شنبه 3 آذر 1403

مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت

علی ربیعی: نگرش تغییریافته و منفی برخی مردم به فلسطین ناشی از وضع نامناسب و بد اقتصادی، فقر گسترده و تصفیه‌های سیاسی است. مردم در نگاه مشاور روحانی همان عناصر فتنه سبز در روز قدس است.

سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه 22 مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که حضور زمینی تل آویو در غزه بلوف یا ریسک؟ شرایط ائتلاف اصلاح طلبان و اعتدالیون، نقشه دوباره آمریکا برای 6 میلیارد دلار دارایی ایران و بازتاب راهپیمایی‌های حمایت از مردم غزه در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

هفتمین روز از جنگ در غزه درحالی آغاز شد که شواهد حاکی از عزم رزیم صهیونیتسی برای حمله زمینی به غزه است. ارتش اسرائیل صبح روز گذشته به 1.1 میلیون ساکن شمال غزه 24 ساعت فرصت داده است به جنوب غزه بروند. اقدامی که احتمال آغاز عملیات زمینی ارتش صهیونیستی در غزه را تقویت می‌کند.

جنگ در غزه و جنایت صهیونیست‌ها در روزنامه‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته است، روزنامه شرق نوشته است:

هفتمین روز درگیری‌های حماس و اسرائیل درحالی آغاز شد که شواهد حاکی از عزم اسرائیل برای حمله زمینی به غزه است. ارتش اسرائیل صبح روز گذشته به 1.1 میلیون ساکن شمال غزه 24 ساعت فرصت داده است به جنوب غزه بروند. اقدامی که احتمال آغاز عملیات زمینی ارتش اسرائیل در غزه را تقویت می‌کند. بااین‌حال هنوز زمان دقیق آن مشخص نیست. در همین راستا روز گذشته اعلامیه‌هایی از آسمان غزه روی شهر سرازیر شده است که به غیرنظامیان می‌گوید فورا خانه‌های خود را ترک کنند. در این اعلامیه‌ها آمده است: «خطاب به ساکنان شهر غزه... شهر غزه به میدان جنگ تبدیل شده است. شما باید فورا خانه‌های خود را تخلیه کنید و به سمت جنوب بروید». ارتش اسرائیل خواستار خروج تمام غیرنظامیان شمال غزه از خانه‌هایشان شد و اعلام کرد که آنها برای امنیت و حفاظت از جان خود به منطقه «وادی غزه» در جنوب بروند و تنها زمانی این افراد مجاز به بازگشت به شهر غزه خواهند بود که اعلامیه دیگری صادر شود.

در ادامه این گزارش آمده است:

درهمین‌حال حماس این اقدام اسرائیل را «جنگ روانی» خوانده و خواهان ماندن ساکنان غزه در خانه‌هایشان شده است. سلامه معروف، رئیس سرویس مطبوعاتی حماس گفت اطلاعیه اسرائیل در خروج غیرنظامیان غزه به سمت جنوب «تبلیغات دروغین» است. او آن را به‌منظور آسیب‌رساندن به «انسجام داخلی» توصیف کرد و از مردم غزه خواست در دام بازی اسرائیلی‌ها نیفتند.

روزنامه هم‌میهن نیز در گزارشی به سکوت مجامع حقوق بشری اشاره کرده و می‌نویسد:

غزه بیش از دو میلیون نفر غیرنظامی دارد که از چند روز گذشته بدون هیچ امکانات اولیه به خصوص غذا و دارو محاصره شده‌اند و زیر حملات گسترده ارتش اسرائیل در انتظار مرگ هستند. اما در میان این انتظار تلخ و جان باختن 1203 نفر، حدود 5هزار و 763 مجروح که اکثر قربانیان و مجروحان آن کودکان، زنان و سالمندان هستند، لحظات سختی را سپری می‌کنند. این در حالی است که اسرائیل تاکنون به هیچ‌کدام از مقررات کنفوانسیون ژنو پایبند نبوده و سال‌های مدیدی است که کودکان و زنان قربانی می‌شوند اما واکنش نهادهای نظارتی نسبت به این رفتار با بی‌توجهی همراه بوده است. حال یک هفته از آغاز حمله حماس، اسرائیل به دنبال حملات تلافی‌جویانه خود، از غیرنظامیان قربانی می‌گیرد و طرفداران حقوق بشر، روزه سکوت گرفته‌اند.

علی ربیعی در یادداشتی در روزنامه اعتماد واکنش مردم به فلسطین را منفی خوانده است، احتمالا این قضاوت از شعار «نه غزه؛ نه لبنان...» همفکران مشاور امنیتی روحانی منشاء گرفته است، در بخشی از این مقاله آمده است:

مساله فلسطین برای ایرانیان یک مساله دیرین است به نحوی که از سال 1948، نه تنها در محافل روشنفکری و سیاسی بلکه موضوع مورد توجه تمامی اقشار مردم در طبقات اجتماعی مختلف بوده است. به یاد دارم در دهه 40 پرداختن به مساله فلسطین از مدرسه و دانشگاه تا مسجد گسترش داشت. حتی در زمانی که دولت ایران به نحوی هم‌پیمان اسراییل در منطقه تلقی می‌شد در میان روشنفکران و توده‌های مردم درباره فلسطین وحدت نظر وجود داشت؛ از روشنفکران مارکسیستی تا مذهبی و از چریکی تا سیاسی. نگرش تغییریافته و منفی فعلی برخی مردم به مساله فلسطین با توجه به سبقه تاریخی و فرهنگی آن می‌تواند حاوی درس‌آموزه‌هایی برای رابطه دولت و ملت در جامعه امروز ایران باشد. وضع نامناسب و بد اقتصادی، فقر گسترده، بن‌بست‌ها و نیز تصفیه‌های سیاسی، مقابله با فرهنگ و زندگی جاری از سوی نهادهای سیاستگذار موجب پیدایش نوعی نگرش منفی در مخالفت با همه عناصر هویت‌ساز یا مورد علاقه دولت شده و با سوگیری تاییدی خود، نسبت به پدیده‌ها قضاوت می‌کنند.

واکنش و تحلیل برخی طیف های رادیکال جبهه اصلاحات در خصوص عملیات طوفان الاقصی و نیز دیدگاه ملت ایران در برابر فلسطینیان با اعتراض های مختلفی از سوی طیف سنتی این جریان در مقابل رادیکال هایشان روبرو شده است. بر اساس احصاء صورت گفته طیف سنتی جریان اصلاحات ضمن حمایت از عملیات طوفان الاقصی و مقاومت ملت فلسطین اعتراض خود را به تحلیل وارونه رادیکال های این جریان مبنی بر ادعای عدم اقبال ملت ایران به مقاومت فلسطین، اعلام کرده اند.

بیم و امید اصلاح‌طلبان در انتخابات

بررسی‌ها نشان می دهد در جبهه اصلاحات ایران مطالب و محورهای مختلفی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد که دامنه ای از لوزم نوسازی در جریان اصلاحات تا مساله انتخابات مجلس شورای اسلامی را شامل می شود، روزنامه آرمان امروز درباره مدل شرکت اصلاح‌طلبان در انتخابات نوشته است:

ممکن است در برخی موارد کاندیدا ندهند و از کاندیدا حمایت نکنند؛ اما این به معنای تحریم نیست. اصلاح‌طلبان با تردید با انتخابات پیش‌رو برخورد کردند و هیچگاه تحریم نکردند. آنها هیچ‌وقت نگفتند ما شرکت نمی‌کنیم و نباید شرکت کرد. هر کسی می‌تواند خودش تصمیم بگیرد، لذا برخی از اصلاح‌طلب‌های سراسر کشور بررسی کردند و تصمیم گرفتند شرکت کنند. اصلاح‌طلب‌ها وقتی با تردید برخورد کردند، توصیه‌ای به دوستان خود نکردند و به مردم هم چیزی نگفتند که شرکت کنید یا نکنید. باید ببینند برای ثبت‌نام اصلی چه کسانی باقی می‌مانند یا اصلا آیا اصلاح‌طلبی از فیلتر شورای نگهبان عبور می‌کند یا نمی‌کند. باز هم تکرار می‌کنم جریان اصلاحات، انتخابات را تحریم نکرده و با صندوق رأی قهر نمی‌کند و نکرده است. اگر اصلاح‌طلبان می‌آمدند، همان اول ردصلاحیت می‌شدند. من فکر می‌کنم یک نفر از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب هم تأیید صلاحیت نمی‌شود. شاید اصلا اصلاح‌طلب‌ها کاندیدایی نداشته باشند که بخواهند ائتلاف کنند.

مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت 2
مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت 3
مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت 4
مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت 5
مشاور امنیتی روحانی: رویکرد مردم به فلسطین منفی است!/ با این تعداد از ثبت‌نامی برای انتخابات نمی‌توان ژست تحریم گرفت 6