معمای مسدود شدن سرویس پیامک ورود به تلگرام
مشترکان به اقدام پیشین وزارت ارتباطات اشاره کرده و گفته اند که این وزارتخانه پیش از این به ناگاه تصمیم گرفت که Safe Search گوگل را برای کل کاربران ایرانی فعال کند؛ بنابراین به نظر میرسد که وزارت ارتباطات در اقدام تازه اش دست به مسدودسازی سرویس پیامکی تلگرام و توئیتر زده باشد.
فرارو - «برای ورود به تلگرام، پیامک کد به شماره تلفن همراه ما ارسال نمیشود.» این جملهای بود که تعداد زیادی از مشترکان شبکههای اجتماعی روز گذشته مطرح کردند. جملهای که بار دیگر موضوع مسدود سازی سرویس پیامکی تلگرام را سر زبانها انداخته است.
به گزارش فرارو، پس از گستردهتر شدن ابعاد این موضوع، روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از برخی منابع خود اعلام کرد که احتمالا پیامک تلگرام در ایران از سوی اپراتورها مسدود شده است. اما بعد یک خبرگزاری دولتی اعلام کرد که اپراتورها مسدود کردن سرویس پیامکی تلگرام را تکذیب کرده اند. این خبرگزاری دولتی نقل کرد که اپراتورها گفته اند که دستوری مبنی بر مسدود شدن پیامک برای آنها صادر نشده است.
علاوه بر این اپراتورها توپ رابه زمین شبکههای اجتماعی انداخته و گفته اند که این سیاست شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از جمله تلگرام است. در واقع آنها سیاست شان بدین شکل است که اگر کاربری بهتازگی از این شبکهها خارج شده باشد، در صورتی که در فاصله کوتاهی بخواهد مجددا این شبکهها را روی گوشی خود نصب کرده و وارد حساب کاربری خود شود، پیامکی دریافت نخواهد کرد. در چنین شرایطی کاربر توسط ان پلتفرم اسپم میشود.
ادعای اپراتورها در حالی است که هیچ یک از کاربران ایرانی تلگرام با چنین سیاستی روبرو نشده اند و کمتر کسی از سوی این شرکت اسپم شناسایی شده است. اما با این وجود شرکت تلگرام در مورد این اتفاق هنوز اطلاعیهای صادر نکرده است.
مسدود سازی سرویس پیامکی تلگرام، سیاست داخلی است یا یک اختلال؟
بخش اعظم مشترکان مدعی اند که وزارت ارتباطات در حال اجرای طرح صیانت است و به همین دلیل بدون اطلاع قبلی اقدام به مسدود سازی سرویس پیامکی شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام کرده است.
این مشترکان به اقدام پیشین وزارت ارتباطات اشاره کرده و گفته اند که این وزارتخانه پیش از این به ناگاه تصمیم گرفت که Safe Search گوگل را برای کل کاربران ایرانی فعال کند؛ بنابراین به نظر میرسد که وزارت ارتباطات در اقدام تازه اش دست به مسدودسازی سرویس پیامکی تلگرام و توئیتر زده باشد.
با وجود این ادعای مشترکان، هنوز وزارت ارتباطات پاسخی نداده است.
از سوی دیگر برخی کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات به اتفاق مشابه در زمان فیلترینک تلگرام در ایران اشاره میکنند که پس از چند ساعت حل شد. آنها میگویند که باید قدری صبر کرد و دید که آیا این یک اختلال است یا بحث مسدود سازی مطرح است.
مشترکان چه کاری انجام دهند؟
در حال حاضر اگر شما روی همه دستگاهها از حساب تلگرام خود خارج شوید، امکان ورود مجدد وجود نخواهید داشت. به همین دلیل بهتر است که یک حساب روی لپ تاپ، گوشی، وب و هر جای دیگر حفظ کنید، تا کد ورود به جای پیامک شدن به شماره تلفن همراه تان در درون برنامه برای تان ارسال شود. در چنین وضعیتی شما دیگر مشکلی برای ورود دوباره به حساب تلگرام تان را ندارید.
اگر مسدود سازی ادامه پیدا کند، مشترکان به چه سمتی میروند؟
به نظر میرسد که اگر قرار باشد ماجرای مسدود سازی سیستم پیامکی ادامه دار شود، احتمالا بخش بزرگی از مشترکان به سراغ خرید شمارههای مجازی ارزان قیمت سایر کشورها میرود، که البته نمیتوان امنیت استفاده جمعی مردم از این شمارههای مجازی را تضمین کرد. شمارههایی که در کشورهایی دیگر مدیریت میشوند.
از میان اخبار