معاونت امور دانشجویان: تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور به شدت پایین آمده / جمعا به 100 نفر هم نمی رسد
تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور در حوزه وزارت علوم به شدت پایین آمده است. حدود 8 سال پیش سالی 600 تا هزار نفر درخواست داشتیم، اما حالا فکر نمیکنم جمعا به 100 نفر هم برسد.
سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل گفت: تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور در حوزه وزارت علوم به شدت پایین آمده است. حدود 8 سال پیش سالی 600 تا هزار نفر درخواست داشتیم، اما حالا فکر نمیکنم جمعا به 100 نفر هم برسد.
«اردوان ارژنگ»، سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل در گفتوگو با ایلنا درمورد شاخصهای پذیرش و انتقال دانشجویان ایرانی که خارج از کشور درس خواندهاند و میخواهند برای ادامه تحصیل به ایران برگردند، گفت: دانشجو باید اعلام کند که در چه دانشگاهی داخل کشور متقاضی ادامه تحصیل است همچنین ما باید بررسی کنیم که دانشجو خارج از کشور در چه دانشگاهی درس خوانده است و این دانشگاهها حتما باید مورد تایید وزارت علوم کشورمان باشد. بعد از آن، از نظر رتبهبندی، دانشجویانی که به کشور برمیگردند را براساس رتبه دانشگاهی که در خارج تحصیل کرده اند، برای ادامه تحصیل به یکی از دانشگاههای داخلی معرفی میکنیم.
ارژنگ درمورد آزمون ارزیابی صلاحیت علمی دانشجویان انتقالی که قرار است دی ماه برگزار شود، توضیح داد: این آزمون صرفا برای رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی است و دانشجوهای انتقالی از سایر رشتهها چنین آزمونی ندارند.
او در مورد اینکه آیا بازه زمان خاصی برای درخواست ادامه تحصیل در کشور وجود دارد که دانشجویان ملزم باشند در آن فرصت ثبت درخواست کنند، اینطور خاطرنشان کرد: خیر. زمان خاصی مطرح نیست و دانشجویان هر زمانی که خواستند میتوانند در سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) درخواست خود را ثبت کنند البته معمولش اینطور است که یک یا دو ماه قبل از شروع ترم جدید دانشگاههای ایران درخواستشان را اعلام میکنند، ولی این امکان هم وجود دارد که در طول سال نیز چنین اقدامی را انجام بدهد.
سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل افزود: ما نزدیک به آغاز ترم دانشگاه ها، جلسهای در شورای انتقال تشکیل میدهیم و درخواستهایی که مشکلی ندارند را به دانشگاههای داخل معرفی میکنیم.
ارژنگ در مورد اینکه روند انتقالی به طور معمول چقدر طول میکشد، اظهار کرد: تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور در حوزه وزارت علوم به شدت پایین آمده است. حدود 8 سال پیش سالی 600 تا هزار نفر درخواست داشتیم، اما حالا فکر نمیکنم جمعا به 100 نفر هم برسد.
او تصریح کرد: داخل کشور زمینه درس خواندن هست و همه رشتههایی که دانشجویان برای تحصیل در آن رشته به خارج از کشور میرود داخل ایران هم وجود دارد و میتوانند به شکلهای مختلف از جمله بدون آزمون، پذیرش براساس معدل، فراگیرهای پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی و... در کشور تحصیل کنند و اصلا خیلی از صندلیها در رشتههای مختلف خالی میماند.
ارژنگ با تاکید به اینکه دانشجویانی که به خارج از کشور میروند بیشتر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند یادآوری کرد: تعداد دانشجویانی که به کشور برمی گردند خیلی کم است.
او در مورد این پرسش که آیا گرانیها و تغییرات نرخ ارز کمکی به برگشت دانشجوها کرده است یا خیر عنوان کرد: گرانیها و تغییرات نرخ ارز هم موجب نشد که آمار بازگشت دانشجویان بالا برود. البته شعبه انتقال ما آماده بررسی مدارک دانشجویان است. بیشتر کسانی که برای تحصیل به خارج میروند دانشجوی رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هستند و ما داخل کشور برای رشتههای علوم انسانی، کشاورزی و... ظرفیت زیاد داریم و صندلیها پر نمیشود.
سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل در مورد تلاشهای سازمان امور دانشجویان برای ایجاد انگیزه بازگشت در دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: همکاران ما رایزنیهای علمی با کشورهای مختلف دارند و طرحهایی هم برای جذب دانشجوی خارجی دارند و هم برای ایجاد انگیزه بازگشت در دانشجویان ایرانی وجود دارد تا آنها را علاقهمند به برگشت به کشور کنند که معاونت امور بین الملل سازمان امور دانشجویان اقداماتش را دنبال میکند.
تماشاخانه