معرفی برگزیدگان مسابقه گویندگی «راض بابا»
همزمان با چهل و سومین سالگرد هفته دفاع مقدس ویژه برنامه «برای وطن، به راه حسین (ع)، به نام شهید» در فرهنگسرای اشراق برگزار شد.
همزمان با چهل و سومین سالگرد هفته دفاع مقدس ویژه برنامه «برای وطن، به راه حسین (ع)، به نام شهید» در فرهنگسرای اشراق برگزار شد. در این ویژه برنامه که با رویکرد محتوایی به منظور افزایش آگاهی تاریخی نوجوانان نسبت به دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده بود خانواده شهدا نیز حضور داشتند. در این برنامه همزمان سومین مسابقه گویندگی «راض بابا» نوشته طاهره کوهکن با هیأت داورانی متشکل از فاطمه محمدی، سید احسان طباطبایی و شهاد زمانی و برگزار شد.
در این برنامه منتخبین برای شرکت در مسابقه گویندگی انتخاب شدند تا پاراگرافهایی منتخب از کتاب «راض بابا» را قرائت کنند.
فاطمه محمدی یکی از داوران مسابقه گویندگی بیان کرد: لحن در خواندن مهم است و اثربخشی متن را بسیار بالاتر میبرد. خوانش هر گوینده باید احساس نویسنده و جریان داستان را به خواننده منتقل کند. هر اجراکنندهای باید بتواند احساس نویسنده کتاب ارجمند «راض بابا» و به تبع آن طاهره کوهکن را به مخاطبان منتقل کند.
محمدی که کتاب «راض بابا» را به صورت صوتی خوانده اظهار کرد: کتاب «راض بابا» را به همه نوجوانان توصیه میکنم بخوانند تا از زندگی شهیده راضیه کشاورز که بسیار خواندنی است آگاه شوند شهیده کشاورز الگوی بسیار خوبی برای نوجوانان است. او جانش را فدای امام زمان (عج) کرد و در این راه به شهادت رسید.
شهاد زمانی از دیگر داوران مسابقه گویندگی نیز اظهار کرد: سه آیتم اصلی «طنین یا رنگ صدای گوینده»، «لحن گوینده» و «وقف و وصلها» در خوانش کتاب از اولویتهایی است که باید مدنظر شما قرار بگیرد. خوشبختانه کتاب ارزشمند «راض بابا» با خوانش بسیار خوب فاطمه محمدی در دسترس شما قرار دارد و این برنامه هم بخشهایی از آن را قرائت کردند و الگوی خوبی برای خوانش بهتر کتاب در اختیارتان قرار گرفته است که با رعایت نکات آن میتوانید اجرای بهتری داشته باشید.
کتاب «راض بابا» نوشته طاهره کوهکن است که خاطرات شهیده راضیه کشاورز است. این کتاب روایت دختر نوجوانی است که تمام تلاشش را میکند بهترین باشد، ولی در شانزدهمین بهار عمرش حادثهای رخ میدهد و او را در رسیدن به خواستهاش کمک میکند. انفجاری که در سال 1387 در حسینیه سیدالشهدای شیراز رخ داد، نقطه اوج زندگی او را رقم زد. شهیده راضیه کشاورز 11 شهریور 1371 در مرودشت شیراز به دنیا آمد. والدینش به خاطر ارادتی که به خانم فاطمه زهرا (س) داشتند نامش را راضیه گذاشتند. سرانجام در سن 16 سالگی در فروردین 1387 بعد از آنکه از زیارت بارگاه امام رئوف به شهرش بازمیگشت بر اثر انفجار تروریستی شهید شد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«سردار علی مویدی فرمانده انتظامی فارس گفت: انفجار در شیراز خرابکاری نبوده و احتمالا علت اصلی این حادثه به دلیل سهلانگاری بوده. زیرا چندی پیش در همین محل یک نمایشگاه در وصف دفاع مقدس برپا شده بود. مویدی اضافه کرد احتمال میرود مهمات باقی مانده در محل عامل این انفجار بوده باشد. این درحالیست که برخی خبرگزاریها در شب گذشته گزارش دادهاند که در حادثه انفجار شهر شیراز، بمبی دستساز منفجر شد. مقامات در شیراز میگویند که تردیدها در مورد علت واقعه انفجار همچنان در دست بررسی است. رادیو را خاموش کردم. از شنیدن حدسهای بیپایه که انفجار را به نمایشگاه دفاع مقدس مربوط میدونست، بهم میریختم. از ماشین پیاده شدم و به اتفاقات پا گذاشتم. مجروح شدن راضیه برایم غیرمنتظره و فکر کردن بهش هم سخت بود.»
لازم به ذکر است در انتهای برنامه و با انتخاب هیأت داوران پنج نفر اول و برگزیدگان مسابقه گویندگی به ترتیب عطیه سعیدی، آنا صالحپور، نرگس یوسفخانی، صادق منظری و امیرحسین موسیخان معرفی و مورد تقدیر واقع شدند.
همچنین پنج نفر دوم که شایسته تقدیر شناخته شدند عبارتند از: ضحی رحمتی، سارینا مهدی، حدیثه اصغری، امیرعباس بیات و پویا فضائلی.
گفتنی است در ویژه برنامه «برای وطن، به راه حسین (ع)، به نام شهید» مادران شهید حمیدرضا جدیدی و شهید حسین اشرفی گودرزی به ذکر خاطراتی از فرزندان خود پرداختند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها