یک‌شنبه 4 آذر 1403

معاهده پاریس مانعی در مسیر راه اندازی نیروگاه های جدید / خانم ابتکار باید پاسخگوی وضعیت فعلی قطع برق باشد!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
معاهده پاریس مانعی در مسیر راه اندازی نیروگاه های جدید / خانم ابتکار باید پاسخگوی وضعیت فعلی قطع برق باشد!

آصفری گفت: امضای معاهده پاریس توسط رئیس وقت سازمان محیط زیست مانعی بین المللی به سایر مشکلات برای راه اندازی نیروگاه های جدید افزود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ طی یکسال اخیر بروز قطعی برق در برهه هایی از فصل زمستان و تابستان در بسیاری از مناطق کشور، یکی از پدیده‌های عجیبی بوده که ابهام‌ها و پرسش‌های زیادی را در اذهان عمومی ایجاد کرد ه است و در این راستا انتقادات بسیاری به خصوص در زمینه کاهش نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی و افت تولید برق در کشور متوجه دولت شد.

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در خصوص قطعی های مکرر برق طی روزهای اخیر با انتشار توییتی در صفحه شخصی خود نوشت: «وقتی رییس سازمان حفاظت محیط زیست وقت به نمایندگی از دولت، بدون موافقت مجلس معاهده پاریس را امضا می کند تا مانعی بین المللی هم به سایر مشکلات خود برای راه اندازی نیروگاه های جدید بیافزاید، امروز باید پاسخگوی وضعیت فعلی قطعی برق باشد!»

اما گفتنی است که توافق پاریس در 12 دسامبر سال 2015 در چارچوب کنوانسیون اقلیم سازمان ملل متحد به تصویب رسید. در ظاهر هدف از تصویب این معاهده، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای برای جلوگیری از گرمایش زمین بوده است و در این راستا کشورهای عضو این توافق، تعهداتی را در قبال کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای می‌پذیرند.

زمستان سال 94، با امضای معصومه ابتکار رئیس وقت سازمان حفاظت از محیط زیست در پاریس، ایران اعلام کرد که قصد دارد در این توافق که شاید جهان را از «گرمایش جهانی» نجات دهد شرکت کند، این در حالی است که طبق قانون هیچ معاهده‌ای تا قبل از اینکه به تصویب مجلس برسد قابل امضا نیست و باید دولت ابتدا تأیید مجلس را می‌گرفت اما پس از امضای این توافقنامه لایحه آن به مجلس ارائه شد.

هر چند این موضوع با موافقت مجلس دهم همراه شد ولی در نهایت پس از اینکه مصوبه برای تأیید نهایی به شورای نگهبان فرستاده شد این شورا ایراداتی نسبت به آن گرفت که کماکان پابرجاست.

حالا یکی از دلایلی که برای مرتبط دانستن خاموشی‌های اخیر با توافق پاریس مطرح شده، ناظر به نزولی بودن شیب افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها در دولت‌های یازدهم و دوازدهم نسبت به دولت‌های قبل است، با این وجود اینگونه استدلال می‌شود که با توجه به اینکه نیروگاه‌ها یکی از منابع اصلی تولید گازهای گلخانه‌ای مثل کربن دی اکسید هستند، در نتیجه دولت به دلیل اجرای چراغ خاموش توافق پاریس، ظرفیت نیروگاهی را به اندازه کافی افزایش نداده است.

انتهای پیام /