سه‌شنبه 6 آذر 1403

معاون رئیس‌جمهور: واگذاری 5 درصدی مسکن به ایثارگران جزو مصوبات دولت است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
معاون رئیس‌جمهور: واگذاری 5 درصدی مسکن به ایثارگران جزو مصوبات دولت است

معاون رئیس جمهور گفت: واگذاری پنج درصدی مسکن به ایثارگران جزو مصوبات دولت و رئیس جمهور است.

- اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سید امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی امشب در جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان کردستان در محل استانداری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: تعداد متقاضیان اشتغال ایثارگران و خانواده شهید استان در سال 1400 تعداد سه هزار و 345 نفر و در 9 ماه سال 1401 تعداد سه هزار و 275 نفر بوده است.

وی تعداد متقاضیان اشتغال فرزندان شهید و جانبازان 70 درصد در 1400 تعداد 393 نفر و در سال 1401 تعداد 388 نفر عنوان کرد.

معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید کشور استخدام جامعه هدف در سال 1400 را 348 نفر و در 9 ماهه سال 1401 را تعداد 307 نفر عنوان کرد.

وی با اشاره به بند (ج) ماده (17) قانون مکلف به بکارگیری و استخدام دولتی تمام فرزندان شهید و جانبازان 70 درصد به بالا اظهار کرد: در این راستا طبق این ماده قانونی 460 مجوز استخدام برای این متقاضیان صادر شده است اما متاسفانه مجموع 213 نفر از این سهمیه استفاده کردند و تعداد 247 نفر به دلیل ناهماهنگی دستگاه متقاضی با محل سکونت متقاضیان استخدامی از سهمیه استفاده نکردند.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: ظرفیت سهمیه استخدامی محفوظ است و تا آزمون بعدی این ظرفیت باید تکمیل شود.

هنوز 376 نفر از ایثارگران تبدیل وضعیت نشده‌اند

وی با اشاره به بند (و) تبصره 20 موضوع ایثارگران عنوان کرد: مجوز استخدامی این افراد هزار و 884 نفر بوده که تاکنون هزار و 507 نفر تبدیل وضعیت شدند و تعداد 376 نفر باقی مانده است.

معاون رئیس‌جمهور سیاست بنیاد شهید را در حوزه خوداشتغالی با سایر نهادهای حمایتی متفاوت دانست و گفت: امور ایثارگران امور عمومی است و مدیریت استان و شورای اشتغال مسئول اشتغال امور ایثارگران است.

به گفته وی، مصوبه دولت که از محل تبصره (16) ابلاغ شده است در اختیار استان‌هاست و 10 درصد اعتبارات باید اشتغال ایثارگران اختصاص یابد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور واگذاری پنج درصد طرح مسکن به ایثارگران را جزو مصوبه دولت و مصوبه سفر رئیس جمهور دانست.

وی هزار و 450 میلیارد ریال را جزو منابع تسهیلات اعتباری مصوب استان دانست و افزود: سایر تبصره‌ها 12 میلیارد ریال است.

قاضی‌زاده هاشمی مجموع اعتبارات خوداشتغالی را هزار و 462 میلیارد تومان و هزار و 450 میلیارد اعتبارات تخصیص یافته مربوط به بانک‌های عامل دانست و افزود: عملکرد استان در حوزه اشتغال ضعیف بوده است.

وی به حوزه مسکن ایثارگران اشاره و بیان کرد: چهار هزار و 52 نفر در اولویت واگذاری مسکن و تعداد 6 هزار و 882 نفر در اولویت بعدی قرار دارد.

معاون رئیس‌ممهور با اذعان به اینکه ایثارگران در طی 40 سال اخیر از خدمات مسکن بهره‌مند نشدند، خاطر نشان کرد: در 2 سال اخیر تنها 36 واحد مسکن در کردستان واگذار شده است.

وی تعداد گلزارهای استان را 972 مورد و تعداد مزارهای کردستان را پنج هزار و 418 مزار ذکر کرد و افزود: تاکنون پنج هزار و 235 گلزا ساماندهی شده و در سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد ریال به این امر اختصاص پیدا کرده است.

112 گلزار شهدای کردستان نیازمند مرمت است

به گفته رئیس بنیاد شهید کشور، تعداد 112 گلزار در استان نیازمند مرمت و برای این منظور سه میلیارد و 700 میلیون تومان مورد نیاز است.

وی مجموع تسهیلات قرض‌الحسنه رفاهی از بانک دی، سینا و ملی و وام‌های 18 درصدی را پنج میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: میزان تسهیلات 18 درصدی سال گذشته 20 میلیارد تومان بوده است.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به حوزه بهداشت و درمان تعداد داروخانه‌های فعال طرف قرارداد را 16 داروخانه ذکر کرد و اظهار داشت: متاسفانه تنها 12 درصد داروخانه ها عملکرد مطلوبی داشته و سایر داروخانه ها یا عملکرد متوسط یا ضعیفی داشته‌اند.

وی تصریح کرد: دولت موظف است طبق قانون صد درصد هزینه‌های درمانی ایثارگران را پرداخت کند، هرساله اعتباراتی در این زمینه پیش‌بینی می‌شود و بیمه‌ها اجازه دارند با سه ماه تاخیر آن را پرداخت کنند.

معاون رئیس‌جمهور ابراز داشت: بیمه ایثارگران بیمه دی است نسبت به سایر بیمه‌ها از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار است.

وی با اشاره به بالا رفتن هزینه‌های درمان و مشکلاتی که خانواده‌ها با آن مواجه‌اند خواستار همکاری بخش دولتی و خصوصی شد؛ اگر عملکرد داروخانه‌ای نسبت به ایثارگران ضعیف بود دانشگاه علوم پزشکی برخورد کند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور از راه‌اندازی مرکز جامع توانبخش، ورزشی و توانبخشی ایثار در سنندج اشاره کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان کردستان چهار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص پیدا کرد.

وی یادآورشد: امسال تعداد 34 هزار نفر از خانواده شهدا و ایثارگران به عتبات عالیات اعزام خواهند شد و تسهیلات بانک دی به آنها پرداخت خواهد شد، سهمیه استان کردستان هزار نفر است‌.

کردستان رتبه بیستم کشور!

قاضی‌زاده هاشمی اذعان کرد: کردستان در زمینه برگزاری جلسات ترویج فرهنگ ایثار و شهادت رتبه بیستم کشور را حائز است.

وی گفت: ارائه خدمات رفاهی و مسکن و توجه به موضوع اشتغال و کارآفرینی به اقشار ایثارگر و خانواده شهید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

معاون رئیس‌جمهور تولید شغل و مسکن برای ایثارگران را از وظایف دولت دانست و خاطر نشان کرد: از محل صندوق توسعه ملی منابعی برای ایثارگران اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه بقیه الله به صورت تخصصی در زمینه شرایط جانبازان شیمیایی فعالیت دارد افزود: این مرکز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند شیمیایی بودن فرد ایثارگر را شناسایی کند.

رئیس بنیاد شهید کشور نقش مدیران را در حوزه اشتغال و مسکن بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: در راستای اتمام پروژه‌های اجتماعی با بنیاد مسکن تفاهم‌نامه منعقد شده است.

وی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را از سیاست‌های بنیاد شهید دانست و اظهار کرد: تولید آثار فرهنگی مانند فیلم می توان از فراموشی حوادث دوران جنگ و ایثارگری‌های رزمندگان جلوگیری و رشادت و فداکاری ایثارگران را به نسل امروز منتقل کرد.

قاضی‌زاده هاشمی یادآورشد: هر استانی باید پدیده‌ای در حوزه ایثار و شهادت خلق کند و ما 30 درصد هزینه‌های آن را پرداخت می‌کنیم.

وی ترویج و تکریم خانواده شهدا و ایثارگران را جزو وظایف تمام ادارات دانست و ادامه داد: شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به‌موجب قانون تشکیل شده و رییس جمهور ریاست آن را عهده داراست، مصوبات آن به‌منزله مصوبات هیئت وزیران است، جایگاه معتبر و هم پیوست بودجه‌ای در کشور دارد، ستاد فرهنگی دفاع از کیان انقلاب اسلامی است

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این شورا هر سه ماه یکبار و با حضور استاندار باید تشکیل شود، افزود: این شورا برجسته‌ترین ستاد ملی و منطقه‌ای کشور است، تمام نهادهای فرادولتی و حاکمیتی عضو آن هستند.

قاضی زاده هاشمی یادآور شد: مصوبات شورا برای تمام دستگاه‌ها لازم‌الاجراست. یک درصد بودجه جاری کشور به این شورا اختصاص داده شده است.