مراسم تشییع ابتهاج به تاخیر افتاد
دختر مرحوم ابتهاج در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که این مراسم به تاخیر افتاده است.
به گزارش مشرق، یلدا ابتهاج عصر سه شنبه در صفحه شخصی اینستاگرام خود با تشریح جزئیات مراسم خاکسپاری پدرش، گفت: پیکر مرحوم امیرهوشنگ ابتهاج پس از تشییع در تهران برای خاکسپاری به رشت می رود و سپس روز جمعه 28 مردادماه 1401، ساعت 9 صبح در باغ محتشم رشت در جایگاه ابدی اش آرام خواهد گرفت.
بامداد 19 مرداد 1401 بود که یلدا ابتهاج در صفحه شخصی اینستاگرام خود با اعلام درگذشت پدرش نوشت: «سایه ما با هفت هزار سالگان سر به سر شد.»
این استاد برجسته اواخر تیر به دلیل نارسایی کلیوی در بیمارستانی در شهر کلن آلمان بستری و تحت درمان بود و 19 مرداد در سن 94 سالگی در کلن آلمان درگذشت.
امیرهوشنگ ابتهاج شاعر و پژوهشگر ایرانی متخلص به «سایه» ششم اسفند 1306 در رشت به دنیا آمد، نخستین اثرش به نام نخستین نغمهها را سال 1325 منتشر کرد. از آثار دیگر او میتوان به تصنیف سپیده (ایران ای سرای امید) اشاره کرد. سراب، سیاه مشق، شبگیر، زمین، چند برگ از یلدا، تا صبح شب یلدا و بانگ نی از دیگر آثار ابتهاج است. وی همچنین در رادیو (برنامه گلها) کار میکرد و پایهگذار برنامه موسیقایی گلچین هفته بود.
از مهمترین آثار ابتهاج، تصحیح غزلهای حافظ است که با عنوان حافظ به سعی سایه نخستین بار سال 1372 توسط نشر کارنامه به چاپ رسید و بار دیگر با تجدید نظر و تصحیحات تازه منتشر شد. سایه سالهای زیادی را صرف پژوهش و حافظشناسی کرده که این کتاب حاصل همه آن زحمتهاست و در مقدمه حافظ به سعی سایه، آن را به همسرش تقدیم کرده است.
دهم مهر ماه 1395 بیست و سومین جایزه ادبی و تاریخی محمود افشار یزدی در باغ موقوفات افشار به انتخاب اعضای هیئت گزینش جایزه این بنیاد به هوشنگ ابتهاج اهدا شد. 12 مهر 1397 در مراسم پایانی ششمین جشنواره بینالمللی هنر برای صلح، نشان عالی هنر برای صلح به ابتهاج و سه هنرمند دیگر اهدا شد.