جمعه 5 بهمن 1403

مطالعات ایران درباره تغییر اقلیم از تحقیقات معتبر جهانی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مطالعات ایران درباره تغییر اقلیم از تحقیقات معتبر جهانی است

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: ایران مطالعات خوبی در بخش سلامت محیط و کار مبتنی بر تاثیرات محیط زیست بر ساختار سلامت انجام داده که یکی از مطالعات معتبر در سطح جهان در این زمینه محسوب می‌شود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی در نشست «بهبود مصرف انرژی در بخش بهداشت و درمان در پاسخ به تغییر اقلیم» در ستاد وزارت بهداشت اظهار کرد: توجه به تغییرات آب و هوایی و اقلیم از نیازهای مهم بشری در عصر حاضر است. سازمان بهداشت جهانی و نظام‌های سلامت کشورها وظیفه دارند که به این تغییرات و همچنین دخالت بشر در تخریب محیط، توجه ویژه نشان دهند.

وی با اشاره به این که تمام طرح‌های مرتبط با اقلیم و آب و هوا در برنامه «شهر سالم و ایمن» می‌گنجد، تاکید کرد: معاونت بهداشت اجرای دو برنامه راهبردی پزشک خانواده و شهر سالم و ایمن را در دستور کار خود قرار داده است.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران بیان کرد: تغییرات اقلیمی مانند کرونا در بازه زمانی کوتاه‌مدت، انبوهی از مشکلات را برای جامعه بشری به ارمغان آورد و نشان داد که نظام‌های سلامت دنیا تاب‌آوری کم و ضعف‌های زیادی در حوزه سلامت در جهان دارند.

وی با اشاره به این که انسان مهم‌ترین عامل تغییر و تخریب محیط زیست است، افزود: معتقدم که از این پس درباره کووید19 مطالب زیادی در دنیا خواهیم شنید و ابعاد این مساله پس از این روشن‌تر خواهد شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر این مسئله که ادامه مصرف انرژی‌های فسیلی در جهان زندگی را برای انسان در آینده مشکل‌تر خواهد کرد، ادامه داد: در کشور ما هم اگر قیمت سوخت و انرژی مانند سایر نقاط جهان، کمی متعادل‌تر بود، شاید امروز شاهد این حجم آلودگی هوا نبودیم که با وجود عظیم‌ترین ذخایر و میادین انرژی در ایران رو به فزونی است.

خسارت 8.2 میلیارد دلاری آلودگی هوا به کشور / 12 درصد مرگ‌های سالانه منتسب به آلودگی هواست

مطالعات ایران درباره تغییر اقلیم از تحقیقات معتبر جهانی است

در ادامه این نشست جعفر حسین؛ نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: دولت ایران با همکاری ما و یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) در حال انجام یک پروژه مشترک درباره نتایج تغییرات آب و هوایی و اقلیم در حوزه سلامت است که خوشبختانه تاکنون پیشرفت خوبی داشته است.

وی با بیان این که این پروژه به صورت پایلوت در استان‌های گلستان و کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام است، گفت: چندی پیش کارگاهی در همین زمینه در استان گلستان برگزار شد و نشان از تلاش دستگاه‌ها و سازمان‌ها و اهتمام دولت ایران در انجام پروژه داشت.

وی با تاکید براین که سازمان بهداشت جهانی و یونیدو بر انجام تعهدات خود در قبال این پروژه مصمم هستند، اظهار داشت: دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر سازمان بهداشت جهانی در آخرین اطلاعیه مشترک‌شان درخصوص تغییر اقلیم بر ساختار و بافت جوامع اشاره کردند و بر توجه جدی به مواردی از جمله آلودگی هوا و آب ناسالم که ناشی از پیامدهای این تغییرات است تاکید کردند.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران با اشاره به این که بسیاری از کشورها فاقد این پروژه هستند، ادامه داد: ایران مطالعات خوبی در بخش سلامت محیط و کار مبتنی بر تاثیرات محیط زیست بر ساختار سلامت انجام داده که یکی از مطالعات قابل اتکاء و معتبر در سطح جهان در این زمینه محسوب می‌شود.

جعفر حسین ادامه داد: توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت در تمام بخش‌ها به انجام کارهای بزرگ درباره تغییرات آب و هوایی و اقلیم کمک خواهد کرد. خوشبختانه ایران بر تعهد جهانی خود مبنی بر کاهش ردپای کربن در میان مدت و دراز مدت پایبند بوده است.

وی پیچیدگی های روابط بین‌الملل ایران به دلیل تحریم‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در عین حال ایران با وجود چنین مشکلاتی تعهد خود را برای انجام پروژه مشترک با سازمان بهداشت جهانی و یونیدو نشان داده است و این بهترین خدمتی است که یک دولت می‌تواند در جهت توسعه سلامت ارائه دهد.