پنج‌شنبه 8 آذر 1403

مسکن محرومان کمک به ایمن سازی خانه های روستایی کهگیلویه و بویراحمد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مسکن محرومان کمک به ایمن سازی خانه های روستایی کهگیلویه و بویراحمد

گچساران - ایرنا - طرح مسکن محرومان امیدها را برای ساخت خانه های ایمن و زیبا در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد زنده کرده است.

به گزارش ایرنا، آمارها از وجود 80 هزار واحد مسکونی روستایی در کهگیلویه و بویراحمد حکایت می کند.

براساس این آمار حدود 44 هزار خانه از این تعداد یعنی معادل 55 درصد نیاز به مقاوم سازی دارد.

نزدیک به 44 درصد از جمعیت 726 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یعنی بیش از 314 هزار نفر در روستاهای این استان زندگی می‌کنند.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در دولت دوازدهم تفاهم‌نامه‌ای با سازمان مدیریت و پرنامه‌ریزی منعقد کرده است که بر اساس آن چ تا پایان سال جاری 77 هزار و 440 واحد مسکونی ویژه اقشار محروم و کم‌درآمد در کشور می سازد.

از این تعداد سهم استان کهگیلویه وبویراحمد سه هزار و500 واحد مسکونی روستایی است.

مزایای طرح مسکن محرومان

کارشناس برنامه ریزی توسعه روستایی و مشاور طرح هادی بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح مسکن محرومان نقش اثرگذاری در احداث خانه های ایمن برای افراد کم بضاعت در مناطق روستایی استان دارد.

مریم حاجی زاده افزود: با توجه به نظارت های مستمر کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد ایمنی خانه های طرح مسکن محرومان تضمین شده است.

وی تاکید کرد: ماندگاری جمعیت روستایی که رونق تولید از پیامدهای آن است از دیگر مزایای نوسازی واحدهای مسکونی مناطق روستایی استان است.

حاجی زاده با اشاره به اینکه گردشگری روستایی یکی از ظرفیت های مهم توسعه اقتصادی روستاهای کهگیلویه وبویراحمد است، تاکید کرد: سیما و منظر زیبا لازمه جذب ایرانگردان و جهانگردان در روستاهای استان است.

در قالب طرح مسکن محرومان، واحدهای مسکونی با متوسط 60 مترمربع زیربنا برای خانوارهای محروم و آسیب‌پذیر روستاها و شهرهای دارای ظرفیت استقرار دائم احداث می‌شود.

برخی اهالی مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد که سال ها زندگی در خانه های ناایمن، با دیوارهای کوتاه را تجربه کرده اند حالا با این طرح به بهبود وضعیت محیط زندگی خود امیدوار شده اند.

آنان که در زمان سفر به شهرها با حسرت خانه های زیبا را تماشا می کردند حالا در چند قدمی سکونت در خانه رویاهای خود شده اند.

دیدگاه ساکنان روستاها

یکی از ساکنان روستای تلچگاه از توابع باشت با اشاره به مشکلات خانه های قدیمی که با هر بارانی آب از سقف آن پایین می آمد و همه وسایل داخل خانه را خیس می کرد از تلاش بنیاد مسکن برای طرح نوسازی مسکن روستایی قدردانی کرد.

جمیله سینایی با یادآوری اینکه فرزندانم پس از نوسازی خانه بیشتر در روستا ماندگار می شود گفت: تا پیش از این فرزندانم تنها برای چند ساعتی اینجا می ماندند اما حالا چند روز اقامت می کنند و در کارهای کشاورزی به من کمک می کنند.

یک مرد ساکن روستای دیل در گچساران گفت: امکان نوسازی خانه تا پیش از عملیاتی شدن طرح مسکن محرومان برای بیشتر اهالی کم بضاعت روستاها وجود نداشت.

علی حسین زاده افزود: احداث این خانه با توجه به تسهیلات بانکی و هزینه بلاعوض امکان پذیر شده است.

وی بیان کرد: وجود خانه های استاندارد یکی از نیازهای اولیه هر انسانی گفت: فراهم کردن امکان نوسازی واحدهای مسکونی روستاییان نقش مهمی در ماندگاری مردم در روستاها دارد.

وضعیت مسکن محرومان در کهگیلویه و بویراحمد 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد گفت:780 خانه در قالب طرح مسکن محرومان استان از سال 1398 تاکنون احداث شده است.

حسین جنتی اظهار داشت: 670 واحد مسکن محرومان در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد در مرحله نصب در و پنجره است و 110 واحد مسکونی دیگر نیز افتتاح و در حال بهره برداری است.

وی بیان کرد: سهمیه مسکن محرومان استان سه و 500 واحد است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از سال 1398 تاکنون چهارهزار نفر متقاضی برای بهره مندی از حمایت های طرح مسکن محرومان در استان نام نویسی کرده اند که 2 هزار مورد آن در سال جاری اعلام آمادگی کرده اند.

وی گفت: سهمیه شهرستان های بزرگ استان در طرح مسکن محرومان در کهگیلویه 850، بویراحمد800 و گچساران 300 واحد است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه و بویراحمد استقبال ضعیف اهالی مناطق روستایی و جمعیت کم ساکنان مناطق روستایی گچساران را از دلایل کم بودن سهمیه این شهرستان عنوان کرد.

جنتی عنوان کرد: میزان تسهیلات بانکی طرح محرومان که پارسال 400 میلیون ریال بود امسال به500 میلیون ریال افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: این تسهیلات با دوره بازپرداخت 12 ساله و کارمزد پنج درصد پرداخت می شود.

جنتی پرداخت 250 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض را از دیگر حمایت های دولت برای نوسازی واحدهای مسکونی روستاها ذکر کرد.

دیگر برنامه توسعه روستاها در کهگیلویه وبویراحمد

اجرای طرح های هادی از برنامه های خوب بنیاد مسکن برای توسعه روستاهای کهگیلویه و بویراحمد بوده است که باعث تحول درزندگی بسیاری از اهالی روستایی این استان شده است.

طرح هادی روستایی با اهدافی از جمله ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تامین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی، رفاهی، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و بهبود مسکن روستائیان و خدمات محیط زیستی و عمومی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با حمایت دولت اجرا می‌شود.

طرح هادی روستایی طرحی است که با ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تجاری، تاسیسات و تجهیزات و نیازمندی‌های عمومی روستایی را بر حسب مورد در قالب مصوبات طرح‌های ساماندهی فضا و سکونت گاه‌های روستایی و طرح‌های جامع ناحیه‌ای تعیین می‌کند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح هادی تاکنون در 380 روستای بالای 20 خانوار استان اجرا شده است.

غلامرضا امیدوار افزود: این تعداد طرح هادی برای توسعه زیرساخت‌های رفاهی نظیر سنگفرش، جدول کشی، فضای سبز و سایر فعالیت های عمرانی تغییر سیمای روستاهای شهرستان‌های هشت گانه استان اجرا شده است.

وی عنوان کرد: جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر و جذب سرمایه گذاران برای اجرای طرح‌های تولیدی و اقتصادی از مزایای اجرای طرح‌های هادی در روستاهاست.

امیدوار با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد 720 روستای بالای 20 خانوار دارد اظهار داشت: 370 روستای استان نیازمند اجرای طرح هادی است که تحقق این امر نیازمند تخصیص اعتبار فراوانی است.

وی بیان کرد: هم اکنون طرح هادی در 190 روستای این استان در دست اجراست که از این تعداد 40 مورد در شهرستان گچساران است.

امیدوار عنوان کرد: امسال 500 میلیارد ریال برای بهسازی روستاهای استان پیش بینی شده است.

وی ابراز داشت: این اعتبار از محل بودجه های ملی، توازن و استانی برای بهسازی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد در نظر گرفته شده است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون آسفالت بیش از سه میلیون و 300 هزارمتر مربع از معابر روستاهای این استان با قیر رایگان انجام شده است.

وی اظهار داشت: با اجرای طرح تامین قیر رایگان از سوی دولت و مشارکت دهیاران در دولت تدبیر و امید اقدامات مناسبی در زمینه آسفالت معابر روستاهای این استان انجام شده‌است.

امیدوار گفت: طرح هادی 720 روستای بالای 20 خانوار در این استان تاکنون تهیه شده است.

*س_برچسب‌ها_س*