چهارشنبه 4 مهر 1403

مصرف گوشت با سلامت بهتر روان در ارتباط است

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
مصرف گوشت با سلامت بهتر روان در ارتباط است

یک متاآنالیز جدید نشان می دهد مصرف گوشت در مقایسه با پرهیز از مصرف آن با سطوح پایین‌تری از افسردگی و اضطراب مرتبط است.

به گزارش مشرق به نقلاز پایگاه اینترنتی psypost، در سال 2017، بیماری روانی به عنوان عامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان در نظر گرفته شد.

سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است که تقریبا 300 میلیون نفر از افسردگی رنج می برند و 260 میلیون نفر با اضطراب زندگی می کنند که نشان دهنده افزایش قابل توجه این اختلالات در دو دهه گذشته است.

به طور موازی با افزایش مشاهده اختلالات روانی، گیاهخواری نیز رو به افزایش است. انگیزه‌های انتخاب این رژیم غذایی شامل نگرانی‌های اخلاقی، محیطی و حقوق حیوانات و همچنین تلاش برای بهبود سلامت روان از طریق رژیم غذایی است.

بیشتر بخوانید

*س_تاثیر مخرب پاندمی کرونا بر سلامت روان کودکان_س*

محققان در این مطالعه داده های 20 مطالعه موجود را از جمله مطالعات مقطعی و طولی، و همچنین کارآزمایی های تصادفی کنترل شده، مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعات، افسردگی و اضطراب از طریق رتبه‌بندی خود گزارشی، استفاده از داروهای تجویزی، تشخیص پزشکی یا مصاحبه تشخیصی ارزیابی شد.

در مجموع 171 هزار و 802 شرکت کننده بین سنین 11 تا 105 سال در این متاآنالیز مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد 157 هزار و 778 نفر به عنوان مصرف کننده گوشت و 13 هزار و 259 شرکت کننده به عنوان افرادی که از مصرف گوشت پرهیز می کردند، شناسایی شدند. این شرکت کنندگان در اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه قرار داشتند.

این مطالعه نشان داد: افرادی که گوشت مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که از مصرف گوشت پرهیز می‌کنند، سطوح پایین‌تری از افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند. مشخص شد که گیاه خواران در مقایسه با مصرف کنندگان گوشت سطوح بیشتری از افسردگی را تجربه می کنند.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که هرچه مطالعات دقیق‌تر باشد (به عنوان مثال، تکیه بر بیماری روانی تشخیص داده شده توسط پزشک در مقابل پرسشنامه‌های خودگزارشی)، مزایای مشاهده‌شده مصرف گوشت قوی‌تر می شود.

البته این متاآنالیز فقط شامل مطالعاتی بود که به زبان انگلیسی منتشر شده بودند که می توانست نتایج را به سمت هنجارهای غربی سوگیری کند.

مشروح این متاآنالیز در مجله Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده است.

منبع: ایرنا