پنج‌شنبه 12 تیر 1404

مصوبات جدید دولت در حوزه تشویق سرمایه‌گذاری

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
مصوبات جدید دولت در حوزه تشویق سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، سید رضا صالحی‌امیری در نشست شورای اداری قزوین، گفت: در کشور، 2740 طرح نیمه‌تمام در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی داریم که برای تکمیل آنها، به بیش از 870 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. این مهم جز با مشارکت گسترده بخش خصوصی و به‌کارگیری مشوق‌های جدید محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به ضرورت ارتقای خدمات اقامتی، افزود: بر اساس سند برنامه هفتم توسعه، باید تا پایان این برنامه، 900 هزار تخت اقامتی در کشور فراهم و سالانه 100 هتل چندستاره ایجاد شود. این هدف‌گذاری برای ایجاد 100 هزار شغل جدید در این بخش نیز برنامه‌ریزی شده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در این نشست ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم، مردم مومن، شریف و فرهنگ‌ساز قزوین را ولی‌نعمتان نظام خواند و گفت: هر آنچه در اختیار داریم، مرهون ایثار و فداکاری خانواده‌های معظم شهدا و ملت بزرگ ایران است.

صالحی امیری با اشاره به ایام محرم تأکید کرد: محرم، روایت ماندگار پیروزی خون بر شمشیر است؛ و امروز نیز ملت ایران با الهام از همان فرهنگ عاشورایی، در برابر جبهه‌های باطل ایستاده‌اند و از هویت و استقلال خود دفاع می‌کنند.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور مصر افزود: در این سفر دیدیم که نام حسین (ع) نه‌فقط در ایران، بلکه در قلب مردم مصر نیز طنین‌انداز است. در ماه شعبان، بیش از یک میلیون زائر مصری به کربلا مشرف شدند؛ این یعنی فرهنگ عاشورا، جهانی است و سیدالشهدا متعلق به همه آزادگان دنیاست.

وی با تأکید بر جایگاه ممتاز قزوین در تاریخ و تمدن ایران، گفت: قزوین، صرفاً یک نقطه جغرافیایی نیست، بلکه بخشی از پیکره هویتی و فرهنگی ایران‌زمین است. از دوران مادها، سلجوقیان تا قاجار، این سرزمین گهواره تمدن بوده و امروز نیز باید جایگاه شایسته خود را در مسیر توسعه ملی باز یابد.

صالحی‌امیری با اشاره به ظرفیت‌های گسترده میراثی و باستان‌شناسی استان افزود: قزوین، سرزمین راز‌ها و لایه‌های عمیق تمدنی است. امروز، بانوی فرهیخته‌ای، چون دکتر چوبک در الموت، در تلاش برای ثبت جهانی قلعه تاریخی الموت است. ثبت جهانی این اثر، می‌تواند نقطه عطفی در دیپلماسی فرهنگی ایران باشد.

صالحی‌امیری، قزوین را یکی از امن‌ترین استان‌های کشور دانست و گفت: در شرایطی که یکی از الزامات کلیدی جذب گردشگر، امنیت است، قزوین با ساختار زیرساختی و اجتماعی پایدار، آمادگی تبدیل شدن به قطب ملی گردشگری را دارد. ثبت ملی 1530 اثر و قرار داشتن چندین اثر در صف ثبت جهانی، گواه روشن این ظرفیت عظیم است.

وزیر میراث‌فرهنگی به اقدامات دولت چهاردهم در حوزه مدیریت بحران‌های اخیر نیز پرداخت و افزود: در بحرانی‌ترین شرایط، با مشارکت دستگاه‌های مسئول، در 24 ساعت نخست، 800 هزار تُن کالای اساسی تأمین، 200 میلیون لیتر سوخت توزیع و مدیریت بدون چالش دارویی انجام شد. این دستاورد‌ها نماد کارآمدی و وحدت ملی است.

وی با اشاره به مشارکت بی‌نظیر جامعه گردشگری در روز‌های دشوار اخیر، گفت: در روز‌هایی که مردم ایران درگیر یک جنگ نابرابر رسانه‌ای و روانی بودند، بیش از 18500 واحد گردشگری در کشور، تخفیف‌های 20 تا 90 درصدی ارائه دادند. برخی نیز رایگان از زائران و مسافران پذیرایی کردند. این همدلی، سرمایه اجتماعی کم‌نظیری است که باید قدر دانسته شود.

صالحی‌امیری همچنین از صیانت کامل از آثار تاریخی در جریان تهدیدات منطقه‌ای خبر داد و افزود: اشیای گران‌بهای تاریخی به مخازن امن منتقل و در مناطق خاص، با ایجاد پناهگاه‌هایی از آنها محافظت شد. هم‌زمان، 100 نخبه فرهنگی ایرانی نیز در نامه‌ای به یونسکو، نسبت به تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه میراث فرهنگی هشدار دادند.

وزیر میراث‌فرهنگی گفت: امروز ایران در دو جبهه مقاومت و مذاکره، هم‌زمان حضور دارد. مذاکره برای تأمین منافع ملی است و مقاومت برای مقابله با زیاده‌خواهی دشمنان. در این مسیر، وظیفه نخبگان، رسانه‌ها، دانشگاه‌ها و مدیران، تولید امید، تقویت انسجام ملی و پاسخگویی کارآمد به مطالبات مردم است. ما باید با ایمان، عقلانیت و وحدت، کشتی ایران را به ساحل نجات برسانیم.