جمعه 9 آذر 1403

مخالفت با بودجه 56 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال آینده / بودجه باید منطقی بسته شود نه احساسی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مخالفت با بودجه 56 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال آینده / بودجه باید منطقی بسته شود نه احساسی

در جریان بررسی لایحه بودجه 1401 شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه در بخش منابع و درآمدها، اعضای شورای شهر تهران نسبت به رقم 56 هزار و 800 میلیارد تومانی بودجه شهرداری در سال آینده انتقاد کردند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز و در جریان چهل‌و‌چهارمین جلسه شورای شهر تهران بررسی لایحه بودجه سال 1401 شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه (بخش منابع و درآمدها) در دستور کار اعضای شورا قرار گرفت.

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در ارتباط با این لایحه اظهار کرد: تذکر بنده در رابطه با دستور جلسه است و می‌دانید وقتی لایحه بودجه شهرداری به شورا ارائه می‌شود باید در مورد کلیات لایحه، ساختار بودجه، فلسفه، مبانی، اعداد، مقایسه با سال قبل، مقایسه با عملکرد و علت افزایش یا کاهش بودجه تحلیلی در جلسه ارائه شود که ما شاهد چنین چیزی نبودیم و روزی که لایحه بودجه شهرداری به شورا ارائه شد، شهردار تهران گزارشی داد اما بیشتر برنامه‌های خود را گفت و به لایحه بودجه به لحاظ فنی و کمی اصلا اشاره‌ای نشد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: هم‌اکنون مستقیم می‌خواهیم وارد منابع بودجه شویم در حالی که کلیات بودجه هنوز به رای گذاشته نشده و ما با لایحه‌ای از طرف شهرداری مواجه هستیم که چند بخش دارد؛ یک مقدمه، چند ده تبصره، منابع، مصارف، به تفکیک ماموریت، به تفکیک مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها و باید به اینها رسیدگی شود.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: مگر ما کلیات بودجه را تصویب کردیم که امروز وارد بخش مصارف می‌شویم؟ چرا که ما در مورد کلیات این لایحه حرف داریم و اگر اشکالی ندارد در بخش منابع حرف بزنید.

به گزارش تسنیم، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه کلیات بودجه را در شورا به رای نمی‌گذارد، گفت: عموما ما وارد درآمدها می‌شویم و بر اساس آن صحبت می‌کنیم و بر اساس درآمدها، هزینه‌ها و مصارف اعضا نظرات خود را مطرح می‌کنند.

وی تصریح کرد: البته در کمیسیون تلفیق کلیات لایحه صحبت شده است و نیازی نیست کلیات بودجه را به رای بگذاریم و در ارتباط با رقم بودجه سال گذشته و سال آینده نیز بحث‌هایی در کمیسیون تلفیق صورت گرفته است و البته در ارتباط با این موارد اطلاعات لازم نیز در اختیار اعضا قرار گرفته شده است.

چمران با اشاره به اینکه در تصویب بودجه سال آینده شهرداری تهران باید منطقی باشیم و احساسی عمل نکنیم، تصریح کرد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که این بودجه محقق شود. البته ما دوست داریم بودجه شهرداری تهران با رقم 56 هزار و 800 میلیارد تومان تحقق یابد اما باید در این بخش منطقی عمل کنیم و مهمترین منطق در این بخش این است که در بودجه شهرداری تهران در سال جاری بپردازیم و ببینیم چقدر از بودجه شهرداری تهران در سال 1400 محقق شده است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: ما دنبال این هستیم که کارهای بزرگی را در مجموعه شهرداری تهران و پایتخت عملیاتی کنیم که از آن جمله می‌توان به اتمام بزرگراه یادگار امام که سالها باقی مانده است اشاره کرد البته پروژه‌های نیمه تمام نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه تحقق بودجه 56 هزار و 800 میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال 1401 دور از انتظار است، گفت: با توجه به اینکه در کمیسیون برنامه و بودجه سه سناریو برای بودجه سال آینده تعریف شده است بنده پیشنهاد می‌کنم به سناریوی دوم توجه شود.

چمران در رابطه با 3 سناریوی مطرح شده در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: سناریوی اول رقم 37 هزار میلیارد تومان سناریوی دوم رقم 47 هزار میلیارد تومان و سناریوی سوم 52 هزار میلیارد تومان برای بودجه سال آینده شهرداری تهران مطرح شده است که پیشنهاد می‌شود که ما سناریوی دوم یعنی رقم 47 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری در سال آینده را مورد توجه قرار بدهیم.

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که هزینه‌های شهرداری تهران زیاد است که از آن جمله می‌توان به پرداخت حقوق و دستمزد اشاره کرد و این نکته نیز باید توجه شود که حقوق کارمندان شهرداری از حقوق کارمندان دولت به مراتب کمتر است و این در حالی است که این افراد از خانه‌های سازمانی و برخی از تسهیلات نیز محروم هستند و مشکلات عدیده‌ای را دارند.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اهمیت موضوع حمل و نقل توسعه مترو و اتوبوس تاکید کرد: حضرت آقا فرمودند که برای موضوع آب و هوا کارهای علمی انجام شود و ما نیز باید در این بخش ورود جدی را داشته باشیم.

چمران ادامه داد: بودجه‌ای که ابتدا برای سال 1400 شهرداری تهران توسط مدیریت شهری گذشته تصویب شده بود حدود 48 هزار میلیارد تومان بود که با آغاز مدیریت جدید شهری و با توجه به شرایط این بودجه اصلاح شد و به رقم 37 هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد که بنا بر اعلام مسئولان شهری بودجه شهرداری تهران در سال جاری تا پایان سال به 30 هزار میلیارد تومان خواهد رسید و در واقع پیش‌بینی رقم 56 هزار میلیارد تومان بودجه شهرداری تهران در سال آینده مقداری بلندپروازی است!

وی با اشاره به اینگونه بلندپروازی‌ها در دوره قبل مدیریت شهری خاطرنشان کرد: در دوره قبل نیز شاهد همین بلندپروازی بودیم و شاهد بودیم که بودجه 48 هزار میلیارد تومانی را برای سال 1400 به تصویب رساندند و در نهایت با لایحه شهرداری این بودجه مورد اصلاح قرار گرفت و ما نیز نباید در این مسیر گام برداریم و به گونه ای عمل کنیم که ما نیز در سال آتی مجددا اصلاحیه بودجه شهرداری را در دستور کار خود قرار بدهیم.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: بودجه باید منطقی و دور از احساسات بسته شود البته ما مخالف پرواز عقاب‌گونه شهرداری نیستیم و هر چقدر آنها بتوانند می‌توانند پرواز کنند و ما نیز می‌توانیم در تبصره‌ها میلیاردها تومان اعتبار پیش‌بینی کنیم و اگر این اعتبارات پیش‌بینی شد اتفاقات خوبی نیز در سطح شهر رقم خواهد خورد اما به هر ترتیب نباید بودجه غیرمنطقی و احساسی بسته شود.

چمران گفت: قطعا چنانچه شهرداری تهران در سال آینده بیش از رقمی که شورا مصوب کند درآمد داشته باشد می‌تواند در پروژه‌ها هزینه کند و محدودیتی در این بخش نخواهیم گذاشت. حتی می‌توانیم برای شهردارانی که بیش از سقف درآمدی در منطقه، درآمد داشته باشند به شخص شهردار جایزه بدهیم و اینگونه کارهای تشویقی را می‌توان انجام داد.

وی با بیان اینکه پیشنهاد بنده این است که بر اساس سناریوی دوم کمیسیون برنامه و بودجه یعنی بودجه 47 هزار میلیارد تومانی را مورد توجه قرار بدهیم ادامه داد: البته ما می‌توانیم با روش‌های درست دست شهرداری را برای کسب درآمدهای بیشتر در سال آینده باز بگذاریم.

رئیس شورای شهر تهران همچنین با بیان اینکه صحبت‌های بنده در ارتباط با باز کردن قفل و بست، ساخت و ساز به معنای تخلف ساختمانی نیست، تاکید کرد: قطعا ساخت و سازها باید بر اساس طرح جامع و طرح تفصیلی انجام شوند اما صحبت بنده این است که کارهای غیرلازم را در فرآیند ساخت‌و‌ساز برداریم و قطعا هر کاری که شهرداری بخواهد انجام دهد باید مصوبه شورا و شورای عالی شهرسازی را اخذ کند.

چمران در ادامه با تاکید مجدد بر پیشنهاد خود مبنی بر بودجه 47 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال آتی خاطر نشان کرد: در این فرآیند نیز ما همراه و همکاری شهرداری خواهیم بود و چنانکه درآمد بیشتری را کسب کند می‌تواند در سایر پروژه‌ها هزینه کند.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تایید رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: حرفهای کاملا درستی بیان شد و بنده نیز مخالف لایحه بودجه 56 هزار و 800 میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال آینده هستم.

وی با اشاره به اینکه شورا سیاست‌های بودجه ای شهرداری تهران در سال 1401 را تصیوب کرده است و شهرداری ملزم به اجرای این سیاست‌ها در فرآیند بودجه 1401 است گفت: متاسفانه شاهدیم که شهرداری سیاست‌های خود را در این بخش دارد.

وی گفت: بودجه 56 هزار و 800 میلیارد تومانی شهرداری تهران در سال اینده به همان دلایلی که ما بودجه 1400 شهرداری تهران را اصلاح کردیم و به رقم 37 هزار میلیارد تومان کاهش دادیم محقق نخواهد شد و این در حالی است که حتی دوستان ما در شهرداری عنوان کردند که تا پایان سال حدود 30 هزار میلیارد تومان از بودجه 1400 شهرداری تهران محقق خواهد شد.

امانی گفت: بر اساس لایحه بودجه 50 درصد از بودجه شهرداری تهران درآمدهای ناشی از شهرسازی است و چنانچه در چارچوب طرح تفصیلی این درآمد هم محقق شود به عنوان درآمدهای ناپایدار تلقی می‌شود.

وی با انتقاد از رشد 53 درصدی بودجه شهرداری تهران در سال آینده نسبت به سال 1400 گفت: در حالی این اتفاق افتاده است که بودجه دولت با تمام بخش‌ها و قسمت‌ها در سال آینده نسبت به سال جاری 29 درصد افزایش یافته است.

عضو شورای شهر تهران به منابع درآمدی شهرداری تهران در سال آینده از مولدسازی دارایی و املاک اشاره کرد و گفت: این بخش در واقع فروختن املاک شهرداری است و چیز دیگری نیست که در بودجه سال آینده فروش املاک به عنوان مولدسازی دارایی و املاک اشاره شده است.

امانی با انتقاد از بودجه حمل و نقل در سال آینده گفت: به اذغان شورا و شهرداری تهران مهمترین چالش فعلی پایتخت حوزه حمل و نقل است و ما همه از این بخش احساس خطر می‌کنیم و بنده شب‌ها که می‌خوابم دعا می‌کنم که تا صبح در مترو اتفاق بدی نیفتد و ما با این وضعیت روبرو هستیم و با این شرایط متاسفانه 24.5 درصد کل بودجه شهرداری تهران در سال آینده به حوزه حمل و نقل اختصاص یافته است در حالی که ما حتی در اصلاحیه بودجه شهرداری تهران در سال جاری 34 درصد از بودجه را به سهم حمل و نقل اختصاص دادیم.

وی گفت: مطابق قانون باید 40 درصد از بودجه به حوزه عمرانی اختصاص یابد که در این بخش نیز 35 درصد اعتبار به حوزه عمرانی اختصاص یافته اما در عوض بالای 50 هزار میلیارد تومان از اعتبارات شهرداری در سال 1401 به حوزه فرهنگی و اجتماعی اختصاص یافته است. در واقع رشد 102 درصدی را در حوزه فرهنگی اجتماعی نسبت به سال جاری را شاهد هستیم.

تأکید اعضای شورای شهر تهران در جلوگیری از تخلفات ساخت‌وساز در پایتخت