شنبه 6 بهمن 1403

مشروبات الکلی تقلبی قابل تشخیص نیستند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
مشروبات الکلی تقلبی قابل تشخیص نیستند

رئیس بخش مسمومیت بیمارستان لقمان تاکید کرد مشروبات الکلی تقلبی از روی ظاهر و بو قابل تشخیص نیست.

مسمومیت بسیاری از افراد با مصرف مشروبات الکلی تقلبی در هفته‌های اخیر در صدر اخبار رسانه‌ها و فضای مجازی قرار گرفت. مراجعه بسیاری از مصرف کنندگان این مواد به مراکز درمانی با عوارض مختلف چشمی و گوارشی و حتی جان باختن برخی از آنها موج نگرانی را در جامعه را به وجود آورد البته پزشکان همواره هشدار می‌دهند که مصرف مشروبات الکلی عوارض جانبی بسیاری به مرور زمان در سلامت بدن ایجاد می‌کند و نوع تقلبی و غیرتقلبی آن تفاوتی ندارد.

رئیس بخش مسمومیت بیمارستان لقمان در این زمینه به خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت: الکل‌ها مصارف مختلفی دارد؛ یکسری از آنها با نام الکل طبی کاربرد پزشکی دارد و در مراکز درمانی به عنوان ضدعفونی‌کننده استفاده می‌شود، یکسری هم به عنوان مشروبات الکلی که دارای ترکیبات اصلی اتانول است، مصرف می‌شود و براساس مطالعات علمی در درازمدت باعث ایجاد مشکلات گوارشی، کبدی و کم خونی می‌شود.

شاهین شادنیا تاکید کرد: ماده اصلی موجود در مشروبات الکلی، اتانول که از تخمیر طبیعی میوه‌ها یا غلات از جمله انگور یا خرما به دست می‌آید، باعث مسمومیت نمی‌شود بلکه مصرف بیش از حد آن موجب عدم تعادل، پرخاشگری، خواب آلودگی و ناهماهنگی بین عضلات و فعالیت‌های مغزی می‌شود و معمولا این عوارض بلافاصله بعد از مصرف دیده می‌شود.

وی افزود: در هفته‌های اخیر مراجعه مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی که دارای ماده متانول بود به مراکز درمانی زیاد شد و مبتلایان دچار عوارض چشمی خطرناکی شده‌اند و عوارض ناشی از سوء مصرف با مرگ و میر نیز همراه بوده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: متانول موجود در این مشروبات الکلی تقلبی دارای ماده سمی است که از طریق مصرف وارد بدن می‌شود و به مرور باعث کوری، تاری دید و حتی خونریزی در مغز شده و بیمار را به کما می‌برد و با مرگ و میر همراه است.

شادنیا اضافه کرد: مراجعه افراد با علائم مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی به بیمارستان لقمان بسیار زیاد است و چندین مورد مرگ و میر نیز داشتیم. علائم مسمومیت در مصرف‌کنندگان با سردرد شروع می‌شود و سپس دچار کاهش سطح هوشیاری می‌شوند و تعادل بدن بهم می‌خورد.

وی با اشاره به اینکه در آزمایشگاه‌های کشور دستگاه آنالیز سم‌شناسی فراهم است و ترکیبات الکلی قابل شناسایی هستند، تاکید کرد: از افراد می‌خواهیم فریب شایعات در مورد اینکه برای تشخیص تقلبی بودن آن، آتش بزنید یا بو کنید را نخورند زیرا اینها ملاک تشخیص نیست و محلول الکل فقط با دستگاه آنالیز قابل شناسایی است.

شادنیا به افراد به خصوص نوجوانان و جوانان توصیه کرد، مشروبات الکلی دارای عوارض بلندمدتی است که برای سلامتی بسیار مضر بوده و نباید مورد مصرف قرار گیرد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.