مقام اسرائیلی: توافق برجام قبل از 17 آبان، انجام نمی شود
نخست وزیر اسرائیل برای منع آلمان از پیگیری احیای برجام، به آلمان سفر کرد / نخست وزیر اسرائیل: برنامه موفقی برای منع برجام اجرا می کنیم.
یک مقام اسرائیلی پیش بینی می کند احیای برجام قبل از انتخابات میاندوره ای کنگره امریکا (نیمه آبان) انجام نمی شود.
به گزارش عصرایران، دو خبرگزاری فرانسه و رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی که خواست نامش اعلام نشود خبر دادند اسرائیل پیش بینی می کند احیای برجام قبل از انتخابات میان دوره ای کنگره امریکا (17 آبان 1401 - 8 نوامبر 2022) اتفاق نمی افتد.
رویترز نوشت: این مقام اسرائیلی که به شرط عدم اعلام نامش با خبرنگاران سخن می گفت ادامه داد: به نظر می رسد در نزدیک ترین برآورد، در این مرحله، توافق هسته ای با ایران امضا نمی شود مگر بعد از انتخابات میاندوره ای کنگره امریکا. خبرگزاری فرانسه هم به نقل از این مقام اسرائیلی و با اشاره به سفر نخست وزیر اسرائیل به آلمان نوشت: با شرکای خود در حال کار برای ایجاد استراتژی جدیدی هستیم. در همین چارچوب، هماهنگی مواضع و تاثیر بر موضع اروپا، مهم است. آلمان در این پرونده نقش مهمی دارد.
رویترز افزود: تحلیلگران اسرائیلی این برآورد و پیش بینی را برای جلوگیری از ورود جو بایدن رئیس جمهور امریکا به توافق بازگشت برجام می دانند اتفاقی که می تواند ابزاری به دست رقبای جمهوری خواه بدهد تا در تبلیغات انتخاباتی، علیه حزب رئیس جمهور یعنی دموکرات ها حمله کنند.
بیانیه اروپا علیه ایران
این خبر بعد از آن منتشر می شود که سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات هسته ای یعنی فرانسه آلمان و بریتانیا، روز شنبه با انتشار بیانیه مشترک و تند علیه ایران، درباره احیای برجام، ابراز ناامیدی کردند.
آنها گفتند پاسخ جدید ایران در مذاکرات هسته ای، آنان را درباره قصد واقعی ایران برای احیای برجام با تردیدهای جدی مواجه کرده است. کشورهای اروپایی در بیانیه روز شنبه خود گفته بودند:" متن پیشنهادی اروپا به تهران برای بازگشت برجام، حداکثر انعطاف پذیری را داشت متاسفانه ایران عدم استفاده از این فرصت دیپلماتیک سرنوشت ساز را انتخاب کرد. ایران به جای استفاده از این فرصت، افزایش برنامه هسته ای اش را ادامه می دهد که از هر گونه توجیه معقول غیرنظامی، عبور می کند. قبلا هم امریکا پاسخ جدید ایران در مذاکرات هسته ای را غیرسازنده توصیف کرده بود". اتحادیه اروپا پیش نویس توافق احیای برجام را تهیه کرده و ایران و امریکا درباره آن به رد و بدل پیام می پردازند. آخرین پیام از سوی ایران ارسال شده که با واکنش منفی امریکا و اروپا روبه رو شده است.
ایران و گروه 1+4 به علاوه آمریکا در حال مذاکرات هسته ای برای احیای برجام هستند اما این مذاکرات هم اکنون با بن بست جدیدی روبه رو شده است.
این بیانیه هم با استقبال اسرائیل روبه رو شد.
اسرائیل همانطور که با اعلام توافق برجام در سال 2015 به شدت مخالف بود و از خروج دولت ترامپ از برجام در سال؟ حمایت کرد هم اکنون هم با احیای این توافق مخالفت می کند.
ایران احیای برجام را به بسته شدن پرونده تحقیقات آژانس درباره منشاء آثار اورانیوم کشف شده در سه تاسیسات از قبل اعلام نشده خود مرتبط کرده است اما اروپا و امریکا می گویند این موضوع به مذاکرات بازگشت برجام بی ارتباط است و ایران باید آن را از طریق مذاکرات دوجانبه و همکاری با آژانس حل و فصل کند.
تهران هم در واکنش به بیانیه مشترک سه کشور اروپایی، آن را غیرسازنده توصیف کرد.
سخنان نخست وزیر اسرائیل
نخست وزیر اسرائیل (یائیر لاپید) در نشست هفتگی کابینه (اعضای هیات دولت) از کشورهای اروپایی بابت این بیانیه مشترک علیه ایران تشکر کرد و آن را "موضع صریح و جدی" نامید.
او گفت: "اسرائیل، برنامه دیپلماتیک موفقی برای توقف احیای برجام و منع رفع تحریم های ایران اجرا می کند".
وی افزود: "این برنامه هنوز تمام نشده است. راه طولانی است و هنوز آن را تمام نکرده ایم اما نشانه های تشویق کننده ای وجود دارد ".
سفر برجامی نخست وزیر اسرائیل به آلمان
نخست وزیر اسرائیل همچنین برای گفتگو با مقامات آلمانی به ویژه درباره ایران، به آلمان سفر کرد.
خبرگزاری فرانسه نوشت این سفر در چارچوب تلاش های دیپلماتیک دولت عبری برای اقناع قدرت های غربی به عقب نشینی از احیای برجام با ایران انجام می شود.
او در این سفر شماری از بازماندگان هولوکاست را به همراه خود دارد.
خبرگزاری فرانسه نوشت: یائیر لاپید نخست وزیر اسرائیل در آلمان، از پلکان هواپیمای بوئینگ 737 که به دو رنگ پرچم اسرائیل است پایین آمد در حالی که یک زن نجات یافته از هولوکاست به نام شوشانا تریستر 87 ساله او را همراهی می کرد.
هیات اسرائیلی شامل مقامات امنیتی و 6 نفر از نجات یافتگان از هولوکاست است. پدر فوت شده نخست وزیر اسرائیل نیز از جمله افراد نجات یافته از هولوکاست است.
سفیر اسرائیل در المان گفت هدف از این سفر، اقناع مقامات آلمانی به مقابله با برجام است. نخست وزیر اسرائیل هم یکی از دلایل سفر به آلمان را "هماهنگی مواضع در موضوع هسته ای ایران" اعلام کرد.
نخست وزیر اسرائیل قرار است به همراه شماری از نجات یافتگان از هولوکاست و صدراعظم (نخست وزیر) آلمان از محل "وانسی" دیدار کنند. این محل، همان جایی است که نشست سال 1942 در آن برگزار شد. در این نشست سران ارشد نازی (دولت هیتلری) "راه حل نهایی" را درباره اعزام یهودیان به اردوگاه های مرگ (هولوکاست) تایید کردند.
هولوکاست اشاره به برنامه دولت آلمان هیلتری برای حذف فیزیکی مردم یهودی در اردوگاه های مرگ همزمان با جنگ جهانی دوم است. دولت هیتلر از روش های مختلف از جمله اتاق های گاز برای این موضوع استفاده می کرد.
نخست وزیر اسرائیل قرار است روز دوشنبه در آلمان با رئیس جمهوری، صدراعظم (نخست وزیر) و وزیر خارجه این کشور دیدار کند.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به سفر نخست وزیراسرائیل به آلمان نوشت: اسرائیل تلاش های دیپلماتیک شدیدی را برای اقناع غربی ها به ویژه فرانسه و آلمان و بریتانیا برای مخالفت با بازگشت به برجام انجام می دهد.
توافق برجام در سال 2025 میان تهران و 6 قدرت جهانی آمریکا، فرانسه، روسیه، آلمان، چین و بریتانیا باعث شد تحریم ها از ایران برداشته شود و در مقابل، تهران نیز فعالیت های هسته ای اش را کاهش دهد و صلح آمیز بودن برنامه هسته ای اش را تضمین کند.
تماشاخانه