سه‌شنبه 6 آذر 1403

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه: مصرف ویتامین دی در پیشگیری از کرونا موثر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه: مصرف ویتامین دی در پیشگیری از کرونا موثر است

مشهد - ایرنا - مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف ماهانه یک عدد قرص 50 هزار واحدی ویتامین دی (D) نقش مهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن انسان و پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا دارد.

دکتر زهرا عبدالهی روز یکشنبه در جریان بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت مشهد طی گفتگو با خبرنگار ایرنا کمبود "ویتامین دی" را در بدن انسانها یک مشکل جهانی ذکر و بیان کرد: کمبود همین ویتامین در بین شهروندان ایرانی همانند سایر کشورها شیوع به نسبت بالایی دارد. وی افزود: توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلاء به ویروس کرونا افراد بزرگسال هر ماه یک عدد قرص 50 هزار واحدی "ویتامین دی" و کودکان زیر 12 سال هر دو ماه یک عدد از همین قرص را مصرف کنند. برای کودکان با سن زیر دو سال نیز قطره "ویتامین دی" تجویر می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: میزان کنونی کمبود "ویتامین دی" در بین زنان باردار ایرانی 80 درصد، در بین کودکان کشورمان 22 درصد و در دیگر گروههای سنی شهروندان ایرانی 60 تا 70 درصد است. وی گفت: وزارت بهداشت "طرح مکمل‌یاری ویتامین دی" را برای کودکان، زنان باردار، میانسالان و جوانان در دست اجرا دارد.

دکتر عبدالهی افزود: با این وجود به عموم مردم توصیه می‌شود با مراجعه به داروخانه‌ها "قرص ویتامین دی" را تهیه و بطور منظم برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری کووید 19 ناشی از ویروس همه‌گیر کرونا مصرف کنند. وی ادامه داد: رعایت برنامه غذایی مناسب و صحیح نقش مهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری ویروسی کووید 19 دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مصرف "ویتامین دی" حتی در دوران ابتلا به ویروس کرونا نیز از اهمیت و تاثیر زیادی بر کاهش شدت بیماری کووید 19 و بهبودی سریع فرد بیمار برخوردار است. وی افزود: "الگوی مناسب غذایی" به معنای مصرف بالای گوشت، میوه و غذاهای گران قیمت نیست بلکه رعایت تعادل و تنوع در مصرف مواد خوراکی بر اساس هرم غذایی و از همه گروههای غذایی مانند سبزیها، میوه‌ها، لبنیات، مواد پروتئینی، حبوبات و ریز مغزیها توصیه می‌شود. دکتر عبدالهی بر اهمیت "تعادل در مصرف مواد غذایی" تاکید و بیان کرد: هر دو حالت چاقی، اضافه وزن و یا لاغری و کم‌وزنی در انسان، در ضعف دستگاه ایمنی بدن و ابتلا به ویروس کرونا نقش دارند. وی به مشاوره‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس در قالب "سامانه 4030" نیز اشاره و بیان کرد: هم‌اینک در چارچوب فعالیت این سامانه 400 کارشناس و متخصص تغذیه به همه پرسشهای مردم پیرامون تغذیه در دوران ابتلاء به ویروس کرونا و پیشگیری از بیماری کووید 19 پاسخ داده و راهنمایی لازم را ارائه می‌کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین گفت: "برنامه شناسایی مادران باردار و کودکان زیر پنج سال نیازمند حمایت تغذیه‌ای" از سوی این وزارتخانه با همکاری کمیته امداد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیکوکاران سلامت در حال اجرا است.

وی افزود: تاکنون در همین چارچوب 40 هزار مادر باردار و 37 هزار کودک نیازمند بسته‌های غذایی در سطح کشور شناسایی و زیر پوشش این برنامه حمایتی قرار گرفته‌اند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت امروز در سفر به مشهد، از مرکز خدمات جامع سلامت مهرآباد ویژه درمان بیماران کرونایی در این شهر بازدید کرد.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون 530 هزار و 380 نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید 19 تاکنون جان 30 هزار و 123 نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون 427 هزار و 400 نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان 39 میلیون و 655 هزار و 119 نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و 110 هزار و 246 نفر را در 230 کشور گرفته است. 29 میلیون و 691 هزار و 961 نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با هشت میلیون و 291 هزار و 302 بیمار کووید 19 و 223 هزار و 681 قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه دوازدهم را پس از آفریقای جنوبی در میان کشورهای جهان دارد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*