چهارشنبه 18 مهر 1403

مسائل روز کشور باید در دانشگاه‌ها بررسی و تبیین شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مسائل روز کشور باید در دانشگاه‌ها بررسی و تبیین شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، فرهاد دانشجو، در نشست اخیر شورای دانشگاه، بر اهمیت نقش دانشگاه‌ها در تبیین مسائل و مشکلات روز کشور و ارائه راه حل مناسب برای آن‌ها تأکید کرد. وی آرامش حاکم شده در فضای دانشگاه را نتیجه عمکرد مثبت و خوب آنان طی حدود 50 روز گذشته دانست و تاکید کرد: همه اعضای هیات علمی و دانشگاهیان در جهت برگزاری جلسات آزاد اندیشی و...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، فرهاد دانشجو، در نشست اخیر شورای دانشگاه، بر اهمیت نقش دانشگاه‌ها در تبیین مسائل و مشکلات روز کشور و ارائه راه حل مناسب برای آن‌ها تأکید کرد. وی آرامش حاکم شده در فضای دانشگاه را نتیجه عمکرد مثبت و خوب آنان طی حدود 50 روز گذشته دانست و تاکید کرد: همه اعضای هیات علمی و دانشگاهیان در جهت برگزاری جلسات آزاد اندیشی و جلساتی که به تبیین سیاست‌ها و رفع ایرادات و ارائه راه حل‌ها می‌پردازد، اهتمام ورزند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل اصلی ایجاد وقایع اخیر این است که در دانشگاه‌ها و مراکز حضور نخبگان و اندیشمندان کمتر به مسائل روز کشور پرداخته شد و به ویژه در دوران کرونا این قضیه کمرنگ‌تر شد. در حال حاضر دانشگاه‌ها باید بیشتر به این امر بپردازند و بحمدالله طی چند هفته گذشته 12 جلسه و کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

رییس دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان کرد: لازم است برگزاری این جلسات با دعوت از افراد صاحب نظر و افراد توانمند در امر سخنوری و تبیین مسائل روز، با قوت ادامه یابد.

دانشجو بر لزوم توجه دانشکده‌ها به مسائل فرهنگی و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، اردو‌های علمی و تفریحی و بازدید از دستاورد‌های علمی وفناوری تاکید کرد و گفت: بودجه لازم برای تحقق این امر از سوی دانشگاه قابل تامین است و لازم است دانشکده‌ها حتما طی هفته‌های پیش رو این موارد را در دستور کار قرار دهند.

در ادامه عبداله زاده معاون پژوهشی و نوآوری در خصوص برگزاری هفته پژوهش و روز پژوهش در دانشگاه پرداخت و گفت: امسال با پیشنهاد ریاست دانشگاه و هم اندیشی صورت گرفته، مراسم روز پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر به صورت غیرمتمرکز و نیمه متمرکز در دانشگده‌ها و پردیس‌ها (4 دانشکده و 3 پردیس) برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به تلاش دشمنان برای ایجاد فضای ناامیدی در کشور و دانشگاه‌ها لازم است فضای امیدبخشی در این هفته در دانشکده‌ها ایجاد شود و دانشکده‌ها با ابتکار و خلاقیت خود اقدامات لازم را انجام دهند و برگزاری نمایشگاه‌ها دستاورد‌های پژوهشی، نمایشگاه کتاب، بازدید از صنایع مختلف و شرکت‌های دانش بنیان، همکاری دانشکده‌ها با پارک علم و فناوری، نمایش دستاورد‌های علمی و فناوری، سخنرانی‌ها علمی برگزاری رویداد‌هایی با اولویت کارآفرینی و اشتغال زایی از مواردی است که دانشکده‌ها در این راستا می‌توانند انجام دهند.

در ادامه برنامه درسی بازنگری شده دوره صلاحیت مدرسی از سوی کردنائیج و اکبری مطرح شد و اکبری با اشاره به رسالت دانشگاه تربیت مدرس در خصوص تربیت مدرسانی توانمند و با هدف افزایش مهارت و دانش فارغ التحصیلان به ویژه فارغ التحصیلان دوره دکتری این بازنگری در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.

نیاز به بازنگری و به روز نمودن برنامه درسی با عنایت به گذشت 15 سال از تصویب و اجرا، لزوم ارتقای کیفی برنامه درسی و انطباق آن با نیاز‌های جامعه، بکارگیری منابع جدید درسی و موضوعات جدید علمی و تغییرات ساختاری در برنامه درسی رشته به منظور کارایی بیشتر آن را از جمله دلایل توجیهی و لزوم بازنگری این برنامه درسی عنوان کرد.

وی به برنامه درسی فعلی و برنامه درسی بازنگری شده اشاره کرد و گفت: در برنامه بازنگری شده، 16 عنوان درسی در قالب 32 واحد برنامه ریزی شده است که در هر ترم 8 واحد اجباری و 8 واحد اختیاری ارائه می‌شود.

در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیگاه‌ها و انتقادات خود پرداختند و دکتر اکبری پس از شنیدن نظرات اعضا به پیشنهادات و سوالات مطرح شده پاسخ داد و مقرر شد با جمع بندی نظرات و لحاظ شدن پیشنهادات مطرح شده، موضوع بررسی برنامه درسی بازنگری شده دوره صلاحیت مدرسی در جلسه آتی شورای دانشگاه مجددا مطرح و رأی گیری شود.