مدیریت سیاست منطقهای ضد ایرانی از اهداف سفارت آمریکا در عراق است
پروفسور نادر انتصار معتقد است سفارت آمریکا در بغداد مجموعه ای مخوف و غول آسا است که یکی از اهدافش مدیریت سیاستهای منطقهای ضد ایران است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایالات متحده آمریکا اخیرا حمله ای به نیروهای حشدشعبی عراق ترتیب داد.
این درحالی است که اقدام تجاوزکارانه آمریکا با واکنش شدید اللحن مقامات و نهادهای مختلف عراقی مواجه شد. درهمین راستا، عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی عراق مخالفت شدید خود را با حمله پهپادی آمریکا به مواضع حشد شعبی در منطقه قائم در استان الانبار عراق اعلام کرد. منابع رسانهای اعلام کردند که عادل عبدالمهدی مخالفت شدید خود را به وزیر دفاع آمریکا ابلاغ کرده است. درهمین راستا، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق در بیانیه کوتاهی گفت: «بمباران یکی از مقررات حشدشعبی توسط آمریکا مغایر توافقات با آمریکا و غیرقابل قبول است».
متعاقب حمله مذکور، معترضان عراقی به سفارت آمریکا در بغداد حمله کردند و خشم خود را از این اقدام آمریکا نشان دادند. در گفتگوی خبرنگار مهر با پروفسور «نادر انتصار» این موضوع مورد بررسی قرار گرفته که در ادامه آمده است.
انتصار از اساتید مطرح حوزه مطالعات خاورمیانه و مسائل کردها در سطح بین المللی به شمار می رود. کتاب «سیاست کردها در خاورمیانه» از وی منبعی مهم در این حوزه مطالعاتی است.
*آمریکا اخیرا با حمله به نیروهای حشدشعبی حدود 25 نفر را کشت و چندین نفر را هم زخمی کرد. مطابق توافق امنیتی آمریکا با دولت عراق هر گونه حمله ای از سوی امریکا باید به اطلاع دولت عراق برسد. این در حالی است که حمله مذکور بلافاصله بعد از تماسی تلفنی با نخست وزیر عراق صورت گرفته و نخست وزیر عراق هم در جریان مواضعی که قرار بوده به آنها حمله شود قرار نگرفته است. آیا چنین حملاتی نقض حاکمیت عراق نیست؟
بله، با این عمل دولت ترامپ بار دیگر نشان داد که نقض حاکمیت عراق برای آمریکا مهم نیست و آمریکا با عراق مانند کشوری نیمه مستعمره برخورد می کند.
* متعاقب حمله آمریکا به مواضع حشدشعبی، معترضان به این اقدام به سفارت آمریکا حمله کردند. به طور کلی کار ویژه سفارتخانه آمریکا در عراق چیست و به چه میزان اعتراضات را راهبری می کند و باعث بی ثباتی عراق شده است؟
سفارت آمریکا در بغداد یک مجموعه مخوف و غول آسا است که یکی از اهدافش مدیریت سیاستهای منطقهای ضد ایران است. تیمهای مختلفی در سفارت آمریکا در عراق برنامه ریزی اعتراضات را راهبری می کنند و از نارضایتی مردم عراق سوء استفاده کرده اند که جو ضد ایران را در عراق گسترش دهند.
* به دنبال حمله به سفارت آمریکا در عراق، ترامپ این حمله را متوجه ایران کرد و اظهار داشت مسئولیت این حمله با ایران است. ارزیابی شما چیست و آیا ممکن است ترامپ حملات دیگری به مواضع نیروهای متحد ایران داشته باشد؟
ترامپ تحت فشارهای شدیدی در داخل آمریکا است و احتمال حملات دیگری به مواضع نیروهای متحد ایران همواره وجود دارد. ولی ترامپ همچنین می داند که ماجراجوئی جنگی منافع آمریکا را در منطقه به خطر می اندازد.
* مردم عراق و برخی نمایندگان پارلمان این کشور بارها بر خروج نظامیان آمریکایی به عنوان یکی از عناصر بی ثبات ساز عراق تأکید کرده اند. اما این موضوع محقق نشده است. به نظر شما دلیل عدم تحقق این موضوع چیست؟
تمام دولتهائی که بعد از اشغال عراق توسط آمریکا روی کار آمده اند یا نخواسته یا نتوانستند کشورشان را مستقل از آمریکا اداره کنند. گرچه از نظر حقوقی عراق کشوری مستقل است ولی در عمل آمریکا با عراق به صورت ارباب و نوکری رفتار می کند و اهمیت چندانی به خواسته های مردم عراق و برخی نمایندگان پارلمان عراق نمی دهد.
باید این را هم در نظر داشته باشیم نمایندگان پارلمان عراق تفکرات مختلفی در مورد حضور نظامیان آمریکائی در کشورشان دارند و برخی موافق خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان نیستند.
* برایان هوک نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اخیرا اعلام کرده در سال 2020 تحریمهای بیشتری علیه ایران وضع خواهد شد. آیا دولت ترامپ از تحریمهای اعمالی خود علیه ایران به نتایج مد نظر رسیده و آیا او قادر است در رقابتهای انتخاباتی با دموکراتها از نتایج تحریمها علیه ایران به عنوان برگ برنده ای استفاده کند؟
اول باید از خود بپرسیم که هدف اصلی دولت ترامپ از تحریمهای اعمالی خود علیه ایران چیست. اگر این هدف نابودی نظام بوده است، روشن است که ترامپ به هدف خود نرسیده است. ولی اگر هدف ترامپ نابودی تدریجی اقتصاد و بدنه اجتماعی و سیاسی کشور ایران بوده است، تا کنون آمریکا به این هدف خود نرسیده است ولی ترامپ و دولتش امید دارند که تحریمهای اعمالی علیه ایران در آینده نزدیک به نتیجه خواهند رسید.
آمریکا معتاد به تحریم شده است و مانند هر معتادی ترک اعتیاد برایش آسان نیست. باید این را در نظر داشته باشیم که حزب دموکرات هم از تحریمها علیه ایران پشتیبانی کرده است و خود این حزب پایه گذار تحریمهای ضد ایران بوده است. لذا هر دو حزب می توانند از جو ضد ایران در آمریکا به عنوان برگ برنده ای در انتخابات استفاده کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام /