یک‌شنبه 2 دی 1403

مدافع قانون حجاب: تعداد کسانی که برای این قانون حاشیه‌سازی می‌کنند، اندک است!

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
مدافع قانون حجاب: تعداد کسانی که برای این قانون حاشیه‌سازی می‌کنند، اندک است!

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید: اجرای قانون عفاف و حجاب، جای نگرانی ندارد. مردم ما، مردم منسجمی هستند و عموم آنها، دارای فرهنگ غنی و دارای تفکر و تدین بالا هستند. از این‌رو می‌گویم اجرای قانون عفاف و حجاب، مطالبه توده‌های مردم است و بی‌شک کسانی که برای این قانون حاشیه‌سازی می‌کنند، تعدادشان اندک است.

لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در اردیبهشت 1403 و در زمان مجلس یازدهم و پس از آنکه بررسی موضوع، شامل اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی شد و رفت و برگشت‌هایی بین مجلس و شورای نگهبان صورت گرفت، تصویب شد، ولی ابلاغ این قانون به دولت به‌واسطه برخی ملاحظاتی انجام نشد که به‌گفته قالیباف، رییس مجلس یکی از دلایل آن، ملاحظات امنیتی به‌خاطر سالگرد وقایع 1401 بود.

به گزارش رویداد24؛ رییس مجلس در همان نشست خبری اعلام کرد این قانون 23 آذر به دولت ابلاغ خواهد شد. با این وجود، برخی دولتمردان می‌گویند این قانون، قابلیت اجرایی ندارد و باید اصلاحات جدی روی آن صورت بگیرد، ولی بسیاری از نمایندگان مجلس اصولگرا تاکید دارند که دولت موظف است تن به اجرای قانون عفاف و حجاب دهد.

یکی از افراد تاثیرگذار در تدوین این قانون، احمد راستینه، چهره برجسته جریان اصولگرایی و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس است که این سمت را هم در مجلس یازدهم و هم در مجلس فعلی داراست. او اعتقاد دارد دولت حاشیه‌سازی می‌کند و موظف به‌جای این کارها قانون را عمل کند.

* قانون عفاف و حجاب، روز 23 آذر از سوی مجلس برای اجرا به رییس‌جمهور ابلاغ خواهد شد؟ 

رییس مجلس در نشست خبری چند روز پیش گفتند 23 آذر این قانون به رییس‌جمهور ابلاغ می‌شود و از این‌رو احتمالاً انجام خواهد شد.

* شما یکی از افراد تاثیرگذار در تدوین این قانون بودید. با این حال نگرانی‌های زیادی در این خصوص مطرح است و افرادی بر این باورند که از یک سو، شرایط اقتصادی و معیشتی مردم و از طرف دیگر وضعیت اجتماعی و حتی سیاسی کشور که به‌واسطه تحولات منطقه رخ داده است، عادی نیست و اجرای این قانون می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. نظر شما در این باره چیست؟ 

مسائل اجتماعی نیاز به همفکری، تعامل و گفت‌وگو دارد. ما هم معتقدیم قانون عفاف و حجاب باید با گفت‌وگو و تعامل و گستره همفکری و هم‌اندیشی به مرحله اجرا برسد. از این‌رو در اجرای قانون نباید تعلل صورت بگیرد. قانون، محور نظام‌بخشی جامعه است. کسانی که تلاش می‌کنند قانون اجرا نشود، از بی‌نظمی و از هم‌گسیختگی جامعه استقبال می‌کنند.

واقعیت این است که از دولت انتظار داریم به محض اینکه قانون ابلاغ شد، مقدمات اجرایی آن را فراهم کند و طبیعتاً این قانون باید به یک گفتمان ملی در دفاع از خانواده ایرانی - اسلامی تبدیل شود. حقیقت و روح این قانون، حمایت از خانواده است. امروز حمایت از خانواده، گفتمان مشترک ملت بزرگ ایران است. ملت بزرگ ایران، یک ملت متمدن با تاریخ کهن در حمایت از خانواده است. فکر می‌کنم این قانون، ان‌شاالله با ابلاغ و تلاش نخبگان به یک مطالبه و گفتمان ملی برای اجرا تبدیل خواهد شد. حال اگر این قانون، ایراداتی هم دارد، آن اشکالات هم مورد توجه قرار خواهد گرفت و برای آن، برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

از دولتمردان می‌خواهیم به‌جای اینکه به حاشیه بپردازند، اگر نقطه نظرات اصلاحی دارند، در قالب لایحه دوفوریتی به مجلس دهند تا آن را برطرف کنیم. مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم به‌گونه‌ای است که جریانات و دولتمردان نباید وقت خود را صرف مسائلی کنند که ضرورت ندارد. دولت مرتب طرح اصلاح قانون را مطرح می‌کند، ولی به‌نظرم به‌جای این همه انرژی گذاشتن روی این حرف‌ها، بروند و مشکل معیشتی و اقتصادی مردم را حل کنید.

این قانون ابلاغ شود، وظیفه دولت اجرای آن است. با پروپاگاندای رسانه‌ای، فضاسازی، دروغ‌افکنی و اخبار کذب که نمی‌شود فضای جامعه را مدیریت کرد.

* به باور شما، اجرای قانون عفاف و حجاب، مطالبه توده‌های مردم است؟ 

اجرای قانون عفاف و حجاب، جای نگرانی ندارد. مردم ما، مردم منسجمی هستند و عموم آن‌ها، دارای فرهنگ غنی و دارای تفکر و تدین بالا هستند. از این‌رو می‌گویم اجرای قانون عفاف و حجاب، مطالبه توده‌های مردم است و بی‌شک کسانی که برای این قانون حاشیه‌سازی می‌کنند، تعدادشان اندک است.

* صحبت‌های برخی از دولتمردان و اشاره آن‌ها به اینکه قانون عفاف و حجاب قابلیت اجرایی ندارد را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

اینکه دولت‌ها دنبال چالش‌آفرینی هستند به‌خاطر فرار از پاسخگویی به مسائل مهم از جمله موضوعات معیشتی و اقتصادی مردم است. دولت‌های برای اینکه بتوانند کوتاهی‌شان در حوزه‌هایی مثل مسکن، انرژی، اشتغال و معیشت مردم را پاسخ دهند، با طرح مسائل حاشیه‌ای، معمولاً جامعه را به‌سمت افکار دیگری سوق می‌دهند که مثلاً مسئله اصلی جامعه، حواشی قانون عفاف و حجاب است.

واقعیت قانون عفاف و حجاب، روح هماهنگی، همدلی، حمایت از خانواده و فرهنگ ایرانی - اسلامی است. این قانون، حاصل ساعت‌ها بحث و بررسی با کارشناسان، نخبگان و دغدغه‌مندان اقشار و اصناف مختلف است که در طول حداقل سه سال، صورت گرفت. ما پیش از موضوع خانم مهسا امینی، این موضوع را دنبال می‌کردیم. روح این قانون، فرهنگی است. غالب احکام این قانون، وظایف دستگاه‌ها در خصوص عفاف و حجاب را مشخص می‌کند. دو، سه حکم بر روی جریمه‌ها متمرکز شده است که آن هم راهکارهای شفافی در این باره بیان کرده است. به‌طور مثال اگر هتل‌داران، رستوران‌ها و کلاً مشاغل مختلف که دغدغه دارند، بستر ترویج این فرهنگ را فراهم کنند، مورد بازخواست قرار نخواهند گرفت.

* آقای صالحی‌امیری، وزیر گردشگری گفتند با اجرای قانون عفاف و حجاب دیگر خیلی نمی‌توان به جذب گردشگر امیدوار بود. 

حرف ایشان نادرست است. الان گردشگران خارجی به‌درستی می‌دانند باید عمل به قوانین جمهوری اسلامی ایران که یکی از آن‌ها رعایت پوشش و حجاب است، داشته باشند که تا امروز رعایت کردند و می‌کنند. کدام گردشگری در جمهوری اسلامی ایران، کشف حجاب کرده است؟ آقای صالحی‌امیری این موضوعات را خوب می‌داند.

از میان اخبار

ناپدیدشدگان معروف ایران: از امام موسی صدر تا حاج احمد متوسلیان

قانون حجاب آش شله قلمکاری از مجازات تبعی و تکمیلی است

پیچیدگی‌های دور جدید مذاکرات ایران و غرب

معضل «صدا و سیما»!