سه‌شنبه 6 آذر 1403

مذاکرات تجارت آزاد کشاورزی بین ایران و هند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مذاکرات تجارت آزاد کشاورزی بین ایران و هند

مدیرکل دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به تراز مثبت تجاری ایران و هند در سال 1402 و برنامه‌ریزی جهت افتتاح یک مرکز تجاری جدید در بمبئی از اضافه شدن یک رایزن جدید بازرگانی در هند در سال جاری خبر داد.

هادی طالبیان مقدم، مدیرکل دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به تراز مثبت تجاری ایران و هند در سال 1402 و برنامه‌ریزی جهت افتتاح یک مرکز تجاری جدید در بمبئی از اضافه شدن یک رایزن جدید بازرگانی در هند در سال جاری خبر داد.

طالبیان مقدم هند را جزو شرکای اصلی تجارت خارجی ایران دانست و افزود: مذاکرات درباره تجارت آزاد بخش کشاورزی با همکاری توامان سازمان توسعه تجارت ایران و وزارت جهاد کشاورزی با هند از سال گذشته آغاز شد و به نظر می‌رسد که این مهم در سال جاری نهایی شود.

مدیرکل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران، با بیان اینکه تراز تجاری ایران با هند در سال 1402 مثبت شده است، بیان کرد: میزان صادرات به هند در 12 ماه 1402 با 2 درصد رشد مثبت در ارزش از 2127 میلیون دلار در سال 1401 به 2175 میلیون دلار و از لحاظ وزنی با 27 درصد رشد مثبت از 5460 هزار تن به 6962 هزار تن افزایش یافت.

وی ادامه داد: میزان واردات از کشور هند در 12ماه 1402 با 35 درصد رشد منفی در ارزش از 2942 میلیون دلار در سال 1401 به 1916 میلیون دلار و از لحاظ وزنی با 2 درصد رشد منفی از 1926 هزار تن به 1477 هزار تن کاهش یافته است.

طالبیان مقدم ارزش هر تن کالای صادراتی، را معادل 312 دلار دانست و افزود: ارزش هر تن کالای وارداتی معادل 1772 دلار بوده است.

وی با اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه هند به ایران، گفت: عزم دو کشور در خصوص راهبرد زمینه‌های مشترک به ویژه تقویت موضوعات اقتصادی و تجاری است.

این مقام مسئول از برنامه‌ریزی جهت افتتاح یک مرکز تجاری در بمبئی هند خبر داد و افزود: جمعیت بالا و پتانسیل اقتصادی هند برای توسعه تجارت باعث شد که مجوز رایزن بازرگانی دوم از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، برای این کشور صادر شود.

طالبیان مقدم ادامه داد: هند، یکی از اعضای گروه بریکس است و پیوستن ایران به این گروه امکان بهره‌گیری از ظرفیت‌های تجاری اعضای این گروه را تسهیل می‌کند؛ همچنین کریدور (گذرراه) شمال - جنوب برای دسترسی آسان‌، کاهش هزینه‌ها و تسریع و تسهیل تجارت از مسیر ایران، هند و آسیای میانه، یکی از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری در منطقه شبه قاره هند (آسیای جنوبی) است که ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات در این خصوص ضرورتی غیرقابل انکار برای تسهیل تجارت و فعال‌سازی از این ظرفیت است که با همت و جدیت سازمان‌ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت راه، مناطق آزاد، گمرک، سازمان توسعه تجارت ایران و سایر دستگاه‌های دولتی انجام‌پذیر خواهد بود.

وی ضمن اعلام برنامه‌ریزی جهت برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024)، گفت: الزامات و تمهیدات حضور حدود 500 میهمان خارجی شامل مقامات دولتی و تجار و صنعتگران بخش خصوصی و نمایندگان اتاق‌های بازرگانی از کشورهای شبه قاره هند برای حضور در این نمایشگاه فراهم شده است

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی