای عمومی در چهارم آبان 1343 روبرو شد.
استفاده امارات از خط لوله نفت ایلات - اشکلون، بدون رضایت مالک قانونی آن، ایران، میتواند تجاوز آشکار و غیرموجه به حقوق ایران و مایملک آن بشمار آید.
دوم آبان سالروز باز شدن «بیقید و شرط» و «ناگهانی» درهای زندانهای قصر، اوین و قزل حصار روی 1126 زندانی سیاسی است که از چند ده تا چند صد ماه سابقه زندانی در زندانهای ساواک داشتند.
29 مهر 1333 قرارداد کنسرسیوم در مجلس شورای ملی به تصویب رسید. قراردادی که یک سال بعد از کودتای 28 مرداد به تصویب رسید و به کاپیتولاسیون نفتی مشهور بود چراکه حد اعلای امتیازی بود که انگلیس و آمریکا از نفت ایران به دست آوردند.
تهران - ایرنا - کتاب «خودکامگی؛ نوسازی و انقلاب در روسیه و ایران» نوشته پرفسور تیم مک دانیل و ترجمه پرویز دلیرپور است؛ کتابی که دست به مطالعه مقایسهای انقلاب اسلامی ایران و انقلاب 1917 میلادی روسیه زده و نشان میدهد که چگونه فرهنگ، اقتصاد و سیاست میتوانند با یکدیگر به هم پیوسته و مرتبط باشند.
جنگ جهانی دوم زمینه را برای حضور آمریکاییها در مناطق مختلف جهان فراهم کرده بود. سال 1337، قرارداد دفاعی میان ایران و آمریکا بسته شد و آمریکا، مسئله وضعیت حقوقی نیروهای خود را مطرح کرد.
لندن - ایرنا - کشدار شدن موضوع بدهی 400 میلیون دلاری انگلیس به ایران در کنار جوسازیهای رسانه ای برای ارتباط این پرونده با آزادی متهمان دو تابعیتی، نه تنها تاثیر مثبتی بر روابط میان دو کشور ندارد که به افزایش سود ناشی از عدم پرداخت این بدهی و مطالبه ایران منجر میشود.
سه شنبه 21 مهرماه 1343 سالروز تکرار تصمیمی ننگین در تاریخ ملت عزتمند ایران است. تصمیمی که به دست بیست و یکمین مجلس شورای ملی همچون داغی سرخ بر پیشانی ایران عزیز زده شد. داغی ننگین که اول بار به موجب عهدنامه ترکمانچای به دست روسیه تزاری بر پیشانی ایران، زده شد.