شنبه 8 اردیبهشت 1403

مشاور ارشد یونیسف: سیستم بهداشتی ایران در دنیا بی‌نظیر است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان دفتر مرکزی یونیسف گفت: سیستم بهداشتی جمهوری اسلامی ایران به ویژه فعالیت بهورزان در دنیا بی‌نظیر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر گاگان گوگپتا روز شنبه در بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی زاهدان اظهار کرد: سیستم بهورزی ایران در دنیا بی‌نظیر و نمونه است و امیدواریم سایر کشورها نیز از تجربیات ایران در بخش‌های مختلف بهداشتی استفاده کنند

وی ادامه داد: این اولین سفری بود که به ایران داشته‌ام، مردم ایران مردم بسیار خونگرم هستند و مشارکت بسیار خوبی در حفظ و ارتقاء سلامت خود دارند.

مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان دفتر مرکزی یونیسف افزود: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت دارای نظم و مقررات خاص خود است و بسته‌های خدمتی زیادی در این مراکز به مردم ارائه می‌شود.

وی گفت: در بازدید از مراکز بهداشتی و مراکز خدمات جامع سلامت دریافتم که تمام اطلاعات سلامت مراجعین در سیستم الکترونیک ثبت می‌شود و کاربران این مراکز دسترسی راحت به اطلاعات خانواده‌ها دارند.

گوگپتا عنوان کرد: خوشبختانه نظام ارجاع الکترونیک و پرونده الکترونیک نسخه نویسی الکترونیکی در این مراکز در حال انجام است که مشابه آن را در بسیاری از کشورهای جهان هم نمی‌توان ببینیم، امیدوارم این اطلاعات و داده های موجود جهت توسعه و بهبود خدمات سلامت تجزیه و تحلیل شود.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از نقاط قوت سیستم بهداشتی در زاهدان تمرکز ویژه بر روی سلامت نوزادان و کودکان از دوران شیردهی است، در بازدید از بانک شیر بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) زاهدان مشخص شد که بسیاری از بانوانی که در خارج از بیمارستان نیز زایمان کرده‌اند شیر خود را به بانک شیر بیمارستان اهدا کرده‌اند، در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان تنها خانم‌هایی که در بیمارستان بستری شده‌اند و زایمان کرده‌اند شیر مازاد خود را اهدا می‌کنند.

مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان دفتر مرکزی یونیسف افزود: خوشبختانه نظام ارجاع به خوبی در مراکز بهداشتی زاهدان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه حمایت خوب پس از زایمان در سلامت جسمی و روحی مادر باردار تاثیر زیادی دارد خاطرنشان کرد: بهترین زمان مراقبت از مادر باردار پس از زایمان، در 24 ساعت اول است

گوگپتا ادامه داد: مادرانی که در بیمارستان زایمان طبیعی انجام می‌دهند لازم است تا حداقل 24 ساعت در بیمارستان بمانند و اگر سزارین کنند نیز بهتر است چهار روز در بیمارستان تحت نظر قرار گیرند.

وی افزود: امروز از بخش nicu بیمارستان علی ابن ابی طالب علیه السلام زاهدان بازدید کردم، خوشبختانه خدمات، مراقبت و تمهیدات پزشکی که در این بخش انجام می شود بسیار عالی است و حتی شرایط برای حضور و اقامت مادر در کنار نوزاد نارس فرآهم بود.

مشاور ارشد برنامه های سلامت نوزادان دفتر مرکزی یونیسف در بازدید از پایگاه سلامت حاجی پوگی زاهدان گفت: در سوال از رئیس این پایگاه دریافتم که در سالجاری تنها 2 زایمان اتباع در منزل انجام شده، باید تلاش کرد تا انجام زایمان در منزل صفر شود.

وی ادامه داد: برای کاهش زایمان در منزل لازم است تا تصمیمات منطقه ای و جغرافیایی برای نقاطی که بیشترین آمار زایمان در منزل را دارد صورت گیرد.

گوگپتا افزود: لازم است تا فرهنگ سازی برای انتخاب زایمان طبیعی به جای سزارین صورت پذیرد، خانواده‌ها و مادران باردار باید با مزایای زایمان طبیعی کاملاً آشنا باشند.

متخصص سلامت منطقه ای یونیسف نیز گفت: در بسیاری از کشورهای جهان ارائه دهنده خدمات سلامت کارمند دولت نیست، اما در ایران دولت حمایت بسیار ویژه‌ای از خدمات بهداشتی و درمانی می‌کند.

شرلی مارک پرابو ادامه داد: یکی از نکاتی که در مراکز بهداشتی خیلی جالب برایم بود ارائه تمام سلامت به صورت رایگان به تمام اتباع ایرانی و غیر ایرانی بود که حیرت آور بود.

وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای نظام سلامت بر پایه اسناد و دفاتر ثبت، اما در ایران تمامی این اطلاعات به صورت کامل و جامع در سامانه سیب ثبت می شود و کمک می کند تا تصیم گیری های مناسبی توسط سیاست گذاران نظام سلامت بر اساس اطلاعات و دادها صورت گیرد.

متخصص سلامت منطقه ای یونیسف ادامه داد: ارزیابی نظام شبکه جمهوری اسلامی ایران به همراه هشت کشور دیگر توسط سازمان یونیسف در حال انجام هست و قطعا به این نتیجه منجر خواهد شد که دستاوردهای نظام شبکه ایران بسیار تاثیرگذار در سلامت جامعه بوده است.

معاون فنی یونیسف در ایران نیز گفت: کارهای بسیار خیره کننده‌ای در نظام سلامت سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

مونیکا نیلسن خاطرنشان کرد: امیدوارم که با توجه به تعهدی که یونیسف در سیستان و بلوچستان دارد منجر به دستاوردهای بسیار خوبی برای نظام سلامت شود و بتوانیم همکاری‌های خوبی با دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و وزارت بهداشت برای آغاز یک کار مشترک در حوزه نظام مراقبت از نوزادان و مادران باردار داشته باشیم.