مراحل ثبت شرکت

بسیاری از افراد این سوال را می پرسند که مراحل و شرایط ثبت شرکت چگونه است چه مدارکی نیاز دارد، زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت چقد میباشد هزینه ثبت شرکت در مجموع چقدر است و مهمترین سوال که میتواند برای هر کس پیش بیاید اینکه هزینه، مراحل، مدارک مورد نیاز و شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود با شرکت های سهامی تفاوتی دارد یا خیر؟ به همین خاطر در این مقاله تلاش کردیم تا تمامی مراحل ثبت شرکت از ابتدا تا انتها مورد بررسی قرار گیرد
امروزه ثبت شرکت اعتباری مهم به کسب و کار شما می دهد و تمایل بیشتری را برای همکاری مشتریان با شما ایجاد می کند. در واقع ثبت شرکت نوعی فرآیند است که مدیران برای اطلاع از رعایت احتیاطات و مقررات لازم جهت ایجاد این شخصیت حقوقی انجام می دهند تا در زمان ثبت، قراردادهایی بین شرکا رسمی و امضا شود. با توجه به مطالب فوق امروزه بسیاری از افراد جامعه به طرق مختلف با حقوق ثبت آشنایی دارند اما آشنایی با مسائل ثبتی از قبیل میزان هزینه ثبت شرکت سهامی خاص مسئولیت محدود یا موسسات غیرتجاری مدت زمان مورد نیاز شرایط هر نوع از انواع شرکتها که هریک از آن ها مستلزم تجربه و دانش مرتبط با این موضوع است.
6 مرحله ثبت شرکت
بدون اتلاف وقت و وارد شدن به جزئیات، 6 مرحله مهم در هنگام ثبت شرکت را برای شما عزیزان بیان می کنیم که شامل موارد زیر است.
نحوه ثبت شرکت
آگاهی کلی از نظام حقوقی حاکم بر شرکت ها, اولین قدم برای ایجاد و ثبت برند شما بوده و زمانی که قصد تاسیس شرکت را دارید، علاوه بر انتخاب شرکای شرکت، باید با توجه به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد و میزان مسئولیت، شکل شرکت را برای همه آن ها تعیین کنید. در واقع برای شروع فرآیند ثبت شرکت، اطلاعات لازم همچون حضور چند شریک برای شرکت، سرمایه لازم برای ثبت و مسئولیت هر یک از این افراد و... از جمله مواردی است که جزء بارزترین ویژگی های مشترک شرکت های بازرگانی برای ثبت برند آن ها می باشد. در ادامه با انواع شرکت ها قابل ثبت آشنا می شوید که عبارتند از:
- شرکت سهامی عام
- شرکت سهامی خاص
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت همکار و تضامنی
- شرکت نسبی
- شرکت سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- تعاونی
ارائه مدارک لازم ثبت شرکت
پس از انتخاب نوع شرکت و تعیین شرکا، مرحله بعدی ثبت شرکت و ارائه مدارک لازم برای ثبت آن می باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم تا در ارتباط با مدارک لازم و ضروری برای ثبت شرکت ها مطالبی را در احتیارتان قرار دهیم که عبارتند از:
- دو برگ اظهارنامه و اساسنامه شرکت
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت
- تهیه نسخه صورتجلسه هیئت مدیره با امضای مدیران منتخب آن
- کپی اصل شناسنامه و رونوشت کارت ملی
- ارائه گواهی پرداخت حداقل 35% سرمایه شرکت از بانک محل افتتاح حساب شرکت
- ارائه تقویم نامه رسمی کارشناس دادگستری
- ارائه اصل سند مالکیت
- گواهی عدم سوابق قضایی کلیه اعضای هیأت مدیره و بازرسان شرکت
- تسلیم اظهارنامه به کلیه اعضاء هیأت مدیره مبنی بر اینکه کارمند رسمی دولت نیستند
- امضای وکالتنامه
- ارائه اصل سرپرستی در صورت عدم صلاحیت یکی از اعضا شرکت
- در صورتی که اعضا سهامدار شخص حقوقی باشند باید رونوشت آگهی تشکیل، روزنامه دولتی، رونوشت روزنامه رسمی با آخرین تغییرات + کپی شناسنامه و شناسنامه نماینده سازمان حقوقی و... را داشته باشند.
- در صورت حضور سهامدار خارجی, کپی اصل گذرنامه و ترجمه رسمی آن در صورت شخصی بودن شخص حقوقی الزامی است و همچنسن ارائه گواهی ثبت شرکت در مرجع ثبت شده این کشور که آخرین وضعیت شرکت و ترجمه رسمی را نشان می دهد, لازم و ضروری است.
- اعطای مجوز فعالیت توسط مرجع ذیربط در صورت لزوم
به سامانه ثبت شرکت مراجعه کنید
پس از ارائه مدارک فوق، باید با ورود به سامانه اداره ثبت شرکت ها به آدرس اینترنتی (http://irsherkat.ssaa.ir) اطلاعات درخواستی را تکمیل و مدارک مورد نیاز خود و شرکتتان را بارگذاری کنید. تکمیل اطلاعات متقاضی اولین قدم برای ثبت شرکت از طریق این سامانه می باشد که طی جستجو در گوگل می توانید با مراحل ثبت نام آن آشنا شوید.
ارسال مدارک درخواست کننده ثبت شرکت از طریق پست
پس از پذیرش آنلاین از طریق سامانه و دریافت تاییدیه پذیرشتان، باید نسخه اصلی صورتجلسه و ضمائم آن را امضا کرده و سپس از طریق خدمات پستی به آدرس درج شده در تاییدیه پذیرش ارسال نمائید. این مرحله شاید کمی زمان بر باشد و برای همه افرادی که از این روش استفاده نموده اند, معطلی را به همراه داشته است.
حضور در دفتر ثبت
مراکز و دفاتر اسناد رسمی پس از ثبت درخواست شرکت, فایل اصلی مورد نظر را در دو نسخه به همراه پیوست، یک نسخه را در پرونده ثبت و محتوای آن را در دفتر ویژه تجاری ثبت می کند. معمولا نسخه دوم را با ذکر تاریخ و شماره ثبت ارائه شده و مهر و موم شده بعد از امضای دفتر مخصوص, به متقاضی تحویل داده می شود.
در واقع ثبت نام در این دفاتر همانند ثبت سند در دفتر اسناد رسمی می باشد چرا که طبق ماده 5 اصلاحیه آیین نامه ثبت شرکت ها در سراسر کشور, ثبت شرکت در دفاتر اسناد رسمی صورت می گیرد.
درج آگهی در روزنامه رسمی
صدور آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی, آخرین مرحله ثبت شرکت محسوب شده و طبق ماده 197 جمهوری اسلامی ایران، ظرف یک ماه از اولین تأسیس هر شرکت، خلاصه اساسنامه شرکت و ضمائم آن طبق مقررات وزارت دادگستری به مدیر شرکت متقاضی ثبت اعلام خواهد شد.
سخن پایانی
تا اینجای مقاله در رابطه با سوال رایج اکثر افراد مبنی بر مراحل ثبت شرکت صحبت کردیم. اکنون می دانید که برای ثبت شرکت باید چه اقداماتی را انجام دهید تا در آینده دچار مشکل نشوید. به یاد داشته باشید که فراگیری این نکات بسیار با اهمیت بوده و درک این موضوعات سبب می شود که در آینده در هنگام عقد قرارداد های ثبتی شرکت و مباحث حقوقی مربوط به آن دچار سردرگمی نشوید.
تماشاخانهببینید | درخواست زنی که بزرگترین پاهای جهان را دارد!
مسجد جامع تاریخی ورامین را مرمت کردهاند یا تخریب؟ کسانی که آمدند چیزی از مرمت مسجدی 700 ساله میدانستند؟ (فیلم)
فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام

