یک‌شنبه 30 دی 1403

معیار پرداخت یارانه‌ها تغییر کرد / شما عضو کدام دهک درآمدی هستید؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
معیار پرداخت یارانه‌ها تغییر کرد / شما عضو کدام دهک درآمدی هستید؟

با توزیع یارانه‌ها اینکه در چه دهکی هستیم یکی از سوالات اصلی هر فردی محسوب میشود. در ادامه به شما میگوییم در کدام دهک درآمدی قرار میگیرید. با توزیع یارانه‌ها اینکه در چه دهکی هستیم یکی از سوالات اصلی هر فردی محسوب میشود. در ادامه به شما میگوییم در کدام دهک درآمدی قرار میگیرید. به گزارش عرشه آنلاین، نحوه جدید محاسبات وزارت کار برای دهک بندی یارانه بگیران مشخص شد.‌دهک اول و دهک دوم از...

با توزیع یارانه‌ها اینکه در چه دهکی هستیم یکی از سوالات اصلی هر فردی محسوب میشود. در ادامه به شما میگوییم در کدام دهک درآمدی قرار میگیرید.

به گزارش عرشه آنلاین، نحوه جدید محاسبات وزارت کار برای دهک بندی یارانه بگیران مشخص شد.‌دهک اول و دهک دوم از خانوار‌های زیر پوشش نهاد‌های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی تشکیل شده است.

درآمد متوسط ماهیانه 35 میلیون و 400 هزار تومان در سال گذشته می‌تواند به معنای قرار گرفتن شما و خانواده‌تان در دهک دهم درآمدی و حذف از فهرست یارانه‌بگیران باشد. درآمد خانوار حاضر در دهک اول سال گذشته، سه میلیون و 537 هزار تومان برآورد شده است و هزینه ماهیانه‌شان هم چهار میلیون و 116 هازر و 500 تومان بوده.

اگر درآمد سالانه شما کمتر از 35 میلیون تومان باشد، شما در پایین ترین دهک درآمدی، یعنی دهک اول قرار دارید. دهک اول، همان دهکی است که در 10درصد پایین جامعه از نظر درآمدی قرار دارد و نسبت به سایرین کمترین درآمد را کسب می‌کند. اگر درآمد سالانه شما بین 30 میلیون تا 64 میلیون تومان باشد، شما در دهک دوم درآمدی قرار دارید. افرادی که درآمد بین 64 تا 92میلیون تومان در سال داشته باشند نیز در دهک سوم درآمدی قرار می‌گیرند. همچنین اگر درآمد سالانه بین شما بین 92 تا 116میلیون تومان باشد، شما در دهک چهارم درآمدی قرار می‌گیرید. افرادی که سالیانه بین 116 تا 141میلیون تومان درآمد داشته باشید نیز، دهک پنجمی محسوب می‌شوید.

اگر درآمد سالانه شما بین 141 تا 165 میلیون تومان باشد، شما در دهک ششم درآمدی قرار دارید. افرادی که درآمد بین 165 تا 192میلیون تومان داشته باشند نیز در دهک هفتم و افرادی که بین 192 تا 225میلیون تومان درآمد سالانه داشته باشند، در دهک هشتم قرار می‌گیرند. اگر درآمد سالانه شما بین 225 تا 280 میلیون تومان باشد نیز، شما در دهک نهم درآمدی قرار دارید. دهک دهمی‌ها نیز افرادی هستند که سالانه بالاتر از 280میلیون تومان درآمد داشته باشند. اما ثروتمندترین قشر کدام است؟ اگر گروه‌های درآمدی را به جای 10 قسمت به 100قسمت تقسیم کنیم، بالاترین قشر یعنی صدک بالا، گروهی خواهد شد که درآمدی بیش از 429میلیون تومان در سال داشته باشد. یعنی اگر درآمد ماهانه شما بیش از 35میلیون تومان باشد، شما جز صدک بالای جامعه محسوب می‌شوید و 99درصد مردم درآمدی کمتر از شما دارند.

با تصمیم دولت، جامعه ایرانی که تاکنون به 10 قسمت (دهک) تقسیم می‌شد، حالا قرار است به 100 قسمت (صدک) تقسیم شود.

برای پرداخت یارانه‌ها و سایر تسهیلات حکایتی نیز از این پس صدک مبنای تصمیم‌گیری‌ها خواهد بود.

 جاماندگان و معترضان یارانه بخوانند

یارانه برخی افراد به‌خاطر مشکل فنی بانک‌ها با تاخیر واریز می‌شود. برخی شهروندان اعلام کردند که یارانه آنها واریز نشده است. روابط عمومی سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد به‌دلیل بروز مشکل نرم‌افزاری برخی بانک‌ها، یارانه ها به تدریج تا آخر هفته واریز می‌شود. یارانه هیچ کس حذف نشده است.

مراحل درخواست بازبینی دهک بندی خانوار یارانه بگیر

وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام کرده که خانوارهایی که به دهک‌بندی خود اعتراض دارند می‌توانند با ثبت تغییرات درآمد، دارایی‌ها و شرایط ویژه خود در سامانه hemayat.mcls.gov.ir درخواست بررسی مجدد دهک‌بندی خود را ارایه کنند. در این اینفوگرافیک شیوه اعتراض به دهک‌بندی خانوارها را دنبال کنید.

اگر شما احساس می کنید که دهک بندی خانوار شما نیاز به بازبینی دارد این ویدیو را تماشا کنید تا ببینید چه چیزهایی ممکن است موجب تغییر دهک بندی شما گردد. دهک بندی خانوار با یک سری از شاخص ها از جمله چهار شاخص زیر تعیین می شود:

بُعد خانوار (تعداد اعضای خانواده)

تراکنش های بانکی

اطلاعات خودرو

حقوق و درآمد افراد

ممکن است دهک بندی شما به خاطر یکی از موارد زیر تغییر یافته باشد:

گروه اول: اگر در یک خانواده فرزندان ازدواج کردند و یا زندگی مستقل تشکیل دادند اما هنوز خانوار خودشان را از والدین جدا نکرده اند چون مجموع درآمدشان باهم حساب می شود ممکن است موجب شود خانوار ایشان در دهک ده قرار بگیرد. این افراد می توانند بعد از ثبت درخواست بررسی در سامانه حمایت و رجوع به سازوکاری که سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام می کند با مراجعه به سایت این سازمان یا پلیس +10 نسبت به تفکیک خانوار خودشان اقدام کنند.

گروه دوم: بعضی از افراد مثل کارپردازها و یا مدیران خرید هستند حساب شخصی و تجاری خودشان را جدا نکرده اند و یا وقتی افراد کارت بانکی خودشان را در اختیار دیگران گذاشته اند تا با آن کار کنند. اگر تراکنش بانکی این افراد به این دلایل بالا رفته باشد ممکن است باعث شود دهک دهمی شناسایی شوند. در مورد اول برای رفع این مشکل باید حساب شخصی و تجاری را جدا کنند و در مورد دوم باید بدانند این کار می تواند تبعات حقوقی برای این افراد داشته باشد و نباید کارت خود را در اختیار دیگران قرار دهند. وزارت رفاه بعد از 3 ماه این افراد را وسع سنجی می کند، در صورتی که تا ان موقع حسابشان تفکیک شده باشد مشمول یارانه خواهند شد.

گروه سوم: افرادی هم هستند که خودرو خود را به صورت قولنامه ای فروخته اند، چون خودرو این افراد هنوز فک پلاک نشده است جزو اموالشان به حساب می آید و ممکن است باعث شود جزو دهک ده قرار گیرند. این افراد برای حل این مشکل باید به مراکز فک پلاک مراجعه کنند تا خودرویی که فروخته اند از لیست دارایشان حذف شود.

گروه چهارم: البته گروه دیگری هم هستند که واقعا درآمد بالایی دارند اما به دلیل داشتن بیماری خاص و پرهزینه یکی از اعضای خانواده نیاز به حمایت دارند. این عزیزان مشمول شرایط خاص می شوند و می توانند با مراجعه به سایت اعتراض به دهک بندی و اعلام شرایط خود تخت بررسی مجدد قرار بگیرند. در این زمینه وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی هم نظارت دارند.

حذف یارانه با خرید ارز سهمیه ای: دولت امسال برنامه دارد یارانه خریداران ارز سهمیه ای را با توجه به ضرورت افتتاح حساب ارزی و امکان احصای دقیق اطلاعات، قطع کند.

شنیده ها حاکی از آن است با توجه به آن که خرید ارز سهمیه ای نیازمند افتتاح حساب ارزی است و واریز ارز اسکناس به حساب ارزی پس از 72 ساعت انجام می شود این امر موجب رصد دقیق خریداران ارز سهمیه ای و حذف یارانه آنها با توجه به تمکن مالی و گردش حساب بالای آنها خواهد بود.

افراد می توانند بعد از اصلاح موارد گفته شده با مراجعه به سامانه حمایت نسبت به ثبت بررسی مجدد وضعیت خود اقدام کنند تا مجدد تحت آزمون وسع قرار بگیرند و در صورت مشمول شدن یارانه خود را دریافت کنند.

بالاخره پس از مدتها انتظار وعده یارانه جدید رئیسی عملی شد و به حساب سرپرستان واریز شد. تاکنون هیچ مسئولی در رابطه با پرداخت یارانه جدید موضوعی را مطرح نکرده است اما بر اساس صحبت کارشناسان یارانه جدید هنوز قابل برداشت نیست. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد. در ادامه به آخرین اخبار یارانه جدید می پردازیم.

در سامانه جدید حمایت معیشتی، سرپرست هر خانوار می‌تواند دهک اقتصادی خانوار و توضیحات در خصوص علت دریافت یا عدم دریافت یارانه را به همراه اسامی اعضای خانوار خود مشاهده کند. همچنین امکان مشاهده اطلاعات شناسنامه اقتصادی خانوار در سه بخش اطلاعات خرید از کارت بانکی، اطلاعات خودرو و اطلاعات درآمد به صورت تفکیک شده و مجزا فراهم شده و کاربرانی که درخواست بررسی مجدد این اطلاعات را دارند می‌توانند درخواست خود را در مراحل مجزا و به صورت تفکیک شده ثبت کنند.

امکان ثبت بیماری خاص و معلولیت افراد در سامانه حمایت معیشتی جدید

از دیگر امکانات این سامانه ارائه توضیحات شفاف و تکمیلی در مراحل مختلف در خصوص مأخذ داده‌ها و علت ایرادات احتمالی از دید کاربر، پیش بینی امکان ثبت وضعیت‌های خاص نظیر بیماران خاص یا معلولان گرامی در بخش ثبت درخواست بررسی است و البته استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم شخصی و محرمانه ماندن اطلاعات کاربران نیز به طور کامل رعایت شده است.

ثبت اعتراض به قطع یارانه و مشاهده نتایج بازبینی دهک بندی خانوار

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در ادامه این اطلاعیه از هموطنانی که قبلاً درخواست بررسی مجدد دهک بندی خانوار خود را ثبت نموده‌اند، دعوت کرده است برای مشاهده نتایج بررسی‌ها بر اساس اطلاعات به روزرسانی شده شناسنامه اقتصادی خانوار به نشانی اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. با این توضیح که برای خدمت رسانی بهتر سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آن‌ها عدد زوج است در روزهای زوج و سرپرستان خانواری که رقم آخر کد ملی آن‌ها عدد فرد است، در روزهای فرد می‌توانند به این وبگاه مراجعه نمایند.

سایر هموطنان نیز از روز شنبه پنجم شهریور می‌توانند بدون محدودیت زمانی برای مشاهده اطلاعات دهک، شناسنامه اقتصادی و ثبت درخواست بررسی به سامانه حمایت مراجعه نمایند.

گفتنی است سامانه‌ای که قبلاً فعال بود صرفاً قابلیت دریافت یک درخواست بازبینی کلی به شناسنامه اقتصادی خانوار بدون ارجاع به زیربخش مورد نظر را داشت در حالی که در سامانه‌ی جدید حمایت افراد می‌توانند اعتراض خود را به تک تک بخش‌های داده‌ای مانند اطلاعات خودرو، اطلاعات تراکنش‌های بانکی و... به صورت مجزا ثبت و درخواست بازبینی دهند که این مهم کمک خواهد کرد تا فرآیند رسیدگی و تصمیم‌گیری دقیق‌تر انجام شود.

همچنین، یکی دیگر از راه‌ها پیگیری با کمک کد ملی است. افراد می‌توانند با شماره تلفن گویای 09200006369 تماس بگیرند. در مرحله بعد باید کد ملی سرپرست خانوار را وارد کنند. با وارد کردن کد ملی و شماره تماس سرپرست خانوار، مشخص می‌شود که آیا یارانه به خانوار تعلق می‌گیرد یا نه.

حدود سه میلیون نفر دوباره یارانه گرفتند

براساس اطلاعات سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از مجموع 5 میلیون و 930 هزار نفری که یارانه آنها در اردیبهشت قطع شده بود، 3 میلیون نفر مجدد مشمول یارانه شدند.

همچنین یک میلیون نفر نیز در دهک 10 درآمدی قرار گرفته‌اند و مشمول دریافت یارانه تشخیص داده نشده‌اند.

(مرداد 1401) پنج شنبه بود که چهارمین مرحله از یارانه‌های نقدی جدید پرداخت شد؛ براین اساس دهک‌های یک تا 3، نفری 400هزار تومان و دهک‌های چهار تا نهم، نفری 300هزار تومان یارانه گرفتند؛ اما از همان ماه ابتدایی پرداخت یارانه جدید 300 و 400هزار تومانی برخی مشمول یارانه شناخته نشده بودند و یارانه‌ای دریافت نکرده بودند.

افرادی که مرداد ماه برای اولین بار یارانه گرفتند، ماه بعد معوقات سه ماه گذشته به علاوه یارانه شهریور ماه را دریافت خواهند کرد که این رقم براساس دهک فرد، رقمی بین یک میلیون و 200 تا یک میلیون و 600هزار تومان خواهد بود.

این افراد یا دهک دهمی بودند و یا پیش از آن یارانه‌ای دریافت نمی‌کردند. بنابراین شرایطی برای اعتراض این افراد فراهم شد و همچنان هم ادامه دارد؛ البته گفته می‌شد که یارانه نقدی تنها دو ماه برقرار است و پس از آن متوقف خواهد شد که تا به امروز این اتفاق نیفتاد.

بنابراین جاماندگان یارانه که در این چهار ماه همواره پیگیر یارانه‌های نقدی خود بودند و با توجه به احتمال ادامه یافتن این یارانه، بسیاری مصر بودند که حتما یارانه نقدی را دریافت کنند. وزارت رفاه در مرحله 137 پرداخت یارانه‌ها معترضینی که توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی بعد از بازبینی‌ها دهک 1 تا 9 شناخته شدند معوقات اردیبهشت و خرداد ماه آن‌ها واریز شد و از پنج شنبه شب برایشان قابل برداشت بود.

همچنین افرادی که این ماه برای اولین بار یارانه گرفتند، ماه بعد یارانه شهریور و نیز یارانه اردیبهشت، خرداد، تیر را دریافت خواهند کرد؛ یعنی اگر فردی دهک اول تا سومی باشد، ماه بعد یک میلیون و 600هزار تومان یارانه می‌گیرد که این رقم برای یک خانواده 4نفره، حدود 6میلیون و 400هزار تومان خواهد بود. همچنین افراد دهک چهارم تا نهمی نیز یارانه ماه بعد نفری یک میلیون و 200هزار تومان یارانه دریافت خواهند کرد؛ در واقع یک خانواده 4نفره که در دهک چهارم تا نهم باشد، 4میلیون و 800هزار تومان یارانه دریافت خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

معیار پرداخت یارانه‌ها تغییر کرد / شما عضو کدام دهک درآمدی هستید؟ 2
معیار پرداخت یارانه‌ها تغییر کرد / شما عضو کدام دهک درآمدی هستید؟ 3