مدیرکل هنرهای نمایشی: بضاعت حل مشکلات تئاتری استانها را نداریم
مدیرکل هنرهای نمایشی تاکید کرد: در اداره کل هنرهای نمایشی نمیتوانیم تمام مشکلات استانها را رفع کنیم در حالی که این توقع در بین هنرمندان وجود دارد ولی ما بضاعتش را نداریم. ما صرفا میتوانیم از رویدادهایی چون جشنوارههای استانی حمایت کنیم یا آغازگر اتفاقاتی باشیم که به رشد تئاتر در استانها کمک میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، شهرام کرمی هفتم دی ماه در چهارمین همایش برگزیدگان جشنوارههای تئاتر استانها، درباره برنامههای اداره کل هنرهای نمایشی برای توسعه و رونق تئاتر در استانها گفت: تئاتر در استانها و شهرستانهای ایران به عنوان پایگاه اصلی تئاتر کشور از دو منظر حائز اهمیت ویژه است؛ اول تنوع آثار مختلف نمایشی در شهرهای مختلف ایران که از نظر مضمون، شکل و مفاهیم بومی بسیار غنی هستند. دوم استعدادهای متعدد و ناب در میان نسل جوان و آثار باشکوهی که هنرمندان پیشکسوت در شهرهای دیگر تولید میکنند اما امکانات ما در شهرهای مختلف، متفاوت است، در بعضی از استانها امکانات خوبی داریم و در برخی دیگر امکانات پایهای، حتی یک سالن نمایش استاندارد هم وجود ندارد.
وی افزود: این مساله ناشی از نگاه سلیقهای و نوع عملکرد مدیران در برخی از استانهاست. اداره کل هنرهای نمایشی در دو دهه اخیر با این مشکل اساسی روبرو بود و تلاش کرد به ایجاد زیرساختها در شهرهای ایران با پیشبرد طرحهای مختلف از جمله ایجاد تئاتر شهر، تاسیس پلاتو اجراها و... توجه کند، این طرحها به دلیل کمبود اعتبار یا حمایت نکردن مدیران استانی دچار نقصان است و به همین جهت شدت و ضعف هایی از نظر امکانات در استانهای ایران وجود دارد.
کرمی تاکید کرد: در دو سال اخیر که من مسئولیت اداره کل هنرهای نمایشی را برعهده داشتهام، به جهت تحریمها و کاهش اعتبارات برای اجرای بسیاری از طرحها دچار مشکل شدهایم. ما به عنوان اداره کل هنرهای نمایشی نقش تکمیل کننده در فعالیت تئاتر استانها داریم و ادارات کل استانها باید در اتفاقات تئاتریشان پیش قدم شوند، این اتفاق با توجه به سلیقه هر مدیر و شرایط هر استان متفاوت است. بنابراین توجه مدیران استانی به حوزه تئاتر مهمترین اتفاقی است که زمینه رشد این حوزه را فراهم میکند. در اداره کل هنرهای نمایشی نمیتوانیم تمام مشکلات استانها را رفع کنیم، این توقع در بین هنرمندان وجود دارد ولی ما بضاعت انجام این امر را نداریم. ما صرفا میتوانیم از رویدادهایی چون جشنوارههای استانی حمایت کنیم یا آغازگر اتفاقاتی باشیم که به رشد تئاتر در استان ها کمک میکند.
مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به اقدامات این اداره در جهت رونق تئاتر کشور، توضیح داد: از ابتدای امسال دو طرح مهم را در استانهای کشور آغاز کردیم، اول طرح رپرتوار تئاتر شهرهای ایران است که گروههای منتخب استانها و تهران را معرفی کردیم تا به صورت چرخشی در کشور به اجرا بپردازند. دوم طرح پویش تئاتر شهرهای ایران است که شامل آموزش تئاتر توسط اساتید حرفهای میشود.
او با اشاره به یک ضرورت عنوان کرد: باید به سمتی برویم که تئاتر استانها رونق و فرصت را توامان داشته باشد، برای تحقق این هدف باید ظرفیتهای خود را بررسی کنیم. نقش انجمن هنرهای نمایشی و مدیران استانها بر رونق تئاتر بسیار جدی است.
وی درباره تاثیر برگزاری همایش برگزیدگان جشنوارههای تئاتر استانها بر ارتقای سطح تئاتر کشور بیان کرد: این همایش بسیار بر توسعه تئاتر ایران موثر است، چون در مرحله اول یک گردهمایی برای ارتباط هنرمندان منتخب از سراسر کشور است. این ارتباط توام با جلسات مستمر صورت میگیرد و امکان تبادل نظر و آشنایی هنرمندان استانها را با هنرمندان تهران فراهم میکند که فرصت بسیار خوبی است. ما تلاش کردیم تا با استفاده از تجربه برگزاری دورههای گذشته، در بخشهای مختلف تنوع ایجاد کنیم و از ظرفیت هنرمندان منتخب استانی به بهترین نحو استفاده کنیم. من این طرح را به فال نیک میگیرم و قطعا در سالهای آینده این رویه را ادامه خواهیم داد.
او با اشاره به تاثیرگذاری جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در سی و هشتمین دوره برگزاریاش گفت: جشنواره تئاتر فجر یک رویداد بینالمللی معتبر است که به سی و هشتمین دوره خود رسیده است، نقش این جشنواره بر رونق تئاتر ایران غیرقابل انکار است. خوشبختانه روز به روز نقش جشنواره پررنگتر میشود اما نباید فراموش کنیم جشنواره تئاتر فجر تنها یک رویداد است، همه تئاتر ایران در جشنواره خلاصه نمیشود. این جشنواره یک فرصت برای حضور هنرمندان تئاتری است و ما همواره تلاش می کنیم تا این رویداد را به بهترین نحو برگزار کنیم.
کرمی تاکید کرد: جشنواره شرایط حضور یکسری گروههای تئاتری را فراهم میکند اما تمام بضاعت تئاتر کشور در دل این رویداد حضور ندارد. ما باید بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم اما جشنواره متعدد دیگر تئاتر هم در کشور برگزار میشود که هر کدام از نظر موضوعی، تخصصی و مخاطب محور در جریان تئاتر کشور نقش جدی و پررنگ دارند. اعتقاد نداریم تمامی رویدادهای کشور باید جشنواره محور باشد اما جشنوارهها فرصتی برای ارتباط بهتر هنرمندان تئاتر و معرفیشان هستند. فراموش نکنیم جشنواره تئاتر فجر یک رویداد تخصصی و حرفهای است.
انتهای پیام