چهارشنبه 17 بهمن 1403

معرفی 6 عامل پسماندسوزی زمین‌های کشاورزی قرچک به دادگاه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
معرفی 6 عامل پسماندسوزی زمین‌های کشاورزی قرچک به دادگاه

تهران - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قرچک گفت: 6 عامل پسماندسوزی زمین‌های کشاورزی این شهرستان پس از شناسایی به مراجع قضائی معرفی شدند.

محمدطاهر ظاهری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همه ساله پس از پایان زمان برداشت غلات، عده‌ای از کشاورزان برای سرعت بخشیدن به آماده‌سازی اراضی کشاورزی برای کشت ذرت به آتش‌زدن بقایای کاه و کلش باقی‌مانده در زمین اقدام می‌کنند. وی افزود: آتش زدن زمین‌هایکشاورزی علاوه بر این که موجب آلوده شدن هوا می‌شود، به دلیل افزایش بیش از حد دمای خاک، میکروارگانیزم‌ها و حشرات مفید موجود در خاک را از بین می‌برد و خاک حاصلخیز را که محیطی زنده است، نابود می‌کند. وی تصریح کرد: بر اساس ماده 16 قانون مدیریت پسماند، آتش زدن بقایای گیاهی اراضی کشاورزی از 200 هزار تومان تا 10 میلیون تومان جریمه نقدی دارد. ظاهری افزود: بر اساس قانون مدیریت پسماند و ماده 20 قانون هوای پاک، آتش زدن بقایای گیاهی بعد از برداشت محصول جزای نقدی درجه 6 موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی به همراه دارد که این جریمه می‌تواند بین 2 تا هشت میلیون تومان باشد. وی گفت: در راستای مقابله با تخلف آتش زدن بقایای گیاهی در زمین‌های کشاورزی، گشت مشترک جهاد کشاورزی و محیط زیست قرچک تشکیل شده است.

رئیس محیط زیست قرچک گفت: کشاورزان باید بدانند که روزی خود را از زمین حاصلخیر به دست می‌آورند و آتش زدن بقایای کاه و کش ناسپاسی بزرگی به نعمت‌های الهی است و خاک مرغوب را نابود می‌کند لذا تمامی مسئولان موظف هستند تا آگاهی لازم را به کشاورزان بدهند و ضررهای این عمل را به آنان گوشزد کنند. امسال بیش از سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان قرچک زیرکشت گندم و جو رفته است. قرچک با 270 هزار نفر جمعیت در 30 کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع است.

*س_برچسب‌ها_س*