معلولان در موزه / هشدار درباره گنبد شیخ لطف الله
آماری از گردشگران ورودی به ایران، حضور معلولان در موزه ملی، لغو مصوبه کف قیمت بلیت هواپیما و هشدار درباره نفوذ آب به گنبد شیخ لطف الله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
آماری از گردشگران ورودی به ایران، حضور معلولان در موزه ملی، لغو مصوبه کف قیمت بلیت هواپیما و هشدار درباره نفوذ آب به گنبد شیخ لطف الله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ در این هفته مدیرعامل بنیاد علوی رئیس بنیاد علوی مهمان خبرگزاری مهر بود و در نشستی که به همراه معاونان خود در این خبرگزاری داشت درباره یکی از پروژههای بنیاد علوی و فعالیت در جزیره لارک صحبت کرد و گفت که متولیان اصلی گردشگری در جزیره لارک حضور ندارند.
وحید خاوه ای گفت: مردم لارک نمیدانند قرار است به کدام سمت بروند زمینه سازی ها را باید استانداری به عنوان درخواست کننده انجام میداد بعد بنیاد علوی در آنجا شروع به کار میکرد. اما این اتفاق نیفتاد. به همین دلیل باید مردم لارک بخواهند که دیده شوند.
وی ادامه داد: ما باید با مردم گفتگوی بیشتری کنیم. میبایست نقش لارک در آمایش استان هرمزگان روشن شود. این جزیره ظرفیتهای گردشگری، سیاسی و نظامی دارد و مردم از جهت قومی با بقیه مناطق استان متفاوت است. اینها را باید روشن کنیم. آنجا قبل از انجام کار اجرایی به این نیاز دارد که با مردم گفتگو شود.
عراقیها و افغانستانیها بیشترین مسافران ورودی ایران بودند
این هفته خبرگزاری مهر اعلام کرد؛ بررسی آمار گردشگران خارجی نشان میدهد در مدت زمان اول آبان تا 11 دی ماه 1400 عراقیها و افغانستانیها بیشترین مسافران ورودی به ایران بوده اند. پس از آن ترکیهای ها و آذربایجانیها بیشترین مسافران ورودی به ایران در 70 روز اخیر بوده اند. بر این اساس از ابتدای آبان تا 30 آذر ماه حدود 226 هزار گردشگر عراقی، 103 هزار گردشگر افغانستان، 90 هزار گردشگر از ترکیه، 22 هزار گردشگر از آذربایجان، 18 هزار گردشگر از بحرین، 12 هزار گردشگر عمانی، 11 هزار نفر از پاکستان، 6 هزار روس، دو هزار آلمانی و 88 هزار نفر از کشورهای دیگر به ایران آمدند.
لغو مصوبه تعیین کف قیمت بلیت هواپیما
این هفته خبرهای زیادی درباره نرخ بلیت هواپیما منتشر شد در یکی از این اخبار سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از ملغی شدن مصوبه انجمن شرکتهای هواپیمایی در خصوص تعیین کف نرخی بلیت هواپیما خبر داد.
میراکبر رضوی افزود: در روزهای اخیر انجمن شرکتهای هواپیمایی با ابلاغ صورتجلسه ای به شرکتهای هواپیمایی با تعیین کف نرخی، حداقل قیمت فروش بلیت در پروازهای داخلی را 600 هزار تومان اعلام کرده بود. با توجه به مغایرت صورتجلسه فوق با آخرین مصوبه شورای عالی هواپیمایی کشوری مبنی بر حذف کف نرخی از قیمت بلیت هواپیما، سازمان هواپیمایی کشوری موضوع فوق را پیگیری و براین اساس، انجمن شرکتهای هواپیمایی با ارسال نامه خطاب به مدیران عامل شرکتهای هواپیمایی مصوبه فوق را ملغی کرد.
وی افزود: هیچکدام از شرکتهای هواپیمایی مجاز به تعیین کف نرخی و یا فروش با قیمت بالاتر از نرخ اعلام شده نیستند و در صورت مشاهده تخطی از مراتب فوق، با متخلفان بر اساس قوانین و مقررات موضوعه برخورد خواهد شد.
انتصابات گسترده در کاخ سعدآباد
این هفته از کاخ سعدآباد نیز خبر رسید که مدیر این مجموعه؛ در اقدامی جدید، تغییرات گستردهای در جابه جایی مدیران کاخ موزهها انجام داد.
یک ماه پیش بود که علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی در حکمی، وحید رحمتی را به سمت رئیس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد منصوب کرد. حالا رحمتی در ابتدای مسیر مدیریت خود در حوزه مدیران دست به تغییر و تحولات گستردهای زده و مدیران همه موزههای این کاخ را جابه جا کرده است.
تشکیل تشکل حرفهای راهنمایان گردشگری کشور
در حوزه گردشگری هم این هفته رئیس هیأت مدیره تشکل حرفهای راهنمایان گردشگری گفت: کانون صنفی انجمن راهنمایان و جامعه راهنمایان گردشگری کشور دو تشکلی بودند که به تازگی به اجماع رسیدند تا یک تشکل حرفهای ملی داشته باشند.
محسن حاجی سعید رئیس هیأت مدیره تشکل حرفهای راهنمایان گردشگری کشور در این باره گفت: پس از 5 سال تلاش وزارت میراث فرهنگی جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران تشکیل شد و تمامی تشکلهای راهنمایان از جمله انجمنهای حرفهای استانی و مناطق آزاد انجمنهای صنفی در استانهای فاقد تشکل حرفهای و جامعه راهنمایان ایرانگردی دور هم جمع شدند تا انسجام ملی راهنمایان به واقعیت تبدیل شود.
وی افزود: از این به بعد این نهاد، تنها تشکل ملی متولی امور راهنمایان در وزارت میراث فرهنگی محسوب میشود. پس از تصویب این اساسنامه انتخابات هیأت مدیره و بازرسان این جامعه برگزار و منتخبان هیأت مدیره با رأی 30 نفر از اعضای مجمع مشخص شدند. بر این اساس محسن حاجی سعید از استان یزد، (رئیس هیأت مدیره) محمد یزدانی (نایب رئیس) از تهران، سوسن جهرمی از خوزستان، نرجس السادات فقیه از قم، امین عدیلی از اصفهان، وحیده شاپوری (خزانه دار) از البرز، علی صدرنیا و احمد پهلوانی هر دو از تهران به عنوان اعضای هیأت مدیره انتخاب شدند همچنین صدرنیا به عنوان نفر هفتم هیأت مدیره و پهلوانی به عنوان عضو علی البدل اول انتخاب شدند اما لیدا علی نژاد نیز از قزوین به عنوان عضو علی البدل دوم تعیین شد. روناک جمشیدی از کردستان و عماد شیرویس از بوشهر بازرسان اصلی و مجید هاشمی از هرمزگان به عنوان بازرس علی البدل معرفی شدند.
تلاش میکنیم زیرساخت بازدید افرادکم توان از موزهها فراهم شود
تور بازدید توانیابان یکشنبه از موزه پست و ارتباطات، موزه ملی ملک و موزه ملی ایران برگزار شد و سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به همراه علیاصغر شالبافیان معاون گردشگری با حضور در پایان این تور در موزه ملی، درباره مشکلات توانیابان در بازدید از تأسیسات گردشگری و اماکن تاریخی با آنها گفت وگو کرد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حاشیه حضور در این تور در موزه ملی ایران گفت: هر کدام از ایرانیان حق دارند با هویت خود و میراث ارزشمندی که متعلق به همه دنیاست، به لحاظ تمدنی و ملی آشنا شوند. بخشی از هموطنان ما دچار معلولیت هستند و ما نسبت به آنها یک وظیفه ملی و انسانی داریم که آنها را در جریان تمدن و گذشته خودشان قرار دهیم.
ضرغامی در ادامه با بیان اینکه فعالیتهای خود را برای معرفی فرهنگ و تمدن به افراد توانیاب شروع کردهایم و تورهای گردشگری و بازدید از موزهها را برای آنها در نظر گرفتهایم، افزود: تلاش میکنیم تا زیرساختها برای بازدید این افراد از موزهها و اماکن تاریخی فراهم شود. این دغدغه و مساله ما است.
وزیر میراثفرهنگی گفت: با وجود همه ضعفی که در ارائه خدمات به افراد توانیاب در حوزه گردشگری داشتیم، آنها از بازدیدشان از موزه ملی ایران رضایت داشتند و اعلام کردند «برای اولین بار است که بعد از سالها چنین امکانی برایشان فراهم شده است». این موضوع مسئولیت ما را سنگین میکند.
معلولان جسمی و حرکتی که در این تور شرکت کرده بودن توانستند در گفتگو با ضرغامی درباره مشکلاتشان و حضورشان در بناهای تاریخی و تورهای گردشگری را بیان کنند.
سوغات ویژه جهان شهرها طراحی شود
این هفته نخستین نشست هم اندیشی شهرهای جهانی ایران در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور شهرداران شهرهای جهانی، شوراهای شهر، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران برگزار شد.
در این برنامه حجت الله ایوبی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: از سال 2004 یونسکو به این نتیجه رسید که شهرها محور توسعه هستند. بنابراین شهرهای جهانی ایجاد شدند. در ایران هم ما شهرهای خلاق و یادگیرنده داریم.
وی گفت: در شهرهای یادگیرنده از همه امکانات شهر برای آموزش همه مردم و مدیران به کار گرفته شده است. مدیران هم در مدیریت شهری آموزش را برای همه دیدند. آموزشی که به مدرسه و دانشگاه ختم نمیشود. شهرهای ما در واقع سفیران فرهنگی در دنیا هستند. اکنون در جهان 295 شهر خلاق وجود دارد. شهرهای خلاق ما به همه این شهرها دسترسی دارند. بنابراین مدیران آن باید به این موضوع توجه ویژه کنند و شهرداران نماینده ما باشند تا ایران را به همه آن شهرها معرفی کنند.
ایوبی گفت: امروز یونسکو بعد از 75 سال به نظام آموزشی استاد شاگردی که در مکتبهای ما وجود داشته، رسیده است. آنها فهمیده اند که آموزش تنها کافی نیست بلکه باید با پرورش همراه باشد.
هشدار درباره نفوذ آب به گنبد مسجد شیخ لطفالله
این روزها ترک دوم گنبد مسجد شیخ لطفالله نیز برداشته شده و کارشناسان درباره احتمال نفوذ رطوبت و بارندگی به داخل این گنبد هشدار داده اند.
کلاف پیچیده مرمت پوسته بیرونی گنبد مسجد شیخ لطفالله حالا حالاها خیال باز شدن ندارد و حواشی پیرامون مرمت این گنبد به نظر میرسد ادامهدار باشد. تَرک اول این گنبد با تمامی حواشی و اتفاقات بالاخره به دست استاد رحمتالله رضایت به پایان رسید، اما در حالی که مقدمات برای مرمت ترک دوم درحال انجام بود، استاد رضایت درگذشت تا مرمت این گنبد وارد برزخ شود.
از همان حواشی مرمت ترک اول گنبد مسجد شیخ لطفالله صحبتها درباره چگونگی مرمت ترک دوم وجود داشت و حتی شورای راهبردی برای مرمت ترک دوم ایجاد شد. از آن روزها تاکنون خبر زیادی درباره سرنوشت این شورای راهبردی وجود نداشته، نامهای مختلفی برای انجام این کار مطرح شد. یکی از این نامها محمدحسن مقضی بود که پیشتر در گفتوگویی باخبرنگار مهر درباره بدقولیهای ادارهکل میراث فرهنگی استان اصفهان و مرمت غیراصولی ترک اول گنبد گفته بود.
با این حال به نظر میرسد مرمت ترک دوم گنبد مسجد شیخ لطفالله آغاز شده و در هفتههای گذشته کاشیهای ترک دوم برداشته شدند. اما قسمتی که کاشیهای آن برداشته شده بدون هیچ حفاظ و پوششی رها شده، این در حالی است که در روزهای گذشته در اصفهان به شکل متعدد بارندگی وجود داشته و برخی کارشناسان نگران نفوذ رطوبت به داخل پوسته داخلی گنبد هستند.