پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

محکومیت قعطی مدیرعامل دیوار به حبس؛ واکنش‌ها در فضای مجازی چه بود؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
محکومیت قعطی مدیرعامل دیوار به حبس؛ واکنش‌ها در فضای مجازی چه بود؟

انتشار حکم زندان مدیرعامل دیوار که از آن به عنوان بزرگ‌ترین پلتفرم خرید و فروش کالا و خدمات کشور یاد می‌شود، با واکنش کاربران فضای مجازی مواجه شده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ بر اساس اعلام سایت "دیوار" پلتفرم فروش و ارائه کالا و خدمات نو و دست دوم، حکم مجازات زندان (سه ماه و یک روز حبس غیرقابل تبدیل) اشکان میرآرمندهی، مدیرعامل دیوار در دادگاه تجدیدنظر تهران تأیید شده است. به گفته سایت دیوار، اتهام مدیرعامل این پلتفرم"فراهم آوردن موجبات فساد و فحشاء از طریق جذب زنان تن‌فروش" بوده است.

دیوار بر این اساس بیانیه‌ای صادر و در آن عنوان کرده است: "آگهی‌های موضوع اتهام دارای هیچ محتوای غیرقانونی نبوده و محکومیت دیوار صرفا بر اساس اقداماتی است که اشخاص ثالث در فضای خارج از این پلتفرم انجام داده‌اند. دیوار امکان بررسی انگیزه، سوءنیت و سابقه احتمالی یکایک چهل و چهار میلیون کاربر استفاده‌کننده از این پلتفرم را ندارد و به همین دلیل باید بین مسئولیت پلتفرم و کاربر آگهی‌دهنده تمایز حقوقی قائل شد."

واکنش‌ها چه بود؟

انتشار این خبر واکنش‌هایی را در پی داشته است. با ذکر این توضیح که قضات دادگاه‌ها در روند دادرسی و صدور رأی استقلال دارند و رأی دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر به تأیید رسیده است، برخی از این واکنش‌ها را بازخوانی می‌کنیم.

نخستین واکنش مربوط به اشکان میرآرمندهی است؛ آنجا که نوشت: " سایت دیوار یک پلتفرم آگهی آنلاین است و نیت‌خوانی از آگهی‌های انتشار‌یافته غیر‌ممکن است. این حکم در حالی صادر شده است که دیوار شرایط کار را برای یک میلیون و 400 هزار کسب‌و‌کار فراهم کرده است و بیش از 1100 نفر از جوانان ایران، مستقیم در سایت دیوار مشغول به کار هستند."

مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران در خانه ملت هم در واکنش به این رأی نوشت: "پلتفرم‌های انتشار و تبادل محتوا یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد دیجیتال است و روشن نبودن چارچوب‌های حکمرانی این حوزه یک حلقه مفقوده اساسی در تکمیل شبکه ملی اطلاعات است.

کاش تا زمان روشن شدن این چارچوب‌ها دستگاه محترم قضا با مدارای بیشتری نسبت به کارآفرینان این حوزه برخورد نماید."

از طرفی احمد دستاران، بلاگر فعال در توئیتر هم نوشت: "هر دقیقه 500 ساعت ویدئو در یوتیوب آپلود می‌شه؛ بنظرتون رفتار دولت آمریکا در صورتیکه مثلا فقط یک دقیقه از این 500 ساعت ضدهلوکاست باشه چطوره؟

وقتی شما برنامه‌ای طراحی می‌کنی که اینهمه برات سوددهی مالی داره؛ وظیفه داری قبلش شرایط پاک نگه داشتنش رو هم فراهم کرده باشی."

موضوع دیگری که کاربران توئیتر در خصوص حکم زندان مدیرعامل دیوار به آن پرداختند، موضوع طرح صیانت از کاربران فضای مجازی است که آنها هم از دیوار استفاده کرده‌اند. طبق این طرح پلتفرم‌های داخلی و مدیران ارشد آن باید چند تعهد به عهده بگیرند که سالم‌سازی اخلاقی این پلتفرم‌ها از جمله آنهاست.

ترفند جدید برای خالی کردن حساب آگهی دهندگان سایت دیوار تهران | اعتراف به سرقت 100 خودرو / فروش اموال مسروقه در سایت دیوار