معاون جهاد کشاورزی ابرکوه: 221 هکتار اراضی شهرستان به آبیاری نوین تجهیز شد
یزد - ایرنا - معاون مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به محدویت منابع آبی شهرستان گفت: در هفته جاری 221 هکتار اراضی و باغ های منطقه با 27 میلیارد ریال کمک بلاعوض دولت به آبیاری نوین تجهیز شده است.
احمد زرنگار عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این طرح در 12 پارچه از مزارع به بهره برداری رسیده است، افزود: کشاورزان برای اجرای این طرح که 115 هکتار آبیاری قطره ای و بقیه کم فشار است در مجموع افزون بر هفت میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده اند.
مسوول امور آب و خاک جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: با توجه به پدیده 2 دهه خشکسالی اجرای آبیاری نوین در این شهرستان نقش بسزایی در افزایش راندمان آبیاری، جلوگیری از علف های هرز، افزایش تولید و بهره وری آب دارد.
زرنگار با بیان اینکه حدود پنج هزار هکتار اراضی و باغ های شهرستان از سال 1370 تاکنون به آبیاری نوین تجهیز شده است، گفت: از این میزان حدود سه هزار هکتار آن در 6 سال گذشته اجرا شده است.
وی، افزود: دولت یازدهم و دوازدهم برای این میزان آبیاری نوین 400 میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان منطقه پرداخت کرده است.
زرنگار خاطرنشان کرد: هم اکنون در 500 هکتار از اراضی و باغ های شهرستان، طرح آبیاری کم فشار، قطره ای، زیرسطحی، تیپ و تشتکی در دست اجراست.
حمایت دولت از کشاورزان اجرای طرح های آبیاری نوین
همچنین مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به نقش حیاتی آب در تولید محصولات کشاورزی به ایرنا گفت: دولت برای آبیاری کم فشار و قطره ای در هر هکتار به ترتیب هفتاد میلیون ریال و 170 میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند لذا کشاورزان از این خدماتی که دولت فراهم کرده است استفاده کنند.
مهدی غیب الهی با اشاره به مزایای آبیاری نوین (کم فشار، قطره ای، زیرسطحی، تیپ و تشتکی)، تصریح کرد: در این سامانه راندمان آبیاری از 35 تا 85 درصد افزایش می یابد.
وی با توجه به تداوم 2 دهه خشکسالی و افت سطح آب های زیرزمینی اظهار کرد: بهترین روش برای حفظ منابع موجود در بخش کشاورزی، اجرای طرح های آبیاری نوین است.
این مسوول کشاورزی شهرستان ابرکوه بیان کرد: برای استفاده از آب در بخش کشاورزی به صورت نوین، دولت در سال 1398 برای اجرای 500 هکتار آبیاری نوین، 60 میلیارد ریال کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان ابرکوه قرار داده است.
حمایت مسوولان از سرمایه گذاران حوزه کشت گلخانه ای
همچنین فرماندار و رییس شورای کشاورزی ابرکوه هفته گذشته در سی و دومین نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان با اشاره به کمبود آب و افت سطح منابع آبهای زیرزمینی از ادامه فعالیت برخی کشاورزان به استفاده از آبیاری سنتی غرقابی در مزارع گندم و جو شهرستان، خواهان اتخاذ تدابیری از سوی مسوولان نهادهای ذی ربط برای پیشگیری از این شیوه برداشت از چاه های کشاورزی منطقه شد.
محمد کاظمی نسب، افزود: با توجه به استقبال برخی سرمایه گذاران در حوزه کشت گلخانه ای، باید همه مسوولان در حوزه های مرتبط برای تامین آب، این افراد را حمایت کنند.
وی با تاکید بر اینکه سه هزار هکتار اراضی حاصلخیر منطقه آماده برای کشت و تولید محصولات گلخانه ای است، افزود: با اجرای طرح های گلخانه ای، مصرف آب از 15 هزار هکتار به صفر می رسد.
به گفته وی بحران آب برای بسیاری از مردم و مسولان شهرستان ملموس است و با توجه به وضعیت آب سفره های زیرزمینی منطقه که به دلیل کاهش بارندگی در 2 دهه اخیر به شدت کاهش یافته است، این روند همچنان ادامه دارد.
فرماندار ابرکوه در ادامه با بیان اینکه شرایط آبی شهرستان سال به سال بحرانی تر می شود افزود: با توجه به کاهش آب سفره های زیرمینی و افت سطح آب چاه های کشاورزی، گواه این مدعاست که آبخوان ابرکوه شرایط بسیار نامطلوبی دارد.
فرماندار ابرکوه افزود: کشاورزان بایستی برای حذف کشت محصولات پرآبخواه تلاش کنند و به دنبال کاشت محصولات کم آبخواه باشند و مسوولان نهادهای مربوطه از آنها حمایت می کنند.
اراضی قابل کشاورزی شهرستان ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم 2 دهه پدیده خشکسالی از 20 هزار هکتار به 15 هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و 40 درصد اشتغال وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و 500 خانوار، سالانه 200 هزار تن محصول کشاورزی و دامی از این طریق تولید می کنند.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در 140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
*س_برچسبها_س*