معرفی و تجلیل از 8 استاد ممتاز دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم
نشان ویژه استاد ممتازی دانشگاه تهران، به هشت استاد ممتاز دانشگاه تهران اعطا شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، شب گذشته آیین اعطای نشان ویژه استاد ممتازی به هشت استاد ممتاز دانشگاه تهران در محل تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
غلامعلی افروز از دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، علیاکبر موسوی موحدی و علیاکبر صبوری از مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، محمدعلی اخوان بهابادی از دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، محمدرضا مخبر دزفولی از دانشکده دامپزشکی، محمود کمرهای و جواد فیض از دانشکدگان فنی و عباس مصلینژاد از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، هشت استاد ممتاز دانشگاه تهران هستند که دوشنبه شب در آیینی که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، تجلیل شدند و حکم، تندیس و نشان ویژه استاد ممتازی را از سوی رئیس دانشگاه تهران دریافت کردند. بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه تهران و به منظور بهرهمندی هر چه بیشتر و بزرگداشت و ارج نهادن به اعضای هیئت علمی دانشگاه با مرتبه استادی که دارای شایستگیهای علمی و شخصیت فرهنگی شاخص در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی و نیز حسن شهرت و دارای مرجعیت علمی در زمینه تخصصی خود باشند، طبق ضوابط دستورالعمل نحوه انتخاب استاد ممتاز، معرفی میشوند. شرط اولیه به منظور احراز مقام استاد ممتازی دانشگاه تهران، دارا بودن 10 سال سابقه خدمت تمام وقت در دانشگاه تهران پس از ارتقا به مرتبه استادی است. همچنین برای این منظور، کسب حداقل 250 امتیاز از فعالیتهای پژوهشی، فناوری و هنری پس از ارتقا به مرتبه استادی بر مبنای آئیننامه ارتقای مرتبه اعضای هیأت علمی، الزامی است.
مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم گفت: هر کشوری بخصوص کشورهایی که در مسیر توسعه قرار دارند اگر یکی از این استادان ممتاز و نمونههای درخشان را داشته باشند، میتوانند ارزشافزوده بسیاری را برای ملت و کشور خود فراهم کنند. وی با اشاره به تاکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر اینکه اساتید باید در صدر قرار گیرند، یکی از اهداف برگزاری آیین اعطای نشان ویژه استاد ممتازی به استادان ممتاز دانشگاه تهران را تحقق این تاکید وزیر علوم دانست و خاطرنشان کرد: ما وظیفه داریم این اساتید را که نجیب و قانع هستند و وقتی با این عزیزان مواجه میشوم هیچ خواستهای ندارند و همیشه تلاش کردهاند با تمام وجود در خدمت علم و توسعه فرهنگ این کشور عزیز باشند، قدر بدانیم. رئیس دانشگاه تهران افزود: علاوه بر اینکه به دنبال این هستیم که لبخند رضایتی را بر لبان این اساتید عزیز بنشانیم، اهداف دیگری از برگزاری آیینهای اینچنینی داریم. کشور ما به شدت نیازمند شناختن این اساتید ارزشمند است. کشورمان یک پیشینه و دیرینه بسیار افتخارآمیزی هم از جنبه ملی و هم از جنبه مذهبی دارد و اسلام عزیز این پیشینه را غنایی دوچندان بخشیده است. ما اگر میخواهیم مسیر توسعه را به معنای واقعی طی کنیم باید پیشروهای این مسیر، این اساتید ممتاز و اندیشمند باشند. بنابراین وظیفه داریم این اساتید را بشناسیم و بشناسانیم. مقیمی بر ترویج علم و فرهیختگی و فرزانگی از طریق معرفی دانشمندان و اندیشمندان تاکید کرد و گفت: نمادهای حکمت و فرزانگی، حکیمانی هستند که در دسترس ما هستند و ما باید آنها را برای جوانان تبلیغ و ترویج کنیم. بنابراین الگووارههای دانشگاهی و حتی عموم جامعه ما بایستی این فرهیختگان و عزیزان باشند. مقیمی افزود: وجه تمایز اساتید ممتاز در مقایسه با ستادهها و دستاوردهای سایر اساتید، میزان اثرگذاری آنها در عرصه علم و فناوری و فرهنگ در جامعه است. این اساتید ممتاز دانشگاه تهران ممکن است در یک محیط اجتماعی و محیطهای دانشگاهی دیگر حضور فیزیکی نداشته باشند، ولی همواره دانشگاهیان در عرصه داخلی و بینالمللی از دستاوردهای علمی آنها بهرهمند شدهاند و توانستهاند با جریانسازی علمی خود، مسیر جدیدی را پیش روی اندیشمندان قرار دهند. همانطور که در رابطه با مدیران اثربخش میگوییم، مدیر اثربخش، مدیری است که در هنگام عدم حضورش نیز سازمان بخوبی کار کند؛ تعبیرم این است که استاد ممتاز به عنوان استاد اثرگذار، میتواند جهت علمی را در حوزه تخصصی خود تعیین کند و دانشگاهیان از او الگو میگیرند و مسیر ترقی خود را بر اساس الگوهای رفتاری و عملکردی استاد ممتاز تنطیم میکنند. مقیمی توضیح داد: این اساتید بزرگوار که شایسته عنوان استاد ممتاز شدهاند، ممکن است در خیلی از دانشگاهها و مکانهای جامعه حضور نداشتهاند، اما تشعشع عملکردشان در جای جای ایران عزیز و در سطح بینالمللی قابل رویت است و این عزیزان همان سرمایه های کمیاب و ارزشمندی اند که باعث افتخار دانشگاه تهران هستند. وی در پایان با قدردانی از مهندس ابراهیم جمیلی مدیرعامل بنیاد علم و فناوری جمیلی به عنوان حامی اصلی تامین منابع مورد نیاز برای برگزاری و تهیه هدایای آیین اعطای نشان ویژه استاد ممتازی، گفت: خیرین نیکاندیش همواره مایه دلگرمی ما هستند و انرژی میدهند و در کنارش منابع مالی مورد نیاز برای رویدادها را تامین میکنند که البته حضور معنوی ایشان خیلی مهمتر و اثرگذار تر از منابع مالی است.
زلفیگل، وزیر علوم نیز در این مراسم با اشاره به شاگردپروری و خدمات علمی استادان ممتاز، خاطرنشان کرد: کسب مقام استاد ممتازی نتیجه یک عمر جهاد علمی و تلاش صادقانه است. یقینا نظر لطف خداوند شامل حال عزیزانی شده است که به این مرتبه نائل میشوند. خوشا به حال انسانهایی که خداوند به قلم و کرم و علم و عقلشان برکت میدهد.
وی با ابراز خرسندی نسبت به اینکه سنت حسنه تجلیل از استادان ممتاز از سوی دانشگاه تهران نهادینه میشود، بیان داشت: استادان ممتاز، سرآمد جامعه علمی هستند. امروز دنیا از طریق علم و فناوری برای خود سرمایه اجتماعی ایجاد میکند و کشورهای پیشرفته از طریق علم و فناوری و صادر کردن علم و فناوری و نوآوری، برای خود قدرت نرم ایجاد میکنند. قدرت نرم یعنی شما به گونهای عمل کنید که قلب مردمان با شما باشد و از پیشرفت شما خوشحال شوند.
زلفیگل افزود: وقتی علمی تولید میکنید که این علم در کتابهای مرجع و نشریات علمی قرار میگیرد، دیگران به آن رجوع میکنند و از علم شما بهرهبرداری مینمایند، با نام شما و نام کشور شما آشنا میشوند و برایشان نسبت به کشور تولیدکننده علم، جذبه ایجاد میشود؛ وقتی کشوری فناوری تولید میکند و آن فناوری موجب رفاه جوامع دیگر میشود، ایجاد جاذبه می کند و قدرت نرم آن کشور افزایش می یابد و آن کشور مقبولیت پیدا می کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروز کشورگشایی از طریق علم و فناوری در حال وقوع است؛ گفت: امروز دنیا دنبال جنگ گران نیست بلکه دنیا به دنبال کشورگشایی و تسخیر کشورها از طریق علم و فناوری است. جالب است که کشورگشایی از طریق علم و فناوری پسندیده و مشروع هم است. اگر میخواهیم قدرت نرم نظاممان را ارتقا دهیم و اگر دنبال صدور انقلاب اسلامی و گسترش تمدن خود هستیم و اگر دنبال این هستیم که فرهنگ خود را به رخ جهانیان بکشیم، تنها راه آن سرمایهگذاری در زمینه علم است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: کار استاد ممتاز تولید علم و تولید دانش مبتنی بر عقل، عقلانیت، تجربه و ابزار ادراکی بشر است و در کنار تولید دانش، داشتن مسئولیت اجتماعی مهم است و 2 مسئولیت اجتماعی که شما استادان انجام دادید شاگردپروری و حل مسائل و نیازهای جامعه است.
خسروپناه با بیان اینکه همه ویژگیهای استاد ممتازی در مفهوم حکمت نهفته است، گفت: خدای سبحان، حکمت را از سنخ علم میداند. کار و بعثت انبیاء این بوده است که کتاب و قرآن را تعلیم دهند. منشا کتاب، وحی و منشا حکمت، عقل است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خطاب به استادان ممتاز، گفت: در واقع اعطای نشان استاد ممتازی، اعطای نشان حکمت است. شما استادان، حکیمان زمانه ما هستید؛ چرا که عمر خود را با دانش و عقلانیت و خدمت به جامعه سپری کردید.