چهارشنبه 7 آذر 1403

مریم مرعشی: شهرداری و دانشگاه تهران مانع ساخت بزرگ‌ترین بیمارستان کودکان شدند

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
مریم مرعشی: شهرداری و دانشگاه تهران مانع ساخت بزرگ‌ترین بیمارستان کودکان شدند

مدیرعامل موسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید گفت: شهرداری و دانشگاه تهران مانع ساخت بزرگ‌ترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان شدند.

رکنا نوشت: مریم مرعشی مدیرعامل موسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید گفت: پروژه ساخت بزرگ‌ترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان که توسط خیرین در حال ساخت بود و تمام مراحل قانونی انعقاد قرارداد آن طی شده بود را بدون هیچ دلیلی 10 ماه است که متوقف کرده‌اند و با وجود تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت برای حل مسئله و بازگشایی بیمارستان، هیچ مذاکره‌ای نکرده و سرمایه مردم را با توجه به مشکلات اقتصادی معطل نگه‌داشته و هیچ اقدامی نمی‌کنند. این درحالی‌که است که دکتر حسین‌علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دبیر کل مجمع خیرین سلامت کشور هم بار‌ها بازگشایی این بیمارستان را از مسئولان پیگیری کرده است و این پیگیری‌ها هیچ حاصلی نداشته است.

مرعشی تأکید کرد: درحالی‌که این موسسه هیچ وابستگی سیاسی به گروه و دسته و حزبی ندارد، بعضی از شنیده‌ها حاکی است که توقف پروژه به مسائل سیاسی گره خورده است که امیدوارم این‌گونه نباشد و جان کودکان در گروکشی‌های سیاسی راهی نداشته باشد.

وی در تشریح قرارداد گفت: قرارداد ساخت بیمارستان فوق تخصصی کودکان با دولت جمهوری اسلامی ایران مطابق پیشنهاد وزیر وقت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با تأیید هیئت‌امنا دانشگاه تهران در قالب مشارکت بخش عمومی و خصوصی در حوزه درمان و سلامت کشور با موسسه خیریه زنجیره امید منعقد شد، مطابق این قرارداد زمینی در منطقه 11 تهران که از املاک دولت و تحت تملک وزارت بهداشت بود در قابل ساخت و بهره‌برداری و انتقال به دولت امضا گردید که بهترین مدل ممکن برای جهت جذب کمک‌های مردمی می‌توانست باشد، این قرارداد را سازمان برنامه‌وبودجه به‌عنوان اولین قرارداد برتر LBOT LONG بخش خصوصی و مشارکت عمومی دانسته که خیرین حاضر به ساخت آن شده‌اند.

مریم مرعشی تأکید کرد: درحالی‌که زمان انعقاد قرارداد دلار 4 هزار تومان بود و هنگام آغاز به کار پروژه 15 هزار تومان و امروز هم قیمت آن حدود 49 هزار تومان است، کماکان خیرین برای کمک به دولت و بخش سلامت و درمان کودکان حاضر به ساخت این پروژه هستند، اما آقایان زاکانی شهردار تهران و قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مخالف ادامه این پروژه هستند و آن را متوقف کرده‌اند.

مدیرعامل موسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید گفت: درحالی‌که بعد از دوره‌ی سخت و پیچیده‌ی کووید 19 زنجیره امید با همت خیرین توانسته بود چرخهی ساخت بیمارستان فوق تخصصی 540 تختخوابی کودکان که یک پروژه ملی است را تقویت کرده و پیشرفت آن را سرعت بخشیده بود، با ممانعت ساخت از طرف شهرداری تهران روبرو شد که غیرقانونی و خارج از توافقات زنجیره امید با این نهاد و دانشگاه تهران است.

مریم مرعشی با اشاره به اینکه زنجیره امید تنها خیریه‌ی کشور است که در تمام 16 سال گذشت خدمات شایانی به ساختار بهداشت و درمان کودکان کشور کرده و موجب ارتقا کیفی فوق تخصصی اطفال شده است، افزود: در این سال‌ها زنجیره امید جان 15 هزار 200 کودک را با انجام عمل‌های فوق تخصصی و ارائه خدمات فوق تخصصی در سه رشته قلب، ارتوپدی و ترمیمی نجات داده است و تمام این اقدامات در بیمارستان‌های مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی تهران و زیر نظر مجرب‌ترین پزشکان کودک بوده است.

وی با اشاره به اینکه زنجیره امید سه اولویتی که برای هر مادری که فرزندی بیمار دارد را مبنای اصول اولیه خود قرار داده، تأکید کرد: ارائه بهترین خدمات فوق تخصصی پزشکی مطابق با بالاترین استاندار‌های جهانی و زیر نظر مجرب‌ترین و متعهدترین پزشکان فوق تخصص و کادر درمان و با کمترین و معقول‌ترین هزینه (برای خیریه)، سه اصلی است که ما در زنجیره امید به آن پایبندیم و این خدمات را بدون در نظر گرفتن دین، نژاد و ملیت به کودکان زیر 18 سال ارائه می‌کنیم. بر اساس همین اولویت‌ها است که ما جان بیش از سه هزار پناه‌جو را نیز نجات داده‌ایم.

وی افزود: از جمله اقدامات انجام شده در زنجیره امید ایجاد و راه‌اندازی بخش NICU در مرکز طبی کودکان است که باعث کاهش چشمگیر مرگ‌ومیر کودکانی شده که با بیماری‌های قلبی به دنیا می‌آیند. جراحی اصلاحی انحراف بالای 100 درجه ستون فقرات، جراحی فلج شبکه براکیال یا فلج زایمانی دست، انجام عمل پیوند انگشت شست پا به دست برای کودکانی که فاقد انگشت دست هستند، ایجاد پروتکل شکاف کام و لب با همکاری گروه فوق تخصصی و درمان کودکان مبتلابه این عارضه و... از جمله اقدامات دیگر این موسسه خیریه است.

مرعشی در ادامه با اشاره به اینکه سابقه و خدمات ما آن‌قدر شفاف و مشخص است که همه دولت‌ها و نهاد‌ها و وزرای بهداشت با ما همکاری نزدیک داشتهاند، گفت: بر اساس همین توانمند‌ها ساخت پروژه ملی که بعضی از کارشناسان آن را یک پروژه منطقه‌ای می‌دانند، به زنجیره امید محول شد. بیمارستان فوق تخصصی 540 تختخوابی کودکان امید که قرار است یکی از چهار بیمارستان پایه‌ی تهران در صورت بروز حوادث غیرمترقبه باشد، بر اساس قرارداد LBOT فی‌مابین دانشگاه تهران و زنجیره امید 95 ساله منعقد شد. بر اساس این قرارداد ساخت و تجهیز امکانات با موسسه بوده و تأمین نیروی فوق تخصصی از پزشکان و کادر درمان با هماهنگی دانشگاه تهران خواهد بود.

مدیرعامل موسسه خیریه بین‌المللی زنجیره امید تأکید کرد: این‌که شهرداری تهران با هماهنگی ریاست دانشگاه تهران اقدام به تعطیلی این مجموعه بزرگ کرده‌اند، یکی از عجیب‌ترین اتفاقات کشور است که خیر و نیکوکار برای ساخت بیمارستانی با این ابعاد در زمینی به مساحت 26 هزار مترمربع اقدام کند و مطابق استاندارد‌های بین‌المللی با پیمانکار گرید یک سازمان برنامه‌وبودجه با تمام مشکلات اقتصادی کشور کار‌ها را سرعت داده و جلو ببرند، اما به‌یک‌باره مانع ادامه کار شوند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین گزارش پیمانکار در این پروژه فقط حجم عملیات خاکی انجام‌شده 20 هزار مترمکعب بوده است؛ بر اساس این گزارش 14 هزار مترمکعب بتن‌ریزی، 2 هزار و 300 تن حجم آرماتوربندی و حجم قالب‌بندی 16 هزار مترمربع بوده است. ساخت این بیمارستان در سال گذشته ارزشی حدود 3 هزار میلیارد تومان داشته است و با توجه به رشد تورم امروز ساخت پروژه 5 هزار میلیارد هزینه دارد. زنجیره امید در ده ماه هزینه گزافی را متضرر شده است.

مرعشی در خصوص اقدامات انجام شده در ده ماه گذشته گفت: زنجیره امید با تمام امکاناتی که داشت سعی کرد تا بفهمد مشکل پیش آمده چیست و با نهاد‌های مرتبط که زنجیره امید را می‌شناختند و در انعقاد قرارداد نقش داشتند، ارتباط برقرار کرد که نتیجه آن نامه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس محترم مجلس شورای اسلامی به وزیر بهداشت برای حل مسئله بود و همچنین نامه دکتر عین‌اللهی به شهرداری تهران که خواستار حل مشکل شده بود؛ اما با تمام نامه‌نگاری‌ها چندین ماهه است که هیچ اقدام عملی صورت نگرفته و حتی آقایان مایل به گفتگو هم نیستند.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان فوق تخصصی 540 تختخوابی کودکان، شامل یک مرکز مجهز و استاندارد توان‌بخشی مختص کودکان با 100 تختخواب ویژه مراقبت‌های طولانی‌مدت توان‌بخشی - یک مرکز تحقیقات مختص پزشکی کودکان با تمرکز بر ژنتیک - مرکز ترومای مختص کودکان برای کوکان حادثه دیده و یک مرکز اقامتی با ظرفیت بالا در کنار بیمارستان جهت اسکان همراهان کودکان بیماری که در تهران ساکن نیستند، خواهد بود، گفت: تمام تلاش ما این است که بیمارستان امید مطابق با استاندار‌های بین‌المللی باشد و نقاط ضعف طب کودکان و فوق تخصصی آن را جبران کند.

مدیرعامل زنجیره امید تأکید کرد: با توجه به شرایط سخت طب فوق تخصصی کودکان و اظهارنظر قاطع پزشکان فوق تخصص، متعهد و نیکوکاری که با زنجیره امید همکاری می‌کنند، کشور در رشته‌های همچون قلب و... به دلیل عدم دریافت تعرفه کافی و سختی بسیار زیاد کار با اطفال، پزشکان به سمت رشته فوق تخصصی اطفال گرایش ندارند و با توجه به اینکه نوع بیماری فوق تخصصی در کودکان و روش درمان آنان به‌طورکلی با درمان فوق تخصصی بزرگسالان متفاوت است، چنانچه پزشکان فوق تخصص بزرگسالان به درمان کودکان اقدام کنند، افزایش مرگ‌ومیر کودکان و یا ابتلا به عارضه‌های بسیاری را در پی خواهد داشت، بنابراین کمبود فوق تخصص کوکان در آینده نزدیک، سبب عدم امکان درمان کودکان در کشور خواهد شد. خیریه زنجیره امید به علت آنکه یک‌نهاد غیردولتی است و از امکانات بهتری در زمینه انجام فعالیت‌های بین‌المللی در خصوص درمان کودکان برخوردار است، توانایی دارد با ایجاد جذابیت‌های آموزش پزشکی و پرداخت تعرفه بیشتر، پزشکان را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از ساخت بیمارستان فوق تخصصی تربیت نمایند و تا حدودی مشکل کمبود فوق تخصص کودکان در کشور را رفع نماید.

مرعشی گفت: سرفصل طب فوق تخصصی اطفال در نقطه بحرانی است و از شما خبرنگاران می‌خواهم این مسئله را از پزشکان و بزرگان این تخصص پیگیری کنید تا ابعاد آن برای شما روشن شود.

وی در پایان گفت: با توجه به تمام این بحران‌ها و بی‌توجهی سازمان‌های مسئول از جمله دانشگاه تهران و شهرداری تهران ما از شما به‌عنوان اصحاب رسانه دعوت کردیم تا با حضور در این نشست ما را یاری کنید تا بتوانیم به تحقق حقوق اولیه کودکان نیازمند این سرزمین یعنی سلامت کمک کنیم.

از میان اخبار

با این تصاویر ترسناک شخصیت خودتان را تحلیل کنید

مرد 71ساله پسرش را با پتک کشت!