سه‌شنبه 6 آذر 1403

مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد در کما؟!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد در کما؟!

انتصاب‌های سیاسی سال‌های گذشته در مدیریت بحران و عدم توجه به مقوله مهم و اثرگذار پیشگیری در حوادث، مدیریت بحران در کهگیلویه و بویراحمد را به کما برده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس؛ رخدادهای طبیعی سال‌های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد بحران در مدیریت ستاد بحران استان را نشان داد تا 3 استاندار انتصاب شده در طول 8 سال گذشته این استان نتواند این مدیریت را از کما خارج کند.

ابلاغ دستورالعمل های اجرایی مربوط به اقدامات اضطراری و احتیاطی در هنگام وقوع و یا احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه و نظارت بر اجرای آنها یکی از ده ها وظایف مدیر بحران است، وظیفه ای که بحران های سال های اخیر استان نشان می دهد در ستاد به فراموشی سپرده شده است.

آخرین دسته گلی که ستاد بحران در کهگیلویه و بویراحمد بر آب داد در روزهای گذشته به وقوع پیوست و باعث هدر روی حجم زیادی از آب شرب در شهر یاسوج و سیلاب های شهرستان های مارگون، چرام، باشت، بویراحمد و گچساران است.

در دولت تدبیر و امید، مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد فرصتی برای مدیریت های آزمایشی با انتصاب های سیاسی بود و کار را به جایی رساند که ضعف عملکردی آنها بحرانی در بحران های طبیعی استان بود.

پیشگیری حلقه مفقوده مدیریت بحران در کهگیلویه و بویراحمد بوده و بنظر می رسد باید حتما اتفاقی به وقوع بیفتد تا شاهد حضور این مدیریت در صحنه باشیم و نمود عینی این مورد را می توان در آتش سوزی های زاگرس، زلزله، سیل، سقوط هواپیما و دیگر بلایای طبیعی استان استان است که با پیشگیری می توانست بخش زیادی از خسارات وارد شده را جبران کرد.

هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد پیش از این نسبت به وزش باد شدید همراه با گرد و خاک، رعد و برق و بارش‌های رگباری و وقوع سیل در برخی مناطق استان هشدار داده بود اما متاسفانه بی تدبیری و بی توجهی به این هشدارها باعث شد تا علاوه بر خسارات مالی و زیرساختی، سلامت شهروندان یاسوجی تحت تاثیر آلودگی های آبی قرار بگیرد.

تنش ابی در چندین شهر استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز این استان ضرورت صرفه جویی و مصرف بهینه از آب را افزایش داد اما متاسفانه در بارش باران روزهای گذشته به دلیل عدم قطع آب ورودی این مخازن، گل و لای حاصل از سیلابی شدن مناطق وارد این مخازن شده که پاکسازی و گند زدایی مجدد آن باعث هدر رفت حجم زیادی از اب شرب شهر یاسوج شد، این در حالی است که با بستن یک شیر ورودی می توانستیم از این فاجعه جلو گیری کنیم.

طوفان و سیلاب در برخی دیگر از مناطق استان باعث خسارات سنگین مالی و عمرانی شد در صورتی که با پیشگیری می توانستیم بخش زیادی از این خسارات را جبران کنیم.

دعا می کنیم تا پایان دولت دیگر شاهد وقوع حوادث بحرانی در استان نباشیم و دولت بعد به مقوله مدیریت در این ستاد توجه ویژه داشته باشد و نخواهد به صورت سیاسی مدیر انتخاب کند.

سحر زهرایی؛ کارشناس و فعال رسانه‌ای

انتهای پیام /