مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مرکز اسناد انقلاب اسلامی
یکی از رویدادهایی که در نخستین سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، از سوی دشمنان نظام طرحریزی شد کودتای «نقاب» بود.
در 21 تیرماه 1304 عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد گوهرشاد به کشتار مردمی پرداختند که در اعتراض به سیاستهای ضددینی رضاخان تجمع کرده بودند. براساس شواهد موجود، واقعه کشتار مردم در مسجد گوهرشاد به دستور شخص رضا خان اتفاق افتاد.
در 21 تیرماه 1304 عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد گوهرشاد به کشتار مردمی پرداختند که در اعتراض به سیاستهای ضددینی رضاخان تجمع کرده بودند. براساس شواهد موجود، واقعه کشتار مردم در مسجد گوهرشاد به دستور شخص رضا خان اتفاق افتاد. روایت این حادثه از زبان نظامیانی که خود در صحنه بودند ابعاد فجیعتری از ماجرا را به نمایش میگذارد که بخشی از این روایات در کتاب "قیام گوهرشاد" که توسط موسسه فرهنگی...
پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: آن شب حدود دو سه هزار نفر را کشتند و بردند بیرون دروازه پایین خیابان در قبرستان بالا خیابان که الان درخت کاشتهاند، خندق کندند هر کسی که کشته میشد مثل جوال گندم همه را میریختند توی ماشین میبردند میریختند توی آن خندق و خاک روی آنها میریختند.
اعتماد نوشت: حوالی ظهر 14 تیر ماه 1361؛ بنز سفارت ایران در لبنان با 4 سرنشین ایرانی و یک گارد لبنانی حفاظت سفارت، در جاده طرابلس به بیروت در راه پایتخت لبنان بود.
حمله پلیس ضدتروریست فرانسه در 27 خرداد 1382 مصادف با 17 ژوئن 2003 به تعداد زیادی از پایگاههای سازمان و دستگیری مریم رجوی و 165 تن از کادرهای بالای آن به خبرسازترین موضوع روز در فرانسه و جهان تبدیل شد.
«امیرمسعود تقیزاده» در اعترافاتش درباره نحوه ترور آیتالله خامنهای در 6 تیر 1360 در مسجد ابوذر میگوید: «طرح استفاده از ضبط صوت برای عملیات از قبل توسط مهدی [محمد متحدی] مطرح شده بود، چون من برای یک خبرنگار ژاپنی کار میکردم، از طریق ترمه او و چند بار برای مصاحبه مطبوعاتی پیش بهشتی هم میرفتند و معمولاً خبرنگارها ضبط صوت را روی میز میگذاردند.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی نوشت: در شهریور 1360 محمد متحدی و مسعود تقیزاده دو تن از عوامل بمبگذاری مسجد ابوذر دستگیر شدند. مسعود تقیزاده در طول بازجوییها به تفصیل سخن گفت اما محمد متحدی به جز چند خط سخنی نگفت...
زمانی که سازمان منافقین با عزل بنیصدر احساس کرد که دیگر امکان پیشروی و کسب قدرت از طریق سیاسی مقدور نیست، به بهانهای واهی اعلان جنگ مسلحانه داده، فعالیتهای تروریستی خود را آغاز کرد.
پس از انفجار، محافظ بیسیم را برداشت. کُدشان «حافظِ هفت» بود. «مرکز 50- 50»؛ این رمزِ آماده باش بود، یعنی حافظ هفت مجروح شده است. کسی که پشت دستگاه بود، بلند زد زیر گریه.
یک روز قبل از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به دست گروهک تروریستی منافقین در چهارراه سرچشمه تهران و شش روز بعد از شهادت دکتر مصطفی چمران به دست بعثیهای عراقی در جبهههای جنوب، ترور آیتالله سیدعلی خامنهای به دست گروهک تروریستی رهروان فرقان عملیاتی شد. بمب دستیِ جاساز شده در رادیوی ترانزیستوری روی میز منفجر شد و نماینده امام خمینی در شورای عالی دفاع غرق خون روی زمین افتاد.
امروز 42 سال از شهادت شهید بهشتی و 72 تن از یارانش میگذرد، آثار متعددی درباره شهید بهشتی، اندیشهها، تفکرات و بیانات ایشان منتشر شده است، نگاهی به کتابشناسی آثار منتشر شده درباره این شهید منابع خوبی را برای مطالعه به مخاطب معرفی میکند.
عمری را با عشق به شخصیت شهید چمران سپری کردهام. در ابتدا توسط یکی از معلمهای دوره اول دبیرستان با شخصیت علمی ایشان آشنا شدم. اما رفتهرفته با مطالعاتی که از آثار ایشان داشتم، در همه ابعاد زندگی دلبستهاش شدم. زیست او برای من یک الگو است.
برکناری بنیصدر از مقام فرماندهی کل قوا، که به مطالبه و درخواست مردمی تبدیل شده بود، بازتابهای گستردهای داشت. این اقدام حضرت امام (ره)، ضربه سنگینی بر موجودیت گروههای ضد انقلاب به شمار میآمد، بنابراین به حمایت از بنیصدر برخاستند.
برخی منابع خبری مدعی شده اند که مسعود کشمیری از اعضای مجاهدین خلق که بسیاری او را عامل ترور شهیدان رجایی و باهنر می شناسند، در حمله روز گذشته به خانه امن اعضای این سازمان در پاریس کشته شده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، شخصیتهای بزرگ و ارزشمندِ تاریخی، نظیر دانشمندان، علما و رهبران سیاسی چه در حیاتشان و چه پس از مرگشان همواره محل رجوع افراد بوده و بسیاری در پی آن هستند تا از طریق آرا و افکار این چهرههای شاخص و تراز، نوعی پشتوانه معرفتی و علمی برای نظرات خویش بنا کنند. در سالهای اخیر یکی از اشخاصی که همواره تلاش شد مورد مصادره به مطلوب برخی جریانات سیاسی و اجتماعی...