محمدسیفی: چند نفر گذشتهشان را فراموش کرده و علیه ووشو خط میدهند / تا طلای چهارم را نگیرم نمیروم!
دارنده 5 مدال طلای جهان با انتقاد از برخی حواشی ایجاد شده برای فدراسیون ووشو به این اتفاقات واکنش نشان داد و حاشیهها را حاصل خطدهی افرادی دانست.
محسن محمدسیفی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص تعطیلی سه ساله رقابتهای ووشو در جهان اظهار داشت: آخرین مسابقه رسمی در ووشو مسابقات قهرمانی جهان در سال 2019 بود و تقریباً بیش از سه سال است که هیچ رویدادی در این رشته برگزار نشده است. فکر میکنم اینکه ووشو برای چین است مزید علت شده و منشا اصلی کرونا نیز در این کشور بوده است.
تا چهارمین طلای بازیهای آسیایی را نگیرم ولکن نیستم
وی اضافه کرد: 80 درصد مسابقات ووشو در این سه سال قرار بود در شرق آسیا برگزار شود که میزان زیادی از کرونا در این کشورها قرار داشت. تعویق بازیهای آسیایی نیز مزید بر علت شد تا همچنان شاهد برگزاری رویدادی در ووشو نباشیم، اما این قول را میدهم که تا چهارمین مدال طلای بازیهای آسیایی خود را کسب نکنم ول کن داستان نخواهم بود.
قهرمان ووشو جهان با انتقاد از فدراسیون جهانی این رشته گفت: باید در این چند سال حداقل چند رویداد در ووشو برگزار میشد. همه رشتههای دنیا در حال برگزاری مسابقات قهرمانی جهان و آسیایی خود بعد از دوران کرونا هستند. این تعطیلی طولانی مدت شاید باعث شود که بسیاری از ورزشکاران این رشته در دنیا به سمت رشتههای دیگر بروند.
امیدوارم احسان حدادی طلای پنجم و من طلای چهارم را بگیرم
سیفی در پاسخ به این سؤال که در صورت حضور در بازیهای آسیایی و کسب مدال با رکورد احسان حدادی قهرمان دوومیدانی کشورمان برابر خواهد شد، گفت: احسان از دوستان عزیز من و تنها کسی است که تا به حال موفق به کسب 4 مدال طلای بازیهای آسیایی شده و امیدوارم سال آینده او طلای پنجم و من طلای چهارم را کسب کنم. واقعاً از ورزش کردن لذت میبرم و عاشق این مسیر هستم و اگر اشتباه نکنم نصف بهترین روزهای عمر خود را روزانه دو نوبت تمرین کردم و خدا را صد هزار مرتبه شکر که نتیجه آن 3 طلای بازیهای آسیایی، 5 طلای جهان، 3 طلای جامجهانی، یک طلای ورلد گیمز، یک طلا و یک برنز آسیا و یک نقره جهان بود. در ووشوی دنیا هیچ ورزشکاری را نداریم که اندازه من مدال گرفته و این مدالها امتداد داشته باشد.
وی راجع به فعالیت خود در MMA و ووشو حرفهای گفت: یک قرارداد دوساله با سازمان BRAVE داشتم و یک بازی انجام دادم. دو بازی دیگر برای من هماهنگ شده بود، اما شرایط کرونا باعث شد که آن مسابقات را از دست بدهم. قطعاً به فکر این موضوع هستم و حتی در صحبت با صدیقی؛ رئیس فدراسیون نیز موافق بود تا زمان برگزاری اردوهای تیم ملی در کوران تمرینات خود هر از چند گاهی یک مسابقه حرفهای در ووشو یا MMA داشته باشم تا بدنم به آمادگی مدنظر خودم برسم. امیدوارم به زودی در یک مسابقه شرکت کنم، البته مسابقه وجود دارد ولی دوست دارم در مسابقهای حضور داشته باشم که در شأن من باشد.
دوستان حاشیهساز در گذشته جلوی مسئولان فدراسیون تا کمر خم میشدند
دارنده سه طلای بازیهای آسیایی در خصوص حواشی فدراسیون ووشو در چند ماه گذشته عنوان کرد: همه فدراسیونها در سال اول و دوم حضور رئیس فدراسیون جدید، این شرایط را داشتند. کسانی که بیرون ووشو هستند با علینژاد، رئیس سابق فدراسیون مقداری زاویه داشتند. اگر قرار باشد من همه را راضی نگه دارم و همه از من خوششان بیاد نشان میدهد یک جای کار میلنگد و ایراد دارد. با فدراسیون فعلی نیز قطعاً کسانی هستند که مشکل داشته باشند، اما دوست دارم کسانی که این حواشی را میبینند و میشنوند، بدانند چه کسانی این حواشی را درست میکنند و کجای ووشو هستند.
سیفی با خط دهی خواندن این حواشی عنوان کرد: یک تیم سه، چهار نفره هستند که این حواشی را ایجاد میکنند. امیدوارم کسانی که این کارها را انجام میدهند گذشته خودشان یادشان نرود. از سال 86 و زمان حضور علینژاد عضو تیم ملی شدم و از آن روز تا به حال در همه مسابقات رسمی و غیر رسمی ووشو حضور داشتم و همه افرادی که این حواشی را درست میکنند به خوبی میشناسم و آنها نیز من را میشناسند. به این دلیل که ذینفع داستان نیستم خیلی راحت حرف میزنم. خیلی از این آدمها زمانی برای مسئولان فدراسیون تا کمر خم میشدند، اما متأسفانه یادمان میرود که کجا بودیم. چند نفر از دوستان حاشیهساز مدال طلای بازیهای آسیایی دارند و اصلاً ووشوکاری بودند که در مسابقات رسمی قهرمان جهان، مدال گرفتند.
زمانی از شنیدن اسم بازیکنان چینی لرزه بر اندامشان میافتد
وی با تأکید بر برخی مشکلات فدراسیون عنوان کرد: این صحبتها دلیل بر این نیست که فدراسیون اصلاً مشکل نداشته باشد. حتماً کم و کاستیهایی وجود دارد و نبود مسابقات و امتداد پیدا نکردن نتایج درخشان نیز در این موضوع بیتاثیر نبوده است. آخرین بار در سال 2019 در خاک کشور چین قهرمان جهان شدیم. جایی که این رشته برای آنها است و همه کشورها از جمله چینیها متعجب بودند که در این کشور قهرمان دنیا شدیم. جایی که نزدیک به 100 یا 200 هزار دلار در شانگهای هزینه شده بود تا چین دوباره قهرمان جهان شوند.
کاپیتان تیم ملی ووشو در خصوص اهداف حاشیهسازان گفت: نمیدانم دنبال چه چیزی هستند، فقط این را میدانم که آنها کجای ووشو بودند که الان توقع دارند از آنها استفاده شود. باید از این دوستان پرسید که اگر علینژاد در ووشو نبود یا صدیقی نباشد، چه کسی باید در این رشته باشد؟ انگار خیلی چیزها یادمان میرود. سال اولی که با علینژاد به قهرمانی جهان در کانادا رفتیم موفق به کسب 5 مدال طلا شدیم و من نقره گرفتم. دوره بعد از آن 6 طلا، سال بعد 7 طلا و سال بعد نیز از آن 8 مدال طلا گرفتیم و رسید به روزی که قهرمان دنیا در ساندا شدیم. زمانی که دوستان مسابقه میدادند از شنیدن اسم بازیکنان چینی لرزه بر اندامشان میافتد و دقیقاً این موضوع را یادم است.
سیفی خاطرنشان کرد: امروز چین را میبریم. عرفان آهنگریان، علی خورشیدی، حسین اوجاقی چینیها را بردند و من نیز 4 بار با آنها مسابقه دادم که در سه مبارزه به پیروزی رسیدم. در بازیهای آسیایی، چین را بردم و در نیمهنهایی قهرمانی جهان 2019 نیز در حالی که تمام هدف آنها بردن من بود و کل سالن بازیکن این کشور را تشویق میکردند، خدا را شکر دوباره چین را شکست دادم. امکان ندارد اضافه شدن یک مدال طلا در هر دوره و قهرمانی جهان در این رشته شانسی اتفاق افتاده باشد. قطعاً کم و کاستیهایی نیز وجود دارد و اتفاقاتی در این رشته هست که حل خواهد شد.
اگر منتقدان حذف میشدند چگونه قهرمان دنیا شدیم؟
وی در پاسخ به این پرسش که برخی منتقدان علینژاد و صدیقی اعتقاد دارند که هر کسی در این سالها انتقادی به فدراسیون داشته از این رشته حذف شده است، گفت: به خدا اینطور نیست. علینژاد، صدیقی، حسین اوجاقی و استاد نوروزی زنده هستند و میتوانید از همه آنها بپرسید که در این سالها بیشترین انتقادات را از شرایط اردو، تغذیه و تمرین انجام دادم. در این سالها حداقل هفتهای یک ورزشکار با علینژاد جلسه 2 ساعته برگزار و در خصوص اردوها و شرایط صحبت میکرد.
قهرمان ووشو جهان ادامه داد: هر وقت من یا یکی از ورزشکاران نسبت به شرایط اردو یا غذا مشکل داشتیم، علینژاد جلوی ما با مجید ملکی مدیر تیمهای ملی تماس میگرفت و خواستار بررسی مشکل میشد. اگر انتقادپذیری وجود نداشت و آدمهایی که حرف میزدند، حذف میشدند، چگونه تیم ملی ما قهرمان دنیا میشد و این تعداد جوان قهرمان بازیهای آسیایی و جهان شدند. فدراسیون ووشو تنها جایی بوده که 15 سال برای شناخت ترکیب رقابت انتخابی برگزار کرده و من بعد از این همه افتخارات برای ورود به اردوی بازیهای آسیایی انتخابی زدم.
از نهادهای غیر ورزشی خواستار فیکس شدن بازیکن در زمان علینژاد بودند
سیفی در پاسخ به این سؤال که گفته میشود در این سالها شرایط رقابتهای انتخابی برای دو بازیکن همسطح به گونهای طراحی میشد که یکی از بازیکنان چند بازی سخت انجام بدهد تا شرایط برای انتخاب بازیکن مدنظر برای فیکس شدن راحت باشد، گفت: چنین چیزی وجود نداشت. چهار نفر وارد اردوی تیم ملی شدند و محسن سیفی نیز از یک طرف وارد اردو شده است، دوستان انتظار داشتند که من 3 مسابقه بدهم؟ این شرایط در همه رشتهها است و در روزهای گذشته در کشتی دیدیم که چند نفر مسابقه دادند و در نهایت یک نفر به مصاف حسن یزدانی، دوست عزیز من رفت.
وی تصریح کرد: شرایط در کشتی اینگونه بود که اگر یزدانی یک بازی را میبرد تمام بود، اما کریمی باید دو مبارزه را به سود خود اختصاص میداد. در حالی که در ووشو چنین چیزی وجود ندارد و من با هر حریفی مسابقه بدهم باید مانند او از سه مسابقه در دو دیدار به پیروزی برسم. اصلاً اینطور در نظر بگیریم که شرایط را برای مسابقه اول فراهم کردند، برای مسابقه دوم چه کاری انجام دادند؟ از طرف دیگر مسابقات ما در یک روز برگزار نمیشود و یک رقابت امروز و یک مرحله دیگر 20 روز بعد برگزار خواهد شد و فرصت کافی برای تمام بچهها برای ریکاوری وجود داشته است.
قهرمان 5 دوره ووشو جهان افزود: کدام فدراسیون مانند ووشو انتخابی برگزار میکند؟ در جریان هستم که از برخی نهادهای غیر ورزشی با علینژاد تماس میگرفتند که فلان بازیکن باید فیکس شود، اما او به قیمت اینکه رئیس فدراسیون نباشد بر برگزاری انتخابی اصرار داشت. از علینژاد یاد گرفتم که مسیر را درست انتخاب کنم، حتی اگر در مسیر سنگ باران و تیرباران شوم. همیشه نیز پایبند انتخابی بودم. در 15 سال گذشته هیچ رویدادی نبوده که بروم و درخواست کنم که برای من انتخابی برگزار نکنند.
برخی هر کاری خواستند انجام دادند
سیفی خاطرنشان کرد: برخی دوستان فراموش نکنند که اگر به هر چیزی رسیدند از ووشو بوده است، همانطور که من اگر در شهر خودم سیفی هستم یا در ورزش کشور به من لطف دارند از قبال ووشو بوده است. تلاشم را کردم و بهترین عملکرد را نشان دادم و علینژاد، صدیقی و اوجاقی نیز از من حمایت کردند. عرفان آهنگریان، میلاد عارفی مقام، علی خورشیدی و بچههای جوانان نیز همین شرایط را داشتند. هر کسی زحمت بکشد مزد زحمت خود را میگیرد. ما ورزشکار داشتیم تمرین نمیکرد، هر کاری دلش میخواست انجام میداد، در ورزشکاران دو دستگی ایجاد میکرد، برای خودش تیم درست میکرد و شرایط اردوها را بهم میریخت و انتظار داشت همیشه هم مورد حمایت قرار بگیرد. گرچه مورد حمایت نیز قرار میگرفت که به راه راست هدایت شود.
وی ادامه داد: در خصوص 15 سال اخیر فدراسیون ووشو هر کسی دوست داشت میتواند در هر جایی با من مناظره کند. یادمان نرود که کجا و چه کسی بودیم و در حال حاضر کجا هستیم؟ سرمربی تیم ملی مردان و پسران و حتی پستها فدراسیون را از قبل فروخته بود. شما تصور کنید در این شرایط صدیقی نباشد و دوستان باشند و زحمات 14، 15 ساله این رشته را در 6 ماه از بین ببرند.
واکنش مدیرکل حراست وزارت ورزش به اتفاقات رخ داده در حاشیه مسابقات ووشو بانوان