جمعه 9 آذر 1403

مدیر کل سیاسی وزارت کشور: احراز نشدن صلاحیت به معنی بلاتکلیفی نیست / فرصت اعتراض وجود دارد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
مدیر کل سیاسی وزارت کشور: احراز نشدن صلاحیت به معنی بلاتکلیفی نیست / فرصت اعتراض وجود دارد

مدیر کل سیاسی وزارت کشور گفت: احراز نشدن صلاحیت به معنی بلاتکلیفی نامزدهای کاندیداتوری در انتخابات نیست و این افراد می‌توانند مانند تایید صلاحیت‌نشدگان، از طریق شورای نگهبان اعتراض کنند.

به گزارش ایسنا، عبدالله مرادی شامگاه امروز سه‌شنبه 19 دی 1402 در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات وزیر کشور که «به دلیل نبود فرصت رسیدگی صلاحیت 30 درصد نامزدهای کاندیداتوری در انتخابات مجلس احراز نشد»، اظهار کرد: منظور وزیر کشور درست در رسانه‌ها منتقل نشد. در این دوره بررسی‌ها برای صلاحیت دقیق‌تر از دوره‌های قبل بود آن هم در حالی که میزان ثبت‌نام بسیار بیشتر از دوره‌های پیشین بود. در این فرآیند، با توجه به تعداد زیاد ثبت‌نام‌ها، هیئت‌های اجرایی نیاز به بررسی بیشتری داشتند.

وی در پاسخ به این پرسش که «الان تعداد زیادی از ثبت‌نام‌کنندگان بلاتکلیف مانده‌اند»، تاکید کرد: کسی بلاتکلیف نمانده و احراز نشدن صلاحیت به معنی بلاتکلیفی نیست. این افراد مانند تایید صلاحیت‌نشدگان می‌توانند از طریق شورای نگهبان اعتراض کنند. ضمن اینکه فکر می‌کنم میزان کمتر از 30 درصد باشد چرا که از حدود 24 هزار ثبت‌نام‌کننده فقط حدود سه هزار نفر احراز صلاحیت نشده‌اند و شاید در اعلام این اعداد سه هزار و 30 درصد اشتباه صورت گرفته باشد.

مرادی درباره تاثیر هیئت‌های اجرایی در روند بررسی صلاحیت‌ها یادآور شد: هیئت‌های اجرایی نقش بسیار مهمی در برگزاری انتخابات دارند و با توجه به اینکه ما در کشور انتخابات زیاد داریم بعضی اوقات این اتفاق برایمان تکراری می‌شود و به اهمیتش پی نمی‌بریم. هیئت‌های اجرایی از مهم‌ترین نمادهایی هستند که نشان می‌دهند مردم برگزارکننده انتخاباتند. در 208 هیئت اجرایی سراسر کشور، هشت نفر معتمد حضور دارند که معتمدین محلی هستند. اینها هم مستقلند و هم دستوری عمل نمی‌کنند و بر اساس استعلام از نهادهای نظارتی به برداشت خودشان درباره احراز صلاحیت می‌رسند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نقش احزاب در انتخابات، بیان کرد: وجود احزاب با سلایق مختلف که منعکس‌کننده سلایق مختلف جامعه باشد حتما مفید است اما تعدد احزابی که شباهت زیادی با هم دارند آسیب‌زاست. تعدد احزاب دلزدگی ایجاد می‌کند. قانون احزاب سال 95 برای شروع کار حزبی فضا را باز کرده تا فضای حزبی در انتخابات شکل بگیرد و قانون انتخاباتی که امسال تصویب شد باعث می‌شود که کار سیاسی به سمت شفاف شدن برود.

مدیر کل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه حمایت مالی دولتی از احزاب محدود است، اظهار کرد: این حمایت مالی با قاعده خاص و به عنوان یارانه احزاب در ردیف بودجه وزارت کشور انجام می‌شود و بسیار حداقلی است. ما روزی فضای پویا و بانشاط حزبی خواهیم داشت که حزب نیازی به کمک دولتی نداشته باشد. البته الان هم احزاب، کمترین وابستگی را به بودجه دولتی دارند.

مرادی با تاکید بر اینکه دولت در انتخابات بی‌طرف است اما از فضای باز سیاسی و حضور سلایق مختلف استقبال می‌کند، خاطرنشان کرد: همین جلسه اخیر رئیس‌جمهور با نمایندگان احزاب و فعالان سیاسی این موضوع را نشان داد. به تاکید خود حضار، حضور انواع سلایق سیاسی زیر یک سقف در سال‌های اخیر سابقه نداشته است که این نشان می‌دهد دولت از حضور سلایق مختلف و رقابت در انتخابات حمایت می‌کند.