پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

معاون نفت آبادان:/ قراردادهای 20 میلیاردی بازیکنان خیانت به فوتبال است

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
معاون نفت آبادان:/ قراردادهای 20 میلیاردی بازیکنان خیانت به فوتبال است

معاون اقتصادی صنعت نفت آبادان توضیحاتی درباره شرایط عجیب نقل و انتقالات و برنامه‌های این باشگاه برای درآمدزایی ارائه کرد.

به گزارش "ورزش سه" به نقل از فارس، میثم راستی در مورد اینکه چرا باشگاه صنعت نفت آبادان همیشه مشکل مالی دارد و آیا این مشکلات روزی حل خواهد شد، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی با توجه به برنامه پنجم و ششم توسعه قوانینی را مصوب کردند و دست شرکت‌های دولتی را برای حمایت از ورزش حرفه‌ای بستند، به همین دلیل باشگاه‌هایی که از لحاظ حقوقی و مالکیتی دولتی هستند نمی‌توانند از منابع دولتی استفاده کنند. متأسفانه این قوانین در لیگ برتر فقط مشمول تیم‌های نفتی شده و باشگاه‌های صنعتی به دلیل ساختار حقوقی خود از این قانون مستثنی شده‌اند.

وی افزود: باشگاه‌های صنعتی هزینه‌های چندصد میلیاردی در فوتبال انجام می‌دهند. برای حل شدن این مسئله نیاز است تغییر نگرشی در قانون اتفاق بیفتد یا دست‌کم توان رقابت را برای تیم‌های نفتی مثل صنعت نفت و نفت مسجد سلیمان به وجود آورند، اگر قرار باشد باشگاه‌های صنعتی 300 تا 500 میلیارد تومان برای لیگ برتر هزینه کنند، هر چقدر ما بخواهیم از جهات مختلف تأمین منابع مالی کنیم امکانپذیر نیست بتوانیم با آنها رقابت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون بیش از همیشه به اعمال قوانین بازی جوانمردانه مالی در فوتبال ما نیاز است. باید باشگاه‌ها را ممیزی کنند تا مشخص شود این پول‌ها را از کجا می‌آورند و در چه مسیرهایی هزینه می‌کنند؟ امروز از یکی از باشگاه‌های صنعتی آماری گرفتم، میانگین قراردادهایی که این باشگاه برای فصل جدید می‌بندد حدود 12 میلیارد تومان است. این مبلغ باید آورده‌ای داشته باشد. معنی فوتبال حرفه‌ای مشخص است و اگر ما می‌گوییم فوتبال ایران هم حرفه‌ای است، باید مجموعه اقداماتی انجام شود که به وسیله آن بتوان هزینه‌ها را تأمین کرد.

راستی خاطرنشان کرد: اگر نتوانید هزینه‌های خود را از طریق درآمدهای فوتبال تأمین کنید، مجموعه‌ای حرفه‌ای نیستید. صرف خرج کردن پول به معنی حرفه‌ای بودن نیست.

وی درباره اینکه فوتبال ایران ظرفیت قراردادهای 20 تا 25 میلیاردی یک بازیکن را ندارد توضیح داد: این کار خیانت به فوتبال است. اگر اثرات پرداخت چنین هزینه‌هایی را در درازمدت ببینید متوجه می‌شوید هیچ تیمی در آینده توان این کار را نخواهد داشت و پس از مدتی فوتبال ما دچار فروپاشی خواهد شد. چرا در فوتبال دنیا حتی از تزریق پول‌های سرمایه‌داران و شیوخ نفتی جلوگیری می‌کنند؟ همین الان مجموعه‌ای عربستانی باشگاه نیوکاسل را خریده است. مطمئن باشید به آنها اجازه نمی‌دهند در سالهای اول و دوم هزینه‌های میلیونی یا میلیارد دلاری داشته باشند و هر بازیکنی را بخرند. ابتدا باید ساختار را ایجاد کرد و طبق همان ساختار تأمین منابع کرد. سپس از طریق همان منابع مالی که خودتان تولید می‌کنید باید هزینه‌ها را تأمین کنید.

معاون باشگاه صنعت نفت آبادان درباره اینکه بازیکنی که برای خریدش 20 تا 25 میلیارد هزینه می‌شود، در طول فصل از لحاظ فنی و میزان انتظارات تحت فشار شدیدی هم قرار خواهد گرفت و این موضوع سبب خراب شدن بازار خواهد شد، توضیح داد: با این وضعیت اگر ما بخواهیم وارد نقل و انتقالات شویم فاجعه پیش‌رو داریم. باشگاه صنعت نفت بحث هزینه‌ها و انتقال بازیکن از تیم‌های پایه بزرگسال را در سنوات گذشته همیشه رعایت کرده است اما اکنون بازیکن رده سنی امید انتظار یک تا دو میلیاردی از ما دارد. او هنوز به لیگ برتر هم نیامده است.

راستی درباره وضعیت مذاکرات باشگاه صنعت نفت و مطرح شدن گزینه‌هایی مثل رضا پرکاس برای سرمربیگری این تیم برای فصل آینده پاسخ داد: بحث نقل و انتقالات در حوزه کاری من نیست، اما طبق اطلاعاتی که دارم گزینه اول ما برای فصل آینده علیرضا منصوریان است. در همین هفته هم جلسه‌ای با هیأت مدیره خواهد داشت هر چند پیش از این هم جلساتی برگزار کرده‌اند. امیدوارم به نتیجه برسند و هر چه سریع‌تر وضعیت کادرفنی صنعت نفت آبادان تعیین تکلیف شود. تیم ما اکنون کمتر درگیر مسائل نقل و انتقالاتی است اما اگر هر چه سریع‌تر وضعیت کادرفنی مشخص شود سریع‌تر می‌توانیم در بازار نقل و انتقالات ورود کرده و اقدام کنیم. در این حالت کمتر دچار بازارگرمی‌ها و حباب‌سازی‌های افرادی خواهیم شد که بازیکنان را جابجا می‌کنند.

وی درباره برنامه‌های باشگاه صنعت نفت برای فصل آینده اظهار داشت: یک تا دو اسپانسر اصلی داریم که از طریق آنها تأمین منابع می‌کنیم. باید از مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فراورده نفتی ایران و افرادی مثل سالاری، ضیار، قیم و همچنین شرکت پالایش نفت آبادان تشکر کنم، واقعا تا جایی که قانون اجازه می‌داد و حتی برخی موارد فراتر از قانون، با مسئولیت شخصی و سازمانی‌شان حمایت‌هایی از باشگاه داشتند اما دست آنها هم بسته است. به قول معروف خرما هست اما در نخیل است و دست ما کوتاه.

معاون باشگاه صنعت نفت آبادان عنوان کرد: صنعت نفت در بحث تأمین منابع اقداماتی را انجام داده و اسپانسری دائمی به نام سازمان منطقه آزاد اروند داریم. باید از مجموعه منطقه آزاد به ویژه اسکندری هم به دلیل حمایت‌هایش تشکر کنیم. فعالیت‌های اقتصادی را هم انجام می‌دهیم اما بیشتر به دنبال منابع باثبات هستیم. باید این منابع باثبات به شکلی فراهم شود که کمتر دچار آسیب شویم و بتوانیم حداقل‌ها را تأمین کنیم. امیدوارم در قوانین بالادستی تغییراتی ایجاد شود تا بتوانیم سایر هزینه‌ها را نیز تأمین کنیم.

راستی در خصوص اینکه آیا می‌توان شرکت‌های غیردولتی را برای حمایت‌های مالی از باشگاه صنعت نفت جذب کرد، گفت: برای جذب اسپانسر اقدام کردیم و با شرکت‌های متعدد حتی در تهران و دیگر شهرها مذاکرات متعددی داشتیم، اما بحث اسپانسری در دنیا سه مدل است، اسپانسرهای رانتی که حتما باید رانت یا ارتباط سازمانی وجود داشته باشد تا قراردادی منعقد شود، مثل ایران‌خودرو و مجموعه پیکان یا شرکت‌های تابعه با مجموعه پیکان، سپاهان یا فولاد خوزستان. بحث بعدی، اسپانسرهای رانتی مزیتی هستند، مثلا ارتباط یا ارزشی برای اسپانسرینگ وجود دارد که به وسیله آن رانت به ارزش اضافه می‌شود، مثلا حامی مالی می گوید پکیج حمایت من ده میلیارد است اما این قرارداد به 50 میلیارد تومان می‌رسد. چنین قراردادی در دنیا هم اتفاق می‌افتد که نمونه آن ارتباط مجموعه منچستر سیتی با شرکت هواپیمایی اتحاد امارات است.

معاون باشگاه صنعت نفت تصریح کرد: مدل دیگری هم وجود دارد که عرف است و آن هم مزیتی بودن حامی مالی است. یعنی براساس مزیتی که باشگاه ایجاد می‌کند حامی مالی جذب خواهد شد. صنعت نفت در سالهای اخیر مزیت‌های خود را جمع‌آوری کرده است. این باشگاه در سراسر ایران طرفدارانی دارد، اما پتانسیلش بالقوه بوده و به بالفعل تبدیل نشده است. اقداماتی را برای تجمیع هواداران و یک کاسه کردن این ظرفیت انجام دادیم تا پتانسیل هواداری به بالفعل تبدیل شود.

راستی افزود: می‌خواهیم از پتانسیل ایجاد شده حداکثر استفاده را ببریم. فروشگاه آنلاین و اپلیکیشن هواداری ایجاد کرده‌ایم. حق عضویت‌ها و استفاده از خدمات پرداخت و... ایجاد کردیم، اما نیاز داریم در حوزه هوادارای فرهنگ‌سازی شود تا طرفداران هم از ظرفیت ایجاد شده استفاده کنند. اگر باشگاه با اسپانسر قرارداد می‌بندد هواداران هم باید از این خدمات استفاده کنند. به صورت مثال با یک شرکت بیمه‌ای قرارداد بستیم. قطعا در این حالت نفع می‌بریم. 10 درصد آخر قرارداد بازیکنان و کادرفنی را از این همین محل پرداخت کردیم.

وی در گفت‌وگو با برنامه تهران ورزشی رادیو تهران ادامه داد: نیاز است سازمان لیگ هم نگاه متفاوتی داشته باشد. امیدوارم اتفاقاتی که سال گذشته ایجاد کردند امسال با شدت کمتری شاهد باشیم. تبعیضی که بین تیم‌های خاص تهرانی با تیم‌های شهرستانی وجود دارد قطعا به صفر نخواهد رسید اما امیدواریم امسال کمتر شود تا بتوانیم برای تأمین بخشی از هزینه‌های خود از سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال نیز استفاده کنیم.