معاون وزیر نیرو: برخورداری روستاییان از آب شرب پایدار 10 برابر شد
شهرکرد - ایرنا - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: تعداد روستاییان بهرهمند از آب شرب پایدار در دولت تدبیر و امید به هفت میلیون نفر و 300 هزار افزایش یافته است و این تعداد تا پایان دولت به 10 میلیون و 300 هزار نفر میرسد که در مقایسه با سالهای گذشته رشد 10 برابری را نشان میدهد.
قاسم تقیزاده خامسی روز چهارشنبه در سیزدهمین هفته پویش ملی «الف، ب، ایران» و بهرهبرداری از 14 طرح حوزه آب و برق استان چهارمحال و بختیاری افزود: جمعیت روستایی برخوردار از آب شرب پایدار تا قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم 900 هزار نفر بوده است که با عنایت مقام معظم رهبری به مناطق روستایی و محروم و با تامین منابع مالی از محل صندوق توسعه ملی، بسیاری از مناطق روستایی کشور از آب شرب برخوردار شدهاند.
وی به خدمات نظام اسلامی و دولت تدبیر و امید در دیگر حوزههای وزارت نیرو نیز اشاره کرد و گفت: در ابتدای انقلاب فقط چهار تصفیهخانه فاضلاب در کشور ایجاد شده بود اما این رقم در ابتدای دولت تدبیر و امید به 119 واحد رسید و طی 6 سال گذشته 75 تصفیهخانه جدید به این تعداد اضافه شده است.
تقیزاده خامسی تصریح کرد: تا پایان دولت دوازدهم نیز 50 تصفیهخانه فاضلاب جدید به بهرهبرداری میرسد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به ایجاد 32 تصفیهخانه آب جدید در کشور در طول فعالیت دولت تدبیر و امید اظهار داشت: تا قبل از انقلاب اسلامی تنها 27 تصفیهخانه فاضلاب در کشور ایجاد شده بود که این تعداد تا قبل از دولت یازدهم به 119 مورد افزایش یافت و امید میرود تا پایان دولت 25 تصفیهخانه آب دیگر نیز به بهرهبرداری برسد.
تقیزاده خامسی در ادامه با اشاره به قرارگیری کشور در منطقه خشک و نیمهخشک جهان بر مدیریت صحیح منابع آب تاکید کرد و گفت: 46 درصد جمعیت کشور در فلات مرکزی ایران ساکن هستند که تنها به 20 درصد منابع آبی کشور دسترسی دارند.
وی با حمایت از طرح آبرسانی بن به بروجن در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: همانطور که برای تامین آب شرب همه مناطق کشور تاکید داریم، بر اجرای این طرح نیز تاکید داریم و هر چند مشکلاتی بر سر راه اجرای این طرح وجود دارد اما با ارادهای که شکل گرفته این مشکلات به زودی برطرف و اجرای طرح با جذب منابع مالی سرعت بیشتری به خود میگیرد.
معاون وزیر نیرور در امور آب و آبفا با اشاره به تشکیل کارگروه احیای زایندهرود به ریاست معاون اول رییس جمهوری، افزود: این کارگروه همانند کارگروه احیای دریاچه ارومیه تلاش دارد تا با ایجاد یک شناخت مشترک بین استانهای منتفع از زایندهرود، مشکلات و اختلافات موجود را برطرف کند.
تقیزاده خامسی، از تدوین نقشه راه احیای زایندهرود خبر داد و گفت: یک سال است که روی این موضوع کار میکنیم و هم اینک این نقشه تدوین شده تا همه ذینفعان در حوزه زایندهرود که پرچالشترین حوضه آبریز کشور است به شناخت مشترک برسند.
وی، تغییر الگوی مصرف در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی و استفاده از پساب را از مهمترین موارد تدوین شده در نقشه راه احیای زایندهرود برشمرد.
به گزارش ایرنا، در این آیین به طور همزمان 14 طرح حوزه برق و آب این استان با سرمایهگذاری 337 میلیارد تومان افتتاح شد.
بهرهبرداری از تصفیهخانه فاضلاب شهر لردگان، برقرسانی به پنج روستا، بهینهسازی شبکه وتبدیل سیم به کابل خودنگهدار، توسعه شبکه فشار متوسط و افزایش نقاط مانور، افزایش ظرفیت پستهای توزیع، توسعه شبکه فشار ضعیف و تامین برق متقاضیان، توسعه شبکه روشنایی شهری وروستایی، نصب کنتورهای هوشمند در جهت ارتباط دوسویه و احداث نیروگاه مقیاس کوچک گازی از جمله این طرحها است.
*س_برچسبها_س*